durere la mai multe articulatii.

05-08-2012
c.dana
Nu este medic/terapeut
c.dana
BUNA ZIUA! AM 33 DE ANI, 1, 60 SI 62 KG SI DE 2 SAPTAMANI, ACUZ DURERE LA MAI MULTE ARTICULATII DEODATA(DE EX.ACUM MA DOARE ARTICULATIA MAINII STG, A GLEZNEI STANGI SI DREPTE SI ARTICULATIA UMARULUI DR.).IN URMA CU APROAPE 4 SAPTAMANI AM FACUT O AMIGDALITA DE TOATA FRUMUSETEA CU FEBRA, DURERE DE CAP, GAT, MUSCHI SI OASE, INCAT AM STAT VREO 3 ZILE LA PAT PENTRU CA NU PUTEAM FACE NIMIC, NU MAI ZIC CA NU PUTEAM NICI SA MANANC.
AM URMAT 7 ZILE DE TRATAMENT CU KLABAX, NUROFEN, DECASEPT SI SPRAY BUCOFARINGIAN(HEXORAL), LA CARE SIMPTOMELE AU DISPARUT SI MA-AM SIMTIT CHIAR BINE.
CE MA SFATUITI?..., E CHIAR FOARTE DERANJANT, CEL PUTIN DIMINEATA CAND MA TREZESC, DEABIA POT SA MERG, DAR CU CAT FAC MISCARE, DUREREA MAI CEDEAZA, DAR TOTUSI PERSISTA.
CE TRATAMENT AS PUTEA URMA, MACAR SA-MI AMELIOREZE DUREREA?..., SA FIE CAUZA AMIGDALITEI PE CARE AM FACUT-O, CA IMEDIAT LA O SAPTAMANA A INCEPUT CU DUREREA DE ARTICULATIE.
2 comentarii
0
05-08-2012, ora 19:11
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
se pare ca iti cam pui singura diagnosticul, amigadalita e produsa de streptococul beta hemolitic de grup A cu localizare faringiana dar da infectii in copilarie.E posibil o reactivare a acestuia, insa mai tarziu el da frumosul reumatism articular acut.tu singura ti-ai descris simptomele.mai mergi si repeta ASLO testele de inflamatie adica:VSH fibrinogen proteina C reactiva leucocite limfocite + se mai face o reactie de hemaglutinare reactia Waller-Rose care poate sa iasa pozitiva.Daca ies toate pozitive mai ramane examinarea articulatiilor de catre reumatolog un examen EKG radiografie pulmonara si articulara.sa-mi dai mai multe detalii de cum te dor articulatiile la maini, dimineata cand te dor, cat timp te tine durerea, etc Sanatate !!!!
0
07-08-2012, ora 21:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Aveti perfecta dreptate: este exclusa orice investigatie imagistica sau biologica din proprie initiativa, fara o examinare clinica precisa si competenta la un reumatolog priceput.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns