Durere insuportabila

30-08-2015
iulianonly
Nu este medic/terapeut
iulianonly
Buna dimineata,
Scriu acest post pt ca nu mai stiu unde sa mergem si cui sa ne adresam.Sotia avea dintele din fata cariat, am mers la medicul stomatolog a omorat nervul, a frezat dintele si ne-a trimis acasa spunand sa revenim peste 7zile, dupa aceasta interventie pe sotie a inceput sa o deranjeze cand manca, am fost din nou la medic dupa cum am fost programati i s-a explicat situatia si a spus ca nu este nicio problema si i-a pus pivot in dinte fara nici o radiografie dentara, de aici a inceput cosmarul.
Operatiunea sa intamplat joi iar sotia nu prea a dormit cam de atunci, vineri am spus ca poate asa e normal si am sunat stomatologul, a raspuns ca nu suporta gingia pivotul si sa venim luni, nu am putut astepta pana atunci pt ca sotia nu mai suporta durerea si am mers la o clinica particulara de renume unde sa facut radiografie dentara iar medicul a spus ca are infectie atat la dintele cu pricina cat sa extins si la un canin, sa chinuit sa scoata acel pivot ceva timp dupa care i s-au curatat bine canalele pt ca a spus ca nu sa facut corect acest procedeu si sa aplicat tratament local, asta se intampla de dimineata.
Medicul a spus ca este ok ia prescris un tratament cu antibiotic si calmante si a spus sa revenim marti. In decursul zilei durerea a persistat pana la insuportabil iar seara am mers la facultatea de stomatologie unde medicul de acolo a spus ca nu a fost dat drumul bine la infectie si ca era obturat canalul, i s-a prescris o alta reteta cu amoxacilina de 500 si nurofen de 200 in loc de ketonal si forte si ospen de 1000.
Durerea a mai lasat-o dar acum sa umflat obrazul desi ia antibiotic de joi. Ce ne sfatuiti sa facem? scuzati ca am scriis o intreaga poveste dar cand o vad pe sotie in halul asta nu pot fi indiferent.

Multumesc si scuzati eventualele erori de ortografie dar am scris de pe telefonul mobil.
4 comentarii
0
30-08-2015, ora 06:10
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna dimineata,

Compresele cu gheata ar trebui sa scada cat de cat durerea.
In rest, mai mult decat sa lasati antibioticul sa isi faca treaba si puroiul sa dreneze nu prea aveti ce sa faceti...
Presupun ca acum dintele este deschis, asa ca inainte de masa poate sa isi puna o buletica de vata sa acopere canalul iar dupa sa o scoata. Astfel se previne cat de cat intretinerea procesului prin resturile alimentare care raman blocate pe canal.
[edit] Sa nu uite totusi sa ia si un protector gastric precum omez/omeran.

Multa sanatate!
0
30-08-2015, ora 06:25
iulianonly
Nu este medic/terapeut
iulianonly
Va multumesc pentru promtitudine si sfaturi, am uitat sa precizez ca ia si un protector gastric.Da acum dintele este deschis.inca o data va multumesc.
0
30-08-2015, ora 08:46
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Stomatologie, Bucuresti
Prof. Dr. Giuseppe Scandale
Imi pare rau pentru problema sotiei Dv. Cauza principala a fost infectia necuratata la radicina. Daca acum canalele sunt deschise si drenate corect - dar nu cred - si tratamentul local este valid, in scurt timp durerea trebuie sa se reduca. Aveti grija sa nu intre resturi de mancare - lichid sau solid - pe canalele deschise. In speranta ca se rezolva problema, va doresc o zi buna.
0
30-08-2015, ora 11:17
iulianonly
Nu este medic/terapeut
iulianonly
Va multumesc Domnilor Doctori pentru ajutor, as vrea sa cred ca dupa doua interventii la doi medici totul sa decurga pe un fagas medical favorabil.Durerile nu mai suntninsuportabile si sper ca in cel mai scurt timp sa putem merge la medic pentru a continua lucrarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • MIT: Dacă mănânci dulciuri faci carii
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vasele sanguine prefabricate ar putea revoluționa tratamentele pe canalul dentar
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  •