Durere mare ovar stang, (endometru 10mm, nodul fibromatos 14mm) Nu am primit tratament

24-01-2012
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
In urma unei consultatii gincologice si a unui eco intravaginal am primit urmatorul rezultat scris pe foaia ecografica.
Apelez la parerea dvs.deoarece nu mi s-a dat absolut nici un tratament.
Singura solutie a medicului a fost sa nasc copii (am insistat sa primesc ceva pentru dureri dar a spus ca nu are ce sa imi dea.
Am dureri mari care coboara de la ovar pe picior, din cauza durerii imi vine sa vomit (dar nu vomit, am doar stari de greata), durerea se extinde si in spate.
Uneori din cauza durerii nu pot sa dorm si nu pot sa desfasor activitatile in cursul zilei.

Va scriu ceea ce i-a scris pe foaia de ecograf intravaginal, va rog sa imi spuneti daca este normal ca din cauza acestor diagnostice sa am astfel de dureri.
Este normal sa nu primesc nici un tratament? Am dat o gramada de bani, am ales cel mai bun medic din judet si eu sufar in continuare, de 3 saptamani.
_
Uter: 49/41 mm, ecostructura normala, contur regulat, la nivelul peretelui post. un nodul fibromatos de14 mm (nu a scris dar mi-a spus ca am uter retrovers, asa cum au spus si altii mai de demult)
Endometru: 10 mm
Cavitate endometriala: libera

Latero uterin drept: status post ovarectomie dr. o formatiune (ecogena cred) bine delimitata cu pereti grosi, 12/9 mm (ovar restant?)
Pot sa va spun ca acum 11 ani am avut un chist ovarian, am fost operata si s-a scos si ovarul si chistul. Acum medicul vede un ovar sau o ramsita.

Ovar stang: 33/26 mm, cu un folicul de 23 mm.
_
In partea stanga am eu dureri care devin uneori destul de mari.

Am menstruatii foarte dureroase. Dupa menstruatie a incetat durerea cateva zile, apoi de atunci am continuu dureri.
De 2 saptamani mi s-au marit putin sanii si am o tensiune si o durere parca putin mai accentuata ca la menstruatie, dar suportabila. Tinand cont ca mai am 11 zile pana la urmatoarea menstruatie. (29 zile). In mod normal ma dor sanii 2-3 zile inainte, nu lunar. In general la mijlocul perioadei dintre menstre (probabil al ovulatie) am o scurgere gelatinoasa groasa, care este cu dureri (un fel de amorteala), dar nu dureri atat de mari ca acum, si nu o perioada atat de lunga.

Va rog sa imi spuneti ce as putea face, ce sa iau pentru dureri, daca este normal ca la un fibrom atat de mic sa am dureri mari doar in stanga, unde se uneste piciorul cu burta. Ce anume ar putea genera durerile? Dimensiunea ovarului stang arata a fi o raceala la ovar? Am avut mai dedemult raceli la ovar, dar acum medicul a zis ca nu am nimic la ovar si totusi pe mine ma doare.

Deasemeni, de mult timp (mai mult de un an) am urinari frecvente. Am facut analize si nu am infectie urinara. Nu prea beau lichide, dar atunci cand beau o cana de apa in maxim 30 minute merg la baie. Chiar si atunci cand nu beau apa urinez des.

Mentionez ca am 27 ani, menstruatie de la 10 ani, in prezent am menstruatie regulata dar cu dureri cateva zile inainte si in timpul menstruatiei. Sunt o persoana slaba, menstruatia dureaza o zi, si apoi 2-3 zile scurgeri cat sa patez absorbantul. Inainte cu cativa ani era mai multa cantitativ dar nu am avut nici o data o menstruatie mai mare de 3 zile. In schimb raul a fost prezent indiferent ce tratamente am incercat (anticonceptionale, antibiotice, antiinflamatorii, scade raul la aulin si flamexin, dar ma simt slabita si ametita si am greturi si dureri usoare)

Va rog frumos sa imi dati un raspuns!
Multumesc!
9 comentarii
0
24-01-2012, ora 13:18
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ecografie pelvina ai facut recent?
S-ar putea sa ai unele simptome si de la eventuale pietre/nisip la rinichi.
Oricum, mergi la alt ginecolog cu toate investigatiile pe care le ai, cel la care ai fost, din ce pare, a fost cel putin superficial.
Nu musai cei cu notorietate sunt solutia, uneori sunt sufocati de pacienti, nu mai au timp, rabdare etc. Sunt multi medici tineri, chiar rezidenti care sunt foarte bine pregatiti, au rabdare si poti gasi solutiile optime pentru problemele pe care le ai.
Sanatate!
0
24-01-2012, ora 13:29
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Multumesc teodora m!
Am citit acum pe internet si am vazut ca durerea in cazul nisipului al rinichi se manifesta ca niste intepaturi, junghiuri.
Stiu ca in trecut am mai fost diagnosticata cu nisip la rinichi.
M-am gandit si eu sa nu fie la rinicgi ceva, totusi durerea incepe intotdeauna in zona de incheietura picior/burta, e o durere ca o amorteala dureroasa care cand se intensifica se manifesta si in spate (zona lombara, buca), se extinde si pe picior in jos.
Imi amelioreaza durerea pozitia ghemuit pe partea stanga si daca pun si o sticla cu apa fierbinte la burta.
Durerea nu este constanta, e cand ami tare cand mai incet.

Astept si parerea unui medic daca exista aici.

Nu stiu ce sa fac, cati medici sa mai consult?
Sunt somera fara indemnizatie, nu am nci un venit deci nu beneficiez de consultatii gratuite, si deja am cheltuit cateva milioane fara rezultat. :(
As vrea sa am duc undeva unde sa nu cheltui bani degeaba.
La urgente am fost si nu i-a interesat au zis ca nu e urgenta (poate pt ca ma tineam pe picioare...dar in urmatoarele ore am stat numai in pat, nu stiu ce considera ei urgenta), mi-au zis sa ma duc in alta parte cu plata.
0
24-01-2012, ora 13:30
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Pot fi durerile din cauza nodulului fibromatos si a endometrului?
0
24-01-2012, ora 14:02
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Buna iuliah, aceeasi durere am si eu de ceva timp si anume intepaturi in zona abdominala ( ma trezesc noaptea si nu mai pot adormi, asa de suparatoare sunt) precum si in zona inghinala care se extind spre picior pana la genunchi, dar si la spate o durere surda pe sold. Am pus totul pe seama unui chist ovarian pentru care ma tratez cu anticonceptionale, insa ieri am fost la ginecologie si mi s-a spus ca am anexita ( ma chinui cu anexita de cativa ani fara rezultat), si ca durerile le am din acest motiv, si nu din cauza chistului ovarian care oricum a disparut dupa o luna de tratament. Nu am mai avut niciodata aceste dureri din cauza anexitei desi citisem ca unele femei au dureri groaznice, asa ca nu credeam ca despre asta e vorba. Ti-am raspuns la postul tau intrucat simptomele noastre sunt extrem de asemanatoare.
Am fost si la medicul de familie si mi-a dat sa imi fac ecografie abdominala- azi merg - si o serie de analize, suspectand de asemenea nisip ori piatra la vezica, ori infectie urinara( aveam intepaturi in toata cavitatea abdominala, cateodata chiar si la vezica).
Tot ceea ce simti tu poate fi la fel de bine din cauza unei anexite, mergi cu toate analizele la un alt medic si cere o a doua opinie si o noua ecografie tranvaginala, nu sta asa, acele dureri nu prezic nimic bun. Durerile dinainte si in timpul menstruatiei prezic si ele o anexita, e normal sa te doara in momentul cand vine menstruatia, pentru o ora, doua, insa nu zile inainte si in timpul menstrei. Suna extrem de asemanator unei anexite simptomele relatate de tine.
Multa bafta.
PS: de cate ori am avut anexita m-am confruntat si cu urinari frecvente, din 30 in 30 de min ori chiar mai des.
0
24-01-2012, ora 14:10
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Am citit ca nu ai nici un venit, insa daca esti casatorita iar sotul lucreaza, esti coasigurat al asigurarii lui de sanatate, si beneficiezi de toate drepturile unui asigurat. Din pacate ecografiile transvaginale nu se deconteaza de casa de asigurari, insa daca esti din Bucuresti, te pot indruma spre un medic extrem de bun pe care l-am descoperit de curand si care mi-a facut niste analize pe care nici un alt medic nu s-a gandit sa mi le faca ori recomande, plus ca nu este scump deloc.
0
24-01-2012, ora 14:15
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Multumersc otilia107!
Totusi eu nu am avut nici o data intepaturi in zona abdominala sau spate.
La mine este o durere pulsatila care imi da greturi pt ca ajunge sa ma doara foaret tare si am senzatia de durere care imi amorteste piciorul, uneori pana in calcai.
Medicul nu mi-a zis ca as avea ceva inflamat (desi am intrebat) deci nu ar putea fi anexita.
Da, ai dreptate ar trebui sa consult si alt medic.



Doar ca mi-e teama de acelasi raspuns si nu am bani de dat la intamplare (:( am patit acum cativa ani ca timp de cateva luni nici un medic sa nu vada nimic la ecograf). Adica pur si simplu nu vedeau nimic in burta mea, nici un organ. M-am indopat cu ceaiuri si cu carbune medicinal si regim alimentar si tot nu au vazut nici un organ. :)) Poate ca sunt extraterestru.. am un dezgust... si totusi un medic din alt judet a vazut, de ce?
Iar la 2 zile distanta sa ajung intamplator in alt judet si alt medic sa vada chist si inflamatie la ecograf, dar deoarece avea nevoei de alet analize iar eu plecam seara inapoi... mi-a spsu sa merg la un medic unde am domiciliul...bienintels ca aici medicii m-au gasit sanatoasa dar cu dureri. M-am tratat dupa ureche. Dar nu erau dureri atat de mari.
0
24-01-2012, ora 14:24
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Si eu in urma cu 7 ani am avut un chist ovarian pe care nimeni nu il descoperea, a trebuit sa merg la 5 medici si al cincilea l-a descoperit inca de la palpare, iar ecografia doar a certificat diagnosticul deja pus. De aceea iti spun ca trebuie sa consulti si un alt medic...
Si pentru mine este prima oara cand prezint simptmele acestea, pana acum nu am avut niciodata intepaturi, in special spre picior, vezica, etc, din cauza unei anexite. Consulta un alt medic, asta e tot ce iti pot recomanda si sper sa nu fie anexita.
0
12-02-2012, ora 13:19
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Buna ziua!
Din pacate durerea a revenit mai crunt.
Cu 2 zile inainte de menstruatie m-a lasat si a revenit durerea aceea pe care o stiam de menstruatie, mi-am dat seama ac durerea de menstruatie este cu mult diferita de cea pe care o simt eu.
Totusi in dimineata primei zile de menstruatie (impropriu prima zi, deoarece e doar o pata in 24 ore) mi-a fost rau ca nici o data, cu frisoane, tremurat si o durere groaznica in burta tot in stanga si in spate si pe picior. Cu Flamexin si apa fierbinte intr-o sticla...a slabit durerea incat a devina suportabila in vre-o 40 minute dar toata ziua m-am simtit rau insa suportabil. Dar imposibil de mers al munca sau de facut ceva prin casa.
7 Zile m-a tinut starea asta pe care eu o numesc stare de bine, ca bine a fost am respirat si eu mai relaxata cateva zile.
In a 6=a zi a revenit durerea din stanga, de data aceasta fata de luan trecuta nu imi mai amorteste piciorul si ici in spate, doar undeva in burta in stanga.
De 3 nopti am niste dureri groaznice care incep pe la 5 dimineata, de fiecare data dupa ce merg la baie. Nu inteleg daca ar avea vre-o legatura, la baie nu se intampla nimic anormal.
O durere mai amre decat asta nu am avut nici o data.
Incepe incet si in cateva minute devine foarte mare. Ma doare in burta si nu pot sa tin deloc piciorul intins, de durere il pot tine doar incordat ghemuit la burta. Daca il intind ma doare tot piciorul. Luna trecuta imi amortea acum ma doare.
Am facut greseala cand m-a slabit durerea sa pun mana pe burta s aimi dau seama unde ma doare, am apasat putin nu tare si m-a luat iar durerea incepand din picior, durere tot asa mare. Este vorba de partea stanga.
Nu stiu ce poate fi, nu am mai fost la nici un medic, nu stiu ce sa mai iau, m-am saturat de durere continua si ami ales de cele mari noaptea.
Nu dorm noaptea aproape deloc, desi ma slabeste durerea ma doare in continuare si nu pot sa dorm.
Ziua cu sau fara durere, mi-e frig desi in casa sunt intre 23-25 grade (Asa sunt eu friguroasa de cand ma stiu). Dar problema vine cand ma ia cu cald la talpi apoi ma ia un val brusc de calcura in zona pieptului si transpir pe loc (la piept si in spate de la plamani pana mai jos) si simt ca ma sufoc daca nu ma dezbrac pe loc de bluza, uneori ajung s ama dezbrac aproape de tot. La fel patesc si noaptea si ajung sa dorm cu picioarele complet goale pt ca altfel simt ca nu am aer la piept. Asta mi se intampla de cand a venit iarna si e din ce in ce mai des acum de cand sunt durerile.
In timp ce ma doare tare transpir dar mi-e foarte frig, imi vine sa vomit din cauza ca doare tare si uneori am ia cu tremurat tot din cauza ca durerea e mare. Durerea incepe pulsatoriu, in valuri (cand am ia tare cand ma ami slabeste, apoi devine continua si insuportabila, nu se amelioreaza nici la schimbarea pozitiei, nici la pastile ma tine cam o ora pana se mai potoleste si incepe amorteala dureroasa).
Ajutati-ma ce sa fac? Chiar si acum am doare dar e suportabil, ma simt molesita ametita si o usoara durere de cap, dar macar pot sa respir. Cand doare tare aproape ca respir doar cand ma slabeste durerea(asa am senzatia).

Nu mai am bani sa merg al medic. In jururl meu toti isi dau cu arerea ba ca e rinichi ba anexita etc. Daca as sti ce am, as imprumuta bani de undeva, si m-as duecexact la medicul specialist, asa la care sa ma duc? Cati bani sa mai cheltui si sa nu primesc nici un tartament.
Ma doare stomcul de la cate pastile am luat.
0
01-03-2021, ora 21:18
Elisa-M
Nu este medic/terapeut
Elisa-M
Și eu într-o dimineață m-am trezit cu o durere laterală în partea dreapta greață vărsături, durerile iradiau spre spate am crezut inițial căi apendicită sau colica renală. Cand am ajuns la urgență după mai multe investigații am aflat ca am un chist pe ovarul drept de14 cm. Bine înțeles m-au internet de urgență și m-au operat fără frept la replică. Așa că durerile și greața poate fi de la acel folicul pe care îi aveți.
Actuala mea problemă acuma este o durere în partea dreapta pe care de-abia o suport. Sper să treacă pt că nu am numai 2 săptămâni de la operație
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Realizarea atlasul ovarului uman cu rezoluție la nivel celular - un pas spre crearea ovarului artificial
  •