Durere la rece la o coroana cimentata

22-01-2011
david885
Nu este medic/terapeut
david885
Buna ziua,
Am avut un absces dentar la maseaua sus dreapta, am fost la stomatolog, am tratat pe canale infectia dupa care mi-a fost cimentata o coroana de portelan.
Din moment ce nervul a murit si dupa tratarea infectiei nu mai ma asteptam sa am probleme pt ca mai am doua coroane care nu imi fac niciun fel de probleme.
Dar, in cazul acesta atunci cand beau rece (sau ma clatesc cu apa un pic mai rece) simt o durere serioasa la aceasta masea care tocmai a fost acoperita (cimentata definitiv) cu o coroana din portelan.
Nu am fost inca la doamna stomatolog sa ii zic ca ma doare la rece coroana pusa de ea, la cald sau cand mananc ceva dur pe ea nu ma doare deloc.
Care ar fi cauzele si ce este de facut ? (mentionez ca nu imi doresc deloc o extractie a maselei, mai bine mai platesc inca o data alta coroana si alt tratament pe canale daca este posibil)
Multumesc
7 comentarii
1
22-01-2011, ora 21:22
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Un dinte la care s-a scos nervul nu poate sa doara la rece.
Cu siguranta exista o carie nedescoperita pe un alt dinte din zona: ori o carie noua, ori o carie sub o plomba mai veche.
0
22-01-2011, ora 23:45
david885
Nu este medic/terapeut
david885
Multumesc pentru raspuns.
Nervul nu a fost scos, stiu ca mi-a spus ca nu va mai face extractia nervului deoarece nervul a murit, mi-a spus asta dupa ce mi-a tratat abscesul.
Pe un alt dinte din zona sa mai fie carie, doamna doctora s-a uitat exact acum 5 saptamani pe toti dintii din zona cand mi-a pus coroana.
0
23-01-2011, ora 00:05
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"Un dinte la care s-a scos nervul nu poate sa doara la rece."

Rectific: un dinte care nu mai are nerv (egal din ce motiv: ca a fost scos sau ca a murit singur) nu poate sa doara la rece.

Trebuie facute (in cabinet) testari la rece pe toti dintii din zona pt a-l descoperi pe cel sensibil. Daca dna doctor nu a vazut nimic la ultimul control, atunci e posibil sa fie o carie undeva sub o plomba mai veche, si care poate fi depistata cu ajutorul testelor si eventual al unei radiografii.
0
23-01-2011, ora 00:07
david885
Nu este medic/terapeut
david885
Am facut acum o verficare, am pus apa rece in zona cu problema si ma doare exact deasupra coroanei care mi-a fost cimentata acum 5 - 6 saptamani. Si ma doare din ce in ce mai tare cand pun apa rece acolo, si durerea persista la o intensitata f mica si dupa ce se duce apa...
Mai aveti vreo parere sau sfat ?
multumesc
0
24-01-2011, ora 10:59
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Asa cum spune nicog, un dinte cu nervul scos nu are cum sa doara la rece. Daca s-a exclus prezenta unei carii in vecinatate, poate sa mai fie o demineralizare a stratului de smalt la o masea din zona care sa dea astfel de simptome
0
12-05-2011, ora 12:28
mickyt
Nu este medic/terapeut
mickyt
aceeasi problema o am si eu cu o masea cimentata acum vreo 4 saptamani. maselele din jur nu ma dureau inainte si durerea la rece o simt clar la maseaua de portelan. poate sa fie gingia de vina ?
0
13-05-2011, ora 10:25
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu, nu este gingia de vina.
Daca durerea la rece este de lunga durata (nu dispare dupa ce apa rece nu mai este pe dinte) atunci cel mai probabil va trebui scos nervul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinți sensibili
  •