Durere la ceafa, cefalee, ameteli

31-01-2014
MisterT
Nu este medic/terapeut
MisterT
Bunaziua ! Durerile aparusera in cursul unui drum cu masina si dureaza de dinainte de Craciun pana acum. La inceput m-a durut foarte tare, nu ma puteam concentra la nimic, eram ametit mereu, aveam o stare de somnolenta, ma simteam slabit, nu aveam putere. Mi-a dat ceva medicamente de la farmacie, nu-mi aduc aminte numele. Apoi, vazand ca nu-mi trece, am mers la un medic neurolog care mi-a spus ca am cefalee occipitala trenanta. Am luat pastile Vimovo si Relaxirem forte. Durerea s-a ameliorat, insa tot simt o presiune la ceafa si sunt mereu ametit, nu ma prea pot concentra. Precizez ca anul trecut am stat mult la calculator, am neglijat disciplina somnului, ma culcam foarte tarziu si ma trezeam la amiaza, nu ma alimentam eficient. Mi-am schimbat programul evident, dar va rog sa imi spuneti ce mai pot sa fac ca sa imi treaca mai repede cefaleea asta ?
4 comentarii
0
02-02-2014, ora 02:21
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Posibila afectare a coloanei cervicale. Pentru a da un raspuns mai exact as avea nevoie de cateva date : varsta, greutate, ocupatie, daca mai aveti sau nu ceva boli, daca faceti sau nu sport etc. Poate fi vorba de o afectare a coloanei vertebrale cervicale. Pentru aceasta ar trebui facute niste investigatii. Ca metode de investigare aveti la dispozitie radiografia, termografia sau RMN. Trebuie sa mergeti la un medic care se ocupa cu tratarea coloanei cervicale si va va spune ce sa faceti. Dupa stabilirea diagnosticului, veti primi si un tratament corespunzator. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
02-02-2014, ora 12:02
MisterT
Nu este medic/terapeut
MisterT
Multumesc pentru raspuns ! Am 24 de ani, 1.73, 65 de kilograme dimineata nemancat(am slabit in ultima vreme).

In legatura cu bolile, da, am cateva probleme, care nu ma lasa sa dorm:

1. De mic copil am nasul infundat, intotdeauna am o nara infundata, apoi se infunda cealalta si se desfunda cea care era infundata. Am aflat tot de pe site-ul dumneavoastra ca e posibil sa am rinita vasomotorie. In cursul anilor, am fost de multe ori la ORL, nimeni nu mi-a spus exact ce am, am primit doar tratament cu tot felul de picaturi, evident problema nu a trecut, m-am resemnat cu ideea. Vreau sa incerc remediul cu apa calduta si sare.

2. Anul trecut inainte de Craciun, am suferit un accident de munca, entorsa la ambele glezne, laba piciorului la ambele glezne s-a rasucit cu 180 de grade. Mi-am facut radiografii, nu erau semne de fracturi, am intarziat putin cu tratamentul, apoi am mers la fizioterapie, laser, ultrasunete, sindolor si alte creme. Gleznele nu s-au vindecat complet, daca le solicit, simt o oboseala in zona, o durere.

3. Acum cativa ani faceam sport, mergeam la sala, la coasa la bunici. Am inceput sa am o durere de spate in zona lombara. Apoi am mers la diferiti terapeuti care se ocupau cu coloana vertebrala si am inceput sa am durere si mai inspre mijlocul coloanei. Am mers la acupunctura, mult mai bine. Dupa un timp, problemele au revenit. Imi aduc aminte ca am mers la spital in Cluj-Napoca, undeva in spate la Biblioteca UBB, incercand sa remediez problema prin fizioterapie, laser si gimnastica si elongatie. Facusem radiografie, parca mi-au spus ca am discopatie lombara si usoara deplasare a unui "inel" din partea de mijloc a coloanei. In fine, simptomele s-au ameliorat dupa tratament, dar nu au disparut, sunt tot asa. Fac gimnastica si intinderi aproape zilnic, in speranta ca voi remedia problema si vreau sa caut un chiropractor profesionist.

4. Anul trecut imi intrase praf de rugina in ochi. M-a tot deranjat, am luat niste solutii de la farmacie, nu mi-a trecut. Am ramas cu o iritatie, o roseata sub pleoapa stanga, am inteles ca este blefarita, dar nu blefarita de aia cu matreata ci doar o roseata, iritatie. In fine, am fost chiar acum 2 saptamani la o clinica oftalmologica din cartierul Marasti/Cluj-Napoca, la un medic chirurg, care am inteles ca e foarte reputat. Nu i-am retinut numele, mi-a spus ca nu am nici o problema, vad foarte bine, desi la mine imi e clara situatia, daca exersez vederea cu cate un singur ochi, simt diferenta, ochiul stang nu vede la fel de clar, vede blurat, exista un deranj acolo. Acum m-am gandit sa incerc sa il curat in fiecare seara, cu apa si putina lamaie, dupa ce am citit in formula as. Stiu ca e leac babesc, dar daca ce am luat de la farmacie nu a ajutat, n-am decat sa incerc.

5. In ultimele luni am avut probleme cu digestia, cam orice mancam aveam scaun moale sau diaree. Am facut tratamente cu argila, produse pe baza de miere si polen, propolis, am mancat afine, orez, banane. Am gasit mai apoi Lemix-forte si am simtit o imbunatatire, cu toate ca sunt tot sensibil. Ma gandesc sa incerc alte tratamente.

6. Anul trecut am avut foarte multe nopti nedormite, ma culcam tot dimineata si ma trezeam la amiaza, stateam mult la calculator, mancam nesanatos si dezorganizat. Cu siguranta, asta a fost una din cauzele aparitiei durerilor de cap si a problemelor digestive. Acum mi-am schimbat programul, am inteles ca sunt tanar, dar nu pentru multa vreme :) si am de gand sa fiu mai atent cu mine.


Stimate domn, eu va multumesc ca mi-ati raspuns si sunt constient ca sunt o gramada de oameni bolnavi si mai bolnavi decat mine care au nevoie de ajutor. Am mai scris luna trecuta despre problemele mele pe site-ul dumneavoastra si am fost tratat cu putina raceala, dar am mai aflat una alta si mai ales, pe gratis !

Daca aveti timp sa imi dati cate-o sugestie v-as fi recunoscator, sunt stresat de lucrurile astea si in ultimele 2 saptamani am avut numai insomnii.

O zi buna !
0
03-02-2014, ora 01:16
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Am citit ceea ce mi-ati scris si am retinut faptul ca va preocupa in mod serios sanatatea dumneavoastra si de aceea sunteti hotarat sa duceti o viata mult mai echilibrata. Trebuie sa tineti legatura cu medicul neurolog. Cred ca ar fi bine sa faceti o explorare RMN pentru coloana cervicala. Dupa ce veti avea rezultatul, se va vedea mai bine ce tratament trebuie sa urmati. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
03-02-2014, ora 13:32
MisterT
Nu este medic/terapeut
MisterT
Multumesc pentru atentie, toate cele bune !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  •