dureri ale buricelor degetelor si incheieturilor

17-07-2008
lucianc
Nu este medic/terapeut
lucianc
Buna ziua! am 28 de ani si ma dor degetele de la maini si picioare in special buricele degetelor si incheieturile degetelor, iar daca fac un mic efort cu mainile, seara degetele mi se umfla pana mi se invinetesc. am fost la spitalul de boli infectioase, hematologie si la reumatologie unde mi s-au facut toate analizele dar domnii profesori nu mi-au putut da un raspuns clar(analizele au fost bune). treaba cu diclofenac apoi flamexin a fost la inceput dar nu au avut nici un efect, acum de la reumatologie mi-au prescris Vessel due, dar am impresia ca e prescris doar dupa o intuitie. intre timp au inceput sa ma doara si talpile deci e din ce in ce mai deranjant pt ca nici nu mai pot merge fara sa am dureri. As dori totusi o parere pentru ca am auzit destule iar una in plus poate fi castigatoare. Va multumesc
4 comentarii
0
20-07-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Cred ca e vorba de o patologie reumatismala inflamatorie (poliartrita reumatoida intereseaza de obicei articulatiile periferice); sunt utile fenilbutazona, indometacina, voltarenul, brufenul, indometacina si e, de asemenea, recomandata Aspirina (acidul acetilsalicilic), dar toate numai la recomandarea specialistului reumatolog (atentie cu stomacul), el trebuind sa va prescrie medicamentele si sa stabileasca schema de tratament. Sanatate!
0
21-07-2008, ora 00:00
lucianc
Nu este medic/terapeut
lucianc
iti multumesc frumos de raspuns. cat despre reumatism si eu banuiesc ceva, insa analizele facute la spitalul de boli infectioase spun ca nu am reumatism, cei de la sp de dermatologie cred ca mai au niste teste referitoare la reumatism pe care le astept. am facut si raze la maini care au fost ok.
0
21-07-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
In poliartrita reumatoida, de obicei exista un ritm zilnic al durerilor articulare: maxime dimineata, atenuate in cursul zilei, se intensifica catre seara si noapte. Teste de laborator: testul latex (important pentru diferentierea de alte boli asemanatoare, pune in evidenta factorul reumatoid. Viteza de sedimentare a hematiilor este crescuta moderat la inceput (20-40 mm/ora), in sange apare o anemie si o leucocitoza moderata. In lichidul sinovial se gasesc numeroase leucocite si mai ales celule caracteristice, ragocitele.
0
13-11-2012, ora 20:06
corina87
Nu este medic/terapeut
corina87
Buna seara ! tatal meu are 50 de ani, 1.70 inaltime si 96kg.problema este urmatoarea ca acuza dureri la genunchi care se si umfla dar ii trec cu ajutorul antiinflamatoarelor !acum singura problema este ca il ustura degetele picioarelor!mentionez ca acesta este tractorist !sper sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Policele schiorului - primul ajutor
  • Hipermobilitatea articulară (laxitatea ligamentară)
  • Leziunile articulare la sportivi
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •