Durere masea dupa obturatie coronara

22-08-2017
Vlad^
Nu este medic/terapeut
Vlad^
Buna ziua!
Acum o luna de zile am facut prima vizita la stomatolog si am luat hotararea de a-mi "repara" maselele. Toate cele 8 masele ( sus, jos, stanga si dreapta ) au fost obturate coronar. Dupa 2 saptamani de la plombare , la 2 masele din spate, jos, pe stanga, respectiv pe dreapta am simtit primele dureri. Prima durere o simteam doar cand muscam din ceva mai consistent(paine) cu pofta, apoi molarii au inceput sa doara cand apasam cu degetul pe toata maseaua, iar acum nu pot sa mananc nimic pe ele. In tot acest timp, maselele nu au durut, pulsat fara sa le "irit", fara un factor extern. Am fost la stomatolog si doamna doctor mi-a verificat cele 4 varfulete, batand usor cu o unealta, intreband daca ma doare, iar eu i-am raspuns ca foaaarte putin, in raport cu durerea pe care o simteam de obicei. Intr-adevar am observat ca ma doare maseaua cand ceva atinge centrul ei(adancitura) sau cand se opune unei presiuni. Va rog ajutati-ma, trebuie sa iau decizia de a-mi "scoate nervul" si nu stiu ce sa fac... de ce a intarziat atat durerea ? Credeti ca trebuie facut tratamentul de canal? Doctorul a avut grija sa-mi puna "pansamente", pentru ca ma asigurase ca obturatia era destul de aproape de nerv. In timpul procedurii am avut o anestezie "spray" si am simtit dureri.
Va multumesc ! Astept cu respect raspunsul dumneavoastra ! ( voi consulta si clinica, dar sunt pus pe ganduri si voi pleca in concediu )
3 comentarii
0
22-08-2017, ora 20:52
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna seara,
in cazul dumneavoastra mi-ar fi utila o radiografie facuta dupa obturarea /plombarea acestor masele si sa vad exact care este starea nervilor si care e distanta de pulpa dentara si daca aceasta pulpa este inflamata sau nu.
Va sugerez sa va raceti radiografii retroalveolare la toate aceste masele si facuta o evaluare pe fiecare in parte in functie de cum se prezinta, este foarte greu de spus ce e de facut...
Fiecare masea va avea un alt tratament si abordare.Nu este recomandat sa se scoata nervul dar daca este singura varianta se face pentru altfel puteti avea parte de dureri si complicatii mult mai mari.
Astept radiografiile si va spun apoi ce e de facut!
O seara buna!
0
22-08-2017, ora 21:47
Vlad^
Nu este medic/terapeut
Vlad^
Va multumesc !
0
23-08-2017, ora 11:33
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Asa cum spunea si colega mea, in primul rand este nevoie de o radiografie pentru a pune un diagnostic de certitudine.
In al doilea rand un dinte cu nervul afectat este sensibil la stimuli termici, rece sau cald. In acest sens se testeaza vitalititatea dintelui si apoi se ia o decizie.
O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul