Durere in piciorul drept, sus
Buna seara,
Sunt Florin, am 22 de ani, 180 cm, 94 kg in prezent sunt student, luccrez part time si nu sunt foarte sportiv..
De cateva saptamani ma supara o durere care aparuse in partea lombara jos de tot, practic de unde incepe coloana iar fr cateva zile toata durerea s a mutat in dreapta, practic de unde incepe picorul drept (nu stiu cum sa ma exprim altfel). Si astazi ma durea tare acolo sus in momentul in care calcam in picorul drept. Mai intampinam probleme cu spatele in timp ce ma incaltam/ aplecam.
Practic simt o durere/tensiune intr.un muschi la nivelul fesei drepte dar cumva in interior si nu fesa in sine..
Mentionez ca mai toata iarna stateam 2-4 ore pe burta intins in pat..
Ar putea fi ceva grav sau daca incep sa fac sport s-ar putea diminua durerile?
Edit: dupa unele cautari pe internet m-as putea regasi in simptomele de sciatica, desi nu am amorteli sau dureri in restul piciorului..
Multumesc anticipat!
Sunt Florin, am 22 de ani, 180 cm, 94 kg in prezent sunt student, luccrez part time si nu sunt foarte sportiv..
De cateva saptamani ma supara o durere care aparuse in partea lombara jos de tot, practic de unde incepe coloana iar fr cateva zile toata durerea s a mutat in dreapta, practic de unde incepe picorul drept (nu stiu cum sa ma exprim altfel). Si astazi ma durea tare acolo sus in momentul in care calcam in picorul drept. Mai intampinam probleme cu spatele in timp ce ma incaltam/ aplecam.
Practic simt o durere/tensiune intr.un muschi la nivelul fesei drepte dar cumva in interior si nu fesa in sine..
Mentionez ca mai toata iarna stateam 2-4 ore pe burta intins in pat..
Ar putea fi ceva grav sau daca incep sa fac sport s-ar putea diminua durerile?
Edit: dupa unele cautari pe internet m-as putea regasi in simptomele de sciatica, desi nu am amorteli sau dureri in restul piciorului..
Multumesc anticipat!
6 comentarii
In acest moment ma doare ca o intindere musculara, e posibil sa fie asta?
Buna seara,
Poate fi vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Nu ar fi prea indicat sa faceti sport la greutatea actuala (va distrugeti rapid articulatiile).
Mai curand ar fi util un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Poate fi vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Nu ar fi prea indicat sa faceti sport la greutatea actuala (va distrugeti rapid articulatiile).
Mai curand ar fi util un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc pentru raspuns!
Am stat la pat 2 zile, acum pot sa merg normal iar durerea mi s a lasat mai mult in picior, cand ma ridic sau ma asez in pat simt o durere ascutita din sold spre genunchi pe partea interioara a piciorului..
Inca mai simt o durere usoara la baza coloanei si o durere in zona inghinala, si usor in testicule..
Am stat la pat 2 zile, acum pot sa merg normal iar durerea mi s a lasat mai mult in picior, cand ma ridic sau ma asez in pat simt o durere ascutita din sold spre genunchi pe partea interioara a piciorului..
Inca mai simt o durere usoara la baza coloanei si o durere in zona inghinala, si usor in testicule..
Am mers duminca seara la urgente la SUUB, pentru ca nu mai puteam sta in picioare.
Mi s a facut o radiografie care a iesit bine si am primit un tratament cu zaldiar, mydocalmin si naldorex pe 5 zile.
Dupa 2 zile de tratament m a mai lasat durerea de spate si picior, dar inca ma doare spatele cand ma aplec drept in fata. Cel mai mult ma deranjeaza amorteala din spate de la baza coloanei pana in fata in zona inghinala, care inca nu mi a trecut si nu imi simt 'nevoile' cum trebuie..
Mi a mai recomandat sa fac un rmn daca nu imi trece dupa 3 4 zile de tratament.
Mi s a facut o radiografie care a iesit bine si am primit un tratament cu zaldiar, mydocalmin si naldorex pe 5 zile.
Dupa 2 zile de tratament m a mai lasat durerea de spate si picior, dar inca ma doare spatele cand ma aplec drept in fata. Cel mai mult ma deranjeaza amorteala din spate de la baza coloanei pana in fata in zona inghinala, care inca nu mi a trecut si nu imi simt 'nevoile' cum trebuie..
Mi a mai recomandat sa fac un rmn daca nu imi trece dupa 3 4 zile de tratament.
Asa dupa cum va precizam mai sus, se impune un consult la neurochirurg, pentru suspiciunea de sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Pana la urma nu am scapat de bisturiu, am avut o hernie destul de mare si am fost operat pe data de 13 martie. Din cate am inteles problema a fost intre L5-S1, cu inceput de coada de cal, iar medicul mi-a spus ca mi-a fost extras tot discul Acum, dupa 2 saptamani, ma simt foarte bine. Am respectat indicatiile medicului cu greutatile, exercitiile..
Dar nu am inteles de ce nu am voie sa conduc masina, am nevoie sa fac in weekend un drum de 120km sambata si retur duminica. Mi s-a spus ca abia dupa 3 saptamani-o luna pot incepe cu drumuri scurte. Ma poate afecta cu ceva acest drum?
Dar nu am inteles de ce nu am voie sa conduc masina, am nevoie sa fac in weekend un drum de 120km sambata si retur duminica. Mi s-a spus ca abia dupa 3 saptamani-o luna pot incepe cu drumuri scurte. Ma poate afecta cu ceva acest drum?
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: