Durere toate articulatiile, 30 ani | Forumul Medical ROmedic

Durere toate articulatiile, 30 ani

23-04-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, sunt daniela, am 30 ani, sunt mama unui copilas de 3 ani.
Am 1.6m si 56 kg.
Fumez desi nu mult..
In general am un stil de viata sanatos, alimentar vorbind, exceptand faptul ca mananc mult dulce, din magazin.
Emotional, psihic.. nu prea sunt ok, poate sunt intr o depresie, am probleme in familie, probleme cu memoria, concentrarea, cu somnul, am fost anxioasa tare, stresul e mare.
Toate acestea mai ales de cand am nascut si stau nonstop cu copilasul, fara prea mult ajutor din partea nimanui.

Mentionez ca din lipsa de timp liber, al meu, desi nu lucrez, stau uneori treaza pana la 1..2 noaptea si cred ca aici ar fi o problema.. mereu cand nu sunt odihnita am durerile de articulatii.
Problema mea este ca am dureri de articulatii, maricele, arunci cand sunt obosita..daca nu dorm bine sau daca dorm bine, trebuie sa dorm macar 6h.
Aceste dureri le am avut si inainte de sarcina dar nu erau asa raspandite, erau doar la genunchi, reuma la maini si picioare (rare durerile).
De vreo 2..3 ani, cam de cand nu ma odihnesc bine deloc din cauza trezirilor dese ale copilului noaptea, am dureri de spate, șolduri, oasele fundului, deasupra feselor, umeri, coate.
Durerile sunt chinuitoare rău uneori, alteori doar ma indispun, dar mă sperie urat de tot pt ca am doar 30 ani si dimineata, cel mai des, ma trezesc si imi ia min 1h sa ma pun in miscare binisor. ma dor toate dimineata, dar e mai mult o redoare decat durere. Durerile le am dimineata doar cand sunt obosita mai tare, cand dorm de ex foarte prost si doar 6 ore.
Cand se acumuleaza 2..3 zile de somn neodihnitor sunt praf!

Care sa fie problema la un tanar de 30 ani cu articulatiile? eu prefer sa nu ma gandesc deloc la artroza sau..boala aceea ce macina cartilajele si se freaca os pe os..doamne fereste si ajuta ma sa nu ajung la asa ceva mai devreme de 60 ani..cum ar fi normal..banuiesc.
O alta problema ciudata e ca daca stau in frig, de ex daca mi-e frig la brate, si stau cateva ore asa, avand mainile usor reci, incep s ama doara urat. Nu stiu exact ce doare, osul sau muschiul dar e o durere ciudata. Ma doare imediat, nu a 2a zi.
Alta problema ar fi ca am uneori intepaturi/dureri in cateva puncte oarecum fixe, in oase.
Durerea e intensa tare, fulgeratoare in 2..3 locuri, in aceeasi secunda apare si dispare rapid.
Ultima data punctele dureroase au fost articulatia soldului si femur si osul gambei.

Ma puteti ajuta cu un sfat? ce abalize trebuie sa imi fac? ce poate fi in neregula? unde gresesc? ultimele analize d esange au iesit ok, am nivelul de calciu ok, vit D3 nu stiu...
De fumat incerc sa ma las..e greu.. se poate ca fumatul sa afecteze oasele? Am uitat sa mentionez slabiciunea musculara aparuta dupa ce am nascut, imi obosesc mischii de la picioare destul de rapid. daca nu ma odihnesc bine par sa am muschii atrofiati.
Multumesc din suflet pt orice sfat!
3 comentarii
0
23-04-2022, ora 08:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti analiza vitaminei D si mergeti si la reumatolog sa va dea analize pentru bolile autoimune.
Rezolvati-va orice infectie in organism daca va stiti cu ceva. Inclusiv faceti o radiografie panoramica la dinti sa vedeti daca nu e vreo infectie acolo.
0
26-04-2022, ora 09:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cel mai oportun este sa incepeti prin renuntarea la fumat, prin reducerea nivelului de anxietate si prin mai multa odihna.
Este pacat sa aruncati averi pe analize inutile, cat timp nu renuntati la fumat si nu va odihniti, adecvat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
02-05-2022, ora 00:24
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, va multumesc amandurora pt.sfaturi.
Dl.doctor, asa mi-am spus si eu mereu, sa ma las de fumat si apoi sa fac analize, pt ca ar fi analize si la inima (probabil tot din cauza oboselii si a fumatului), si la oase, si la stomac si altele.
Chiar imi doresc ff mult sa las fumatul, observ cat de mult ma afecteaza pe muulte planuri, doar ca pana acum parca..am fost oarba, am fost depresiva, inconstienta.
Nu zic ca daca am avut depresie mi a trecut, ci zic ca acum ma simt mai bine psihic, emotional, ma simt mai puternica si pe langa toate astea, am probleme urate pe partea digestiva, tot din cauza dependentelor (fumat, dulce).
Deci e clar ca totul porneste d ela psihic.
O sa fac tot posibilul sa las.fumatul si sunt sigura ca o sa imi revin din multe.. banuiesc ca in cateva luni sau chiar un an, dar nu conteaza.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor articulaÅ£iile (mă lasă una ÅŸi mă ia alta)
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •