Durere masea
Buna seara, acum 5 zile am fost la dentist pentru ca aveam o carie la o masea care ma durea cand mancam ceva tare in ea. Mi-a pus o substanta mov acolo care avea gust acru, m-a curatat si a plombat maseaua. Faza e ca acum ma doare maseaua super tare cand mananc ceva fierbinte, dar nu este o durere indelungata, dupa 1 min trece, de la ce poate fi?
2 comentarii
Buna seara, substanta mov este gelul demineralizant, o etapa normala in aplicarea unei obturatii de compozit, Probabil va amintiti gustul pentru ca acest gel se spala din cavitate inainte de a se trece la urmatoarea etapa.
Cat despre durere, aceasta poate aparea in cazul in care cavitatea a fost profunda si obturatia s-a facut fara o baza protectoare intre dentina si compozit...desi nu este obligatoriu. Este posibil ca obturatia sa se fi facut cu tot cu baza si tot sa aveti sensibilitate o perioada.
O radiografie ne-ar ajuta sa ne dam seama daca se intampla si altceva acolo. Intre timp incercati sa folositi o pasta desensibilizanta de doua ori pe zi.
Cat despre durere, aceasta poate aparea in cazul in care cavitatea a fost profunda si obturatia s-a facut fara o baza protectoare intre dentina si compozit...desi nu este obligatoriu. Este posibil ca obturatia sa se fi facut cu tot cu baza si tot sa aveti sensibilitate o perioada.
O radiografie ne-ar ajuta sa ne dam seama daca se intampla si altceva acolo. Intre timp incercati sa folositi o pasta desensibilizanta de doua ori pe zi.
Multumesc pentru raspuns. Ieri am fost din nou la dentist, mi-a dat vechea plomba jos si a refacut din nou totul pentru ca a vazut ca acea carie nu ajunsese la nerv. Problema e ca mi-a facut anestezie fiindca credea ca trebuie scos nervul si acum am gingia de la masea de pe partea cu anestezia alba
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Este urgenta?Cat de grav?
- 0Abces obraz dupa extractie molar minte
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar