durere masea insuportabila

22-10-2012
P.Horia
Nu este medic/terapeut
P.Horia
Buna ziua, am sa va pun o intrebare si as aprecia foarte mult daca a-ti acorda 10 minute din timpul dvs. ca sa imi raspundeti.
De ieri de cand am fost la un restaurant si am baut un ceai fierbinte a inceput sa ma doara maseaua de pe partea stanga (nu cea de minte). Aceasta masea nu mai are nerv deoarece ii l-am scos in urma cu vreo 5-6 luni datorita unor dureri cand calcam pe ea ce nu-mi permiteau sa mestec cu aceasta absolut nimic. Acum tot exista o mica durere mai mult o jena cand mestec pe partea aceea dar de ieri a inceput sa doara ingrozitor cand beau ceai cald-fierbinte. Durere la modul ca daca ating maseaua cu limba, degetul sau obrazul dupa ce beau ceai ma doare foarte tare. Aceasta durere trece in 10-15 minute da r jena tot exista cand mestec pe partea stanga ceea ce mi se pare ciudat deoarece nu mai are nerv, am canalele obturate, dintele e plombat.

Mentionez ca sunt racit de vreo 3 zile si fac gargara cu ceai fierbinte, beau ceai fierbinte. Alte solutii in afara de antibiotice sau pastile in general atat pentru jena si imposibilitatea sa folosesc maseaua stanga pentru masticatia unor alimente mai tari cat si pentru durerea imposibila pe care o resimt la atat la alimente caldute cat si la cele fierbinti, ce imi sugerati sa fac? Si mai important cum sa o remediez, in cazul in care trebuie sa ma duc la dentist.
3 comentarii
0
22-10-2012, ora 19:42
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
1. ori te doare o ALTA masea, dinte..de primprejurul aceleia pe care- o banuiesti;
2. ori ai vreo punguta cu puroi la radacina acelei tratate...si neterminat tratamentul.
DOAR o "vizita" la un stomatolog iti va elucida "cazul"
si
vei scapa de dureri.
sanatate!
0
24-01-2013, ora 19:04
Mr. Sictireanu
Nu este medic/terapeut
Mr. Sictireanu
Deveme ce s-a mai "lucrat" la acea masea si nervul a fost scos, singura explicatie plauzibila in cazul tau este faptul ca te lovesti de o infectie care probabil s-a declansat din cauza unei obturatii de canal care nu a fost facuta corect.
Pana cand gasesti curajul necear sa mergi la doctor (ceea ce e cel mai recomandat in cazul tau!!!), daca cumva simti ca gingia este putin umflata si ai o mica durere in momentul in care apesi pe masea sau mesteci, este sa iei niste antibiotice (eu am apelat la Augmentin, dar totusi le consider prea puternice pentru asa ceva) si pentru durere Ketonal (cu care eu ma inteleg foarte bine, cel sub forma de supozitoare are un efect mai rapid).
Mentionez ca antibioticele nu trateaza infectia (in sensul ca antibioticele pentru acest tip de infectii de fac de catre stomatolog, puse pe canalele maselei), insa ajuta ca infectia sa nu se raspandeasca in corp, adica o localizeaza.


Totusi, cea mai buna solutie ramane sa mergi la dentist, acolo ti se va trata problema. Nu amana, mai ales daca maseaua se mai poate salva!
0
27-01-2013, ora 09:27
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
O radiografie dentara va elucida problema...dar asa cum s-a scris anterior...probabil ca sunt probleme aparute din cauza tratamentului de canal. In acest caz trebuie refacut...si bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •