Durere maseaua de minte in timpul alaptarii

02-05-2016
Daria Christina
Nu este medic/terapeut
Daria Christina
Buna seara, am o fetita de 4 luni si de aproximativ o luna ma omoara o durere de masea si nu stiu ce sa fac pentru ca alaptez si deja mi sa spart o bucata din masea. Ce as putea sa fac in acest caz vreau sa o scot asta e sigur dar nu stiu daca este indicat sa mi se faca anestezie in timpul alaptarii si mai ales dupa mi se recomanda antibiotic si nu pot sa beau pentru ca nu vreau sa intrerup alaptarea.Va rog sa imi spuneti daca exista un remediu sau ce as putea sa fac vreau sa o scot ca nu mai rezist !!!!!!!!
5 comentarii
0
03-05-2016, ora 12:34
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
puteti merge cu siguranta la dentist sa va rezolvati problema, mai ales ca vorbim despre o urgenta. se impun insa niste precautii si este important sa ii spuneti medicului dvs ca alaptati. Anestezicele folosite in stomatologie nu constituie un pericol pentru sugar atata timp cat se respecta niste reguli.
Cele mai folosite anestezice la dentist sunt Articaina, Xilina, Mepivacaina. Toate aceste anestezice trec in sange si intr-o cantitate mult mai mica pot trece si in laptele matern, desi nu este dovedit clar acest lucru. Timpul de eliminare completa din sange si deci din organismul mamei este de in jur de 24 de ore ( variaza de la 12-24 de ore pentru articaina pana la maxim 30 de ore pentru mepivacaina), insa timpul de injumatatire a cantitatii de anestezic in sange este in jur de 2 ore ( 1.5-2 ore xilina si articaina, 2-3 ore mepivacaina). Multi medici recomanda deci sa nu se alapteze copilul mai devreme de 2 ore, insa cel mai sigura ar fi inlocuirea laptelui matern in primele 24 de ore dupa anestezie (daca puteti sa pastrati lapte matern inainte de a merge la dentist si sa-l folositi pentru bebe in prima zi dupa extractie, ar fi ideal)

In privinta antibioticelor, in mod uzual nu se dau antibiotice dupa extractii simple, de molari de minte care sunt erupti pe arcada si care nu au cauzat abcese.
0
03-05-2016, ora 17:43
Daria Christina
Nu este medic/terapeut
Daria Christina
Va multumesc mult de raspuns, adineauri am ajuns acasa de la medicul dentist si mia recomandat sa iau antibiotic dar in cazul in care medicul pediatru nu imi va da voie sa vedem cum putem sa rezolvam problema pentru ca la masele de minte de obicei ni se umfla parte in care a avut loc extractia deci in cel mai rau caz o sa pun comprese cu apa rece si sa beau bauturi reci. App nu am mentionat in momentul de fata nu sunt in Romania ci in Cipru de aceea am apelat la dumneavoastra pe acest forum deoarece aici doctorii nu sunt asa de buni ca in Romania. Sper ca voi putea sa pastrez ceva lapte inainte de interventie si il voi da bebelusului dupa si mi sa mai recomandat sa scot cu pompa dupa 2 ore de la extractie pentru a nu avea urme de anestezic in lapte si sa ii dau laptele pastrat bebelusului. Este recomandat sau nu ? Va multumesc anticipat.
0
04-05-2016, ora 07:19
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua, Se poate face extractie fara sa luati antibiotic.
V-a recomandat foarte bine sa pastrati lapte si sa-i dati dupa interventie din cel luat inainte de anestezie. Sugestia mea ar fi ca primul lapte pe care il aveti sa nu i-l dati copilului! Si inca o recomandare ar fi sa stati mai mult de 2 ore dupa interventie pana sa-l alaptati si sa beti multe lichide pentru a ajuta procesul de eliminare si metabolizarea a anestezicului.
0
04-05-2016, ora 08:45
Daria Christina
Nu este medic/terapeut
Daria Christina
Va multumesc mult de raspuns il voi lua in considerare si imi voi scoate mai mult lapte pentru a avea pentru cateva ore si voi alapta poate peste cateva ore de la extractie probabil voi astepta 4 ore ca sa fiu mai sigura. Va multumesc de sfaturi dar tot nu stiu cum sa ameliorez problema umflaturii care o voi avea dupa extractie deoarece nu pot sa beau antibiotic si nici pastile pentru dureri deci ce ati recomanda in acest caz?
0
29-07-2016, ora 12:49
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Remediu nu exista decat scoaterea maselei cu pricina.O sa o puteti alapta de a doua zi si se poate face extractia si fara sa vi se dea antibiotic attar timp cat este scoasa atunci cand nu are deja infectie sau este in faza acuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: anestezia in timpul alaptarii