durere post-extractie masea de minte

12-05-2014
zullu002
Nu este medic/terapeut
zullu002
Acum aproape doua saptamani am suferit o extractie a molarilor de minte de pe partea dreapta (sus si jos). Cea de sus a mers repede, insa la cea de jos, fiind inclusa s-a folosit freza. Mi s-au prescris antibiotice si nurofen.

Problemele au inceput la doua zile dupa: niste dureri insuportabile! Am fost la medic din nou (era 2 mai si am nimerit asistenta), mi-a zis ca arata bine si ca sa nu imi fac probleme (mi-a spalat cu ser fiziologic). Durerile au continuat si mai uitam de ele doar cu Ketonal. La fix o saptamana am fost sa-mi scoata firele si am nimerit un alt medic, care mi-a zis ca nu e ok sa ma doara, iar dupa parerea lui a fost atins nervul (nervul s-a vazut la operatie, inca din radiografie se vedea langa molar, dar chirurgul a zis ca nu-s motive de ingrijorare) si mi-a prescris vitamina B. In aceeasi seara, am revenit la cabinet caci ma durea cu tot cu Ketonal, iar cine m-a preluat (chiar asistenta de la operatie) mi-a zis ca 'la ce a fost acolo, o sa mai doara' si mi-a dat arcoxia. Initial, se gandise sa imi puna un pansament cu neocon, insa a zis ca locul arata foarte bine si nu are sens.

Am luat 4 zile arcoxia, ieri toata ziua am avut dureri suportabile fara niciun tratament, iar astazi am luat iar un ketonal ca au reinceput. Am fost si la un ortodont, ca aveam programare, iar el a zis ca nu arata a infectie... Intrebarea mea este: e posibil sa fie vreo infectie pe care sa n-o fi vazut-o nimeni? Atunci care ar putea fi explicatia unei dureri de doua saptamani care cedeaza si nu prea? Durerea e cand ascutita, cand surda, cand se muta la premolar, cand la molarul de langa operatie, cand in gingie...

Multumesc!
2 comentarii
0
14-05-2014, ora 07:34
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Durerile ar trebui sa dispara treptat si complet; la 2-3 saptamani ma astept sa nu mai supere.Nu ezitati sa periati si locul extractiei atunci cand spalati dintii. In locul extractiei molarului inferior este posibil sa ramana pentru cateva saptamani o "depresiune" in care se pot aduna alimente, de asta este important sa clatiti mai puternic. Daca ati fost la medic, probabil a verificat sa nu provina durerile de la alt dinte.
0
18-05-2016, ora 21:46
AnaBob
Nu este medic/terapeut
AnaBob
Bună ziua, am scos măsea de minte, dreapta superior, s a hotărât repede, fără multe informații, nu știam este mai complicat, fusese plombata pt ca a erupt Ok dreapta dar un peretele lateral s a rupt și începuse să doară foarte tare, extracția a durat foarte mult am rădăcini lungi, nu m a cusut, nu mi a dat antibiotic, următoarele zile au fost îngrozitoare a trebuit să iau paracetamol la două ore, nopți albe, au trecut 9 zile și încă simt durere, mai puțin, dar am o presiune teribila în nas și cerul gurii și pe partea cu extracția, am mers cu mașina azi și am simțit presiunea foarte mare în osul nasului, am citit despre complicații ca fisurarea sinusului maxilar, dar nu simt aer scapind pe acolo, de simt presiunea asta? E motiv de îngrijorare? A tras prea tare de măsea în jos ?-a durat 25 min cu anestezie și radiografie care nu am văzut o, deci cam 20 min bune de tragerea acestei masele, o sa mi treacă? Mulțumesc anticipat.
Adaug ca după trei zile cred am pierdut cheagul de singe ca l am simțit în gură, poate fi asta problema?
Simt în cerul gurii aproape de dinți nu în spate, ca fiind un colt tare, ca și de os, nu știu dacă era acolo și înainte de intervenție, cu ocazia asta am inspectat toată gura și am găsit asta, deci presiunea asta o simt de parcă mi a căzut cerul gurii, nu pot înghiți bine ca apasă, deși inautru arata la fel gură eu simt cerul gurii căzut, mi e teama pt mine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •