Durere la genunchi

18-12-2016
Cristibindar11
Nu este medic/terapeut
Cristibindar11
Bună seara! Am 20 de ani și în urma cu o luna am am primit o lovitura în genunchi mai exact în rotula. Zona lovita nu era afectata dar restul rotulei mi s a înroșit și apoi sa a umflat. Am fost la medic mi a făcut radiografie mi a spus ca am o contuzie și mi a dat niste inflamatorii și calmante. Am făcut repaus 2 saptamani și mi a trecut durere iar acum mi a reapărut. Când indoi genunchiul sub rotula este umflat și am dureri mari noaptea când stau întins și discomfort când merg dar nu dureri.
2 comentarii
0
27-12-2016, ora 13:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ati suferit, probabil, un traumatism sever la nivelul genunchiului.
Acest gen de traumatisme provoaca leziuni cartilaginoase importante, ce presupun multe luni pentru vindecare/recuperare.
Va sugerez un control clinic la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-01-2017, ora 09:21
vtabacaru
Nu este medic/terapeut
vtabacaru
Buna ziua.
Acum 8 ani am suferit o entorsa la genunchiul stang (m-am intins dupa minge, la fotbal, s-o opresc cu piciorul drept, si cel stang a ramas in urma, solicitand genunchiul spre interior) ; m-a usturat "ceva" in zona laterala dreapta, s-a umflat etc. Am pus comprese cu ghiata cateva zile la rand, masaje cu Fastumgel, dar a doua zi si consultatie la MF si apoi la ortoped. Radiografie : "Efilare de spina tibiala interna, fara modificari articulare". S-a desumflat, am facut repaos de fotbal, tenis cca. 6 luni, dar dupa 2 luni am inotat, mers pe bicicleta... de atunci ma mai "deranja" cand faceam exces de zel in miscare... Dar, acum 3 zile, la o plimbare pe zapada, am inceput sa simt dureri in aceeasi zona, ca o ghiara pe lateralul genunchiului, cu deranj la mers in momentul indoirii genunchiului, ca si la coborat scari) ; in repaos, totul este OK. Am fost iarasi la Ortoped-Traumatolog, examen atent cu palparea/actionarea articulatiei de catre medic. Opinia - gonartroza. Radiografie : "Osteofite marginale la nivelul codililor femurali, platoului tibial si rotulei". Mi s-au prescris doua antiinflamatoare specifice (Movalis si... inca unul), 1/dimineata-1/seara pentru 5 zile, apoi revin la medic pentru discutii (inca n-a vazut radiografia).
Ce parere aveti de rezultatul radiografiei ultime ?! Ce-ar trebui sa mai aplic in continuare ? S-ar impune o ecografie sau un RMN ? Durerile s-au mai diminuat intre timp, am redus mersul pe jos (evident pauza de fotbal... jucam doar duminica/1 ora). Pe viitor, mersul pe bicicleta, "balaceala" in bazin sunt contraindicate la asemenea afectiuni ?
Am 58 ani, constitutie robusta/musculoasa, 1, 63 m/80 kg. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: