durere in umar

17-05-2014
R.Dragos
Nu este medic/terapeut
R.Dragos
Buna ziua! Am o durere in umarul stang provocata de ridicatul ganterelor. Am facut acest exercitiu:

http://www.coachescolleague.com/files/fitness/shoulders/reverse_flyes.jpg

Am facut sala aproximativ 6 luni, iar in tot acest timp nu m-a durut, insa la acest exercitiu foloseam o greutate mai mare decat trebuia. Apoi am facut o pauza de doua luni, iar cand am reluat, a aparut o durere in umar in timpul exercitiului respectiv. De 3 luni nu am mai facut nimic si durerea a incetat.
Durerea este localizata in centrul portiunii mijlocii a deltoidului(cateodata si spre portiunile anterioare si posterioare ale acestiua)si are tendinta de a se lasa in jos, pana la jumatatea distantei dintre cot si umar, iar cateodata am impresia ca ma doare si spre clavicula. Durerea nu este mare, doar este inconfortabila si nu este mereu prezenta, insa nu pot face vreun exercitiu fara sa ma deranjeze. Dupa ce m-am oprit sa fac sala, nu mai ma durea deloc, insa trosnea de fiecare data cand il miscam mai mult. Si in prezent trosneste cand il misc.
Acum o saptamana a inceput sa ma doara iar, dar ma doare foarte putin. Am fost la medicul de familie, a spus ca nu e dislocat si mi-a prescris multivitamine(1/zi- 10 zile) si Aflamil (1/zi- 5 zile). Insa ce ma ingrijoreaza este ca nu mai functioneaza normal. Nu mai pot face exercitii fara discomfort si vreau sa fac sport. Vreau sa se refaca 100% apoi sa fac exercitii de intarire a umerilor. Va rog, daca este posibil, sa imi spuneti ce se intampla, si ce imi recomandati. Tin sa mentionez ca umarul nu a fost disclocat si ca nu am avut probleme inainte. Multumesc anticipat!

PS: Am incercat sa fiu cat mai explicit. Scuzati postarea lunga.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •