Durere masea plombata

24-09-2013
savadaniel
Nu este medic/terapeut
savadaniel
Buna seara mi-am plombat o masea acum 4 zile care era sfarmata de 2 ani si nu aveam dureri doar ca imi era umflata amigdala de la ea.Am decis sa o scot dar medicu a spus ca o face el cu pivot, dar nu a mai apucat doar sa mio plombeze ca am plecat in strainatate si dupa 2 zile a dat semne de durere si tot asa inca 3 zile durere si acuma a inceput sa se umfle...
Nu stiu ce sa fac sa o scot de tot sau sa merg sa mio refaca, din cate stiu eu nervu nu e scos si doar o bagat acu de vreo 4 ori acolo si nu ma durut.
7 comentarii
0
24-09-2013, ora 10:27
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Greu de raspuns din informatiile date daca e de scos sau pastrat. Trebuie facuta o radiografie pentru a vedea starea radacinilor si in functie de aspect, in functie de pozitia dintelui si functia lui pe arcada trebuie luata decizia. Mergeti la medic pentru a stabili ce e de facut.
0
24-09-2013, ora 21:46
savadaniel
Nu este medic/terapeut
savadaniel
Multumesc mult... maseaua are radacinile foarte bune la radiografia de acum o saptamana. are 2 canale impreunate am tinuto 2 ani de zile doar radacina si nam avut probleme, si mia spus ca imi da vreo 3 pachete de antibiotice in care a uitat sa imi dea reteta, o fi pus cv la ea sa omoare nervu in timp?
0
26-09-2013, ora 23:25
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
O fi pus, n-o fi pus, asta medicul stie. Daca radacinile sunt "bune" as zice ca e nevoie de un tratament de canal bun, mai mult decat bagatul acelor de "4 ori pe canal". Daca inca este umflat, mergeti as va vada un cineva de specialitate.
0
14-10-2013, ora 15:10
caprita bianca
Nu este medic/terapeut
caprita bianca
Buna ziua, am si eu o problema, acu cateva sapt mi-a cazut plomba, nu am avut nicio problema pana acu cateva zile cand au aparut dureri la maseaua respectiva asa ca m am dus la dentist, mi a curatat pe acolo, ce mi o fi facut, si mi a pus pansament si mi a spus maine sa ma duc sa mi puna plomba definitiva, cand am ajuns acasa dupa ce mi s a dus efectul anesteziei m au luat niste dureri oribile, nici nu stiam sigur care masea ma doare ma durea tot in jurul celei la care mi a lucrat, am luat 2 pastile, un ketonal si un ibuprofen si intr un final mi a disparut durerea dar tot simt un disconfort evit sa ating maseaua pt ca ma doare.Intrebarea mea este: este normal sa am aceste dureri?adica m am dus la dentist cu dureri suportabile si am ajuns acasa cu dureri insuportaibile.Multumesc
0
28-10-2013, ora 23:18
hitman111
Nu este medic/terapeut
hitman111
Salut,

Astazi am fost la stomatolog unde mi s-a tratat o carie "mica" fara anestezie, insa in timpul lucrului cu "freza" am simtit o mica durere, suportabila, de fapt mai degraba o jena. jena pe care o resimt si acum la 5 ore distanta. Teama mea este ca a fost atins nervul si in scenariul cel mai "negru" va trebui extras cu toate riscurile care decurg de aici...inutil sa mai spun ca nu pot "folosi" partea cu maseau in cauza. Intrebarea mea este cum as putea sa-mi dau seama daca asa s-a intamplat ? Sunt "teste" de sensibilitate la rece/cald care determina starea nervului ?
As aprecia ff mult opinia unui specialist.
Multumesc anticipat,
0
05-04-2015, ora 09:38
roxanailiescu
Nu este medic/terapeut
roxanailiescu
Buna ziua! de 2 zile un premolar plombat de aproximativ 5-6 ani nu mai stiu exact a inceput sa ma doara foarte tare si tot timpul chiar cand ating de el sau cand mananc. Exista riscul sa fi facut infectie la el dar nu are nici o carie sau s-a fisurat fara sa imi dau seama in somn... probelema e ca durerea persista si numai daca iau analgezice ma lasa foarte putin timp dar este amortit... O zi buna!
0
06-04-2015, ora 00:42
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna seara,
Este foarte probabil ca sub plomba pusa acum 5-6 ani sa fi aparut o carie secundara. Faceti o radiografie retroalveolara la dintele respectiv si duceti-va neaparat la medic. Durerea nu o sa cedeze de la sine si situatia se va inrautati!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: