Durere in talpi.
Sotul meu are o durere in talpi, la ambele picioare. Mentionez ca are diabet zaharat tip ii, are 1, 85 si 100 kg. As vrea sa stiu daca durerea este asociata bolii sale si cam care ar fi remediile. Multumesc!
1 comentarii
Buna seara!
Aveti perfecta dreptate, suferinta este legata intim de situatia actuala:
- diabetul este datorat celor 25 kg in exces;
- diabetul (cauzat de greutate) provoaca atat suferinta vasculara periferica (macro- si micro-angiopatie), cat si neuropatia periferica, ambele manifestate in modul descris;
- greutatea determina o suferinta de supra-sarcina a structurilor plantare (aponevroza plantara, muschi plantari etc);
- greutatea poate determina si o suferinta a coloanei lombare (sindrom compresiv lombar), manifestat prin suferinta descrisa;
- diabetul de tip 2 (datorat greutatii) poate determina aparitia unui picior Charcot diabetic, manifestat prin simptomele descrise.
Prin urmare, logic, se impune controlul diabetului, prin scadere ponderala masiva (20-25 kg), dar si reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Concomitent, trebuie sa apelati la chirurgul vascular (pentru aprecierea angiopatiei diabetice), la neurochirurg (pentru aprecierea sindromului compresiv lombar), la diabetolog (pentru scadere ponderala masiva) si eventual la chirurgul piciorului, pentru decelarea unui eventual picior Charcot diabetic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Aveti perfecta dreptate, suferinta este legata intim de situatia actuala:
- diabetul este datorat celor 25 kg in exces;
- diabetul (cauzat de greutate) provoaca atat suferinta vasculara periferica (macro- si micro-angiopatie), cat si neuropatia periferica, ambele manifestate in modul descris;
- greutatea determina o suferinta de supra-sarcina a structurilor plantare (aponevroza plantara, muschi plantari etc);
- greutatea poate determina si o suferinta a coloanei lombare (sindrom compresiv lombar), manifestat prin suferinta descrisa;
- diabetul de tip 2 (datorat greutatii) poate determina aparitia unui picior Charcot diabetic, manifestat prin simptomele descrise.
Prin urmare, logic, se impune controlul diabetului, prin scadere ponderala masiva (20-25 kg), dar si reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Concomitent, trebuie sa apelati la chirurgul vascular (pentru aprecierea angiopatiei diabetice), la neurochirurg (pentru aprecierea sindromului compresiv lombar), la diabetolog (pentru scadere ponderala masiva) si eventual la chirurgul piciorului, pentru decelarea unui eventual picior Charcot diabetic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Basicute cu lichid in talpa
- 2m-am trezit cu o umflatura in talpa in zona degetului mic
- 4Basicute cu lichid pe talpa
- 3Durere in talpa stanga ! Ajutor!!!
- 4Durere la talpa piciorului!
- 5durere in talpa si calcai
- 5durere in talpa
- 5Am senzatia ca imi ard talpile picioarelor.
- 3am dureri musculare, arsuri amorteli, usturimi la nivelul talpii ambelor picioare
- 4unde sa ma duc si la ce consultatii?
- 3durere de talpa si calcai la fetita de 10 ani
- 3Imposibilitate de ridicare a varfului talpii
- 0Durere talpa piciorului
- 3Durere la nivelul talpilor (dupa ce am stat ud la picioare).
- 6mancarimi la nivelul talpilor care se accentueaza in timpul noptii
- 7durere laba picior stang
- 1Dureri aparute de nicaieri la mers plus mancarimi la călcâie
- 2Durere acută persistentă în tălpi când calc jos.
- 1Parestezie in picioare
Mai multe informații despre: dureri in talpa talpa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: