Durere în primul act sexual

10-01-2018
Andreea090
Nu este medic/terapeut
Andreea090
Doresc sa știu dacă este normal ca la primul contact sexual(eu fiind virgina) sa existe o durere? Sunt puțin confuza și as vrea o explicație. Și menționez ca(cel puțin eu) la orgasm nu prea am reușit sa ajung.
Exista însă posibiltatea unei sarcini, având în vedere ca, contactul a fost neprotejat?
+Ejacularea a fost înafara vaginului!
1 comentarii
0
10-01-2018, ora 11:04
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Ca sa zic asa, ati inceput prost: primul act sexual si primele griji. Lipsa educatiei sexuale se face simtita.
Dezvirginarea poate fi insotita sau nu de sangerare, si poate fi insotita sau nu de durere, depinde de multi factori (elasticitatea himenului), teama specifica, incordarea musculara, lipsa lubrifierii etc.
Lichidul care apare in varful penisului in timpul excitarii si curge prin penis inainte de ejaculare (in timpul actului sexual) contine in cele mai multe cazuri spermatozoizi, ceea ce aduce cu sine un risc de sarcina. Nimeni nu poate evalua cat de mic/mare este acest risc.
Retragerea si ejacularea in afara este cea mai proasta metoda anticonceptionala caci este insotita de riscuri si neplaceri mari: cea de care mentionam anterior, la care se adauga incordarea partenerilor care trebuie sa fie atenti la "moment", in loc sa se relaxeze.
Este foarte important sa intelegi ca inceputul vietii sexuale aduce cu sine responsabilitate. Tu esti prima persoana care este responsabila de sine, de corpul, sanatatea si viitorul tau. Nu te lasa amagita de promisiunile partenerului ca "are el grija". Multi copii poarta acest "nume" neoficial. Indiferent ce experienta are partenerul si ce s-a intamplat inainte tu esti tu si corpul tau iti apartine. Nu partenerul va trece prin experienta unui avort.
Incearca sa te informezi, din surse medicale, profesioniste si invata sa te protejezi. Educatia sexuala te poate ajuta a eviti imbolnaviri, sarcini nedorite si alte situatii neplacute.
In cazul de fata ceea ce poti face este un test de sarcina care va arata ce se intampla.
Invata din aceasta experienta si ia masurile necesare ca ea sa nu se mai repete.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea sexuală după naștere - ce spun studiile
  •