Durere spate si toracala

27-01-2018
valii80
Nu este medic/terapeut
valii80
Buna ziua tuturor.am ales acest forum in speranta ca poate ma poate ajuta careva cu vreun sfat.Problema mea este urmatoarea: durere insuportabila spate si zona toracala, intensitatea este alternanta, atat cat si simptomele resimtite- intepaturi cateodata, dureri mai mult sau mai putin suportatbile si o sezatie de presiune toracica...simptomele le am din iunie 2017 si incepusera cu intepaturi puternice de scurta durata in partea stanga fata, fapt ce m-a pus in alerta maxima (am fugit repede la urgente)..am stat internat in spital ptr investigatii la inima, inclusiv cateter inima...nu a iesit nimic de speriat.Tensiunea o am destul de buna desi cateodata maricica dar pana in 155/100 si puls pana in 100.Deci cu inima ar fi oarecum in ordine. Dupa spitalizare am fost la un pneumolog, totul ar fi in ordine, insa ortopedul mi-a dat un diagnostic putin cam ciudat, avand in vedere ca nu am facut vreo radiografie la coloana (Dorsalgie-Sindrom Costovertebral)...nu am inteles mai nimic din ce se intampla, tot ceea ce stiu ca mi-a aplicat ma multe injectii in spate care se pare ca nu prea m-au ajutat, plus terapie de decompresie coloana.Mentionez ca nu prea au avut efect...dupa o perioada de 2 luni de la terminarea terapiei, m-am decis sa merg din nou, am primit trimitere ptr ortoped, dar de aceasta data la un alt ortoped...Am programare pe 22 Feb. la RMN, sunt oarecum speriat, avand in vedere ca simptomele par sa se agraveze, gen furnicaturi inelar si degetul mic stanga (intalnit mai rar)...mana stanga pare sa imi dea o senzatie de rece si un usor disconfort..pe spate nu prea pot dormi.ma deranjeaza, simt pana in piept o mica durere si disconfort...va rog din suflet sa imi dati o idee macar la ce poate fi, daca s-a intalnit careva cu o situatie oarecum asemanatoare..sunt foarte nelinistit..ce poate fi? nerv ciupit...hernie de disc, tumora, inflamatie? ce se poate face in astfel de cazuri, cat de grav ar putea fi? .astept parerile dumneavoastra, orice raspuns este binevenit...va multumesc anticipat
5 comentarii
0
28-01-2018, ora 09:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Starea sanatatii D-voastra trebuie analizata, evident, prin examinare clinica directa.
Eu va propun sa consultati inca un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
28-01-2018, ora 15:23
valii80
Nu este medic/terapeut
valii80
da într-adevăr, m-am gândit și la varianta asta...mulțumesc de răspuns
0
10-10-2018, ora 10:07
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Salut Vali, Ai descoperit ceva ? Eu am dureri toracale bilaterale din coloana pana in coaste care se duc pana in fata, dureri ceafa/cap, tensiune 155 cu 100 ca tine. Am facut eco inima acum 4 luni, RMN coloana cap acum 2 ani, sange vreo 10 litrii in ultimii 2 ani :) ) si nimic iesit din comun.
0
04-03-2019, ora 16:01
miruna@lo
Nu este medic/terapeut
miruna@lo
Pt Vali:ce s a mai intamplat?am ac lucru
0
06-05-2019, ora 22:09
valii80
Nu este medic/terapeut
valii80
buna Miruna...a trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe forum...uitasem total ca am cont deschis aici pe site.una peste alta dupa controale si peripetii, s-ar dovedii ca am cu capul probleme de fapt, adica mai exact hipohodrie, de acolo mi se trageau atacurile de panica...dar pana sa ajung intr-o stare avansata, pot spune ca am avut cateva hopuri mai urâte, toate astea s-au transformat in depresie, aceasta la rândul ei a declanșat anxietatea.una peste alta, s-au adunat și mi-au dat viața peste cap...durerile de spate sunt doar psihosomatizari, care la randul lor m-au îngrijorat, apoi toate grijile in privința sănătății s-au înrăutățit și uite așa se bat cap in cap una pe alta pâna te termină psihic...abia am scăpat de faza critică...sunt încă pe antidepresive, își fac treaba in timp, dar cum viața e o javră uneori, se pare că scapi cam greu de depresii...nu e deloc ușor, dar merită... cu motivația adecvată fiecărui tip de depresie sau adaptată de la om la om, se poate trece până la mal.multă sănătate tuturor..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: