dureri cap femural

24-08-2009
Kizuca
Nu este medic/terapeut
Kizuca
Din luna ianuarie 2008 sufar de dureri ale bazinului osos, mai puternice fiind in zona capului de femur, pe laterala bazinului, am facut test Dexa, si am osteoporoza scor -3 la coloana, zona lombara si -2, 5 in zona bazinului.
Am facut si radiografie, rezultatul fiind demineralizare osoasa, fara semne atrozice.
Am inceput de un an tratament cu Bonviva, dar durerile sunt aceleasi, mai ales la mers, la stat in picioare, e atit de grav incit nu pot sta culcata pe stg.sau dr., nu pot duce nici macar o sacosa cu ceva, etc.
Cedeaza usor la antiinflamatoare, pe care nu le pot lua tot timpul avind probleme cu stomacul.
Il rog pe dl.dr.Marius Uscatu sa-mi spuna ce pot face si ce se intimpla cu soldurile mele?
Multe multumiri,
28 comentarii
0
24-08-2009, ora 12:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Durerea descrisa de D-voastra poate avea fie o origine locala (articulatia soldului), fie o origine vertebrala lombara (discopatie lombara, artroza inter-zygo-apofizara, canal lombar stramtat), fie origine vasculara (acolo se afla crosa venei safene), fie origini reumatologice etc.
Aveti oportunitatea sa incepeti printr-un consult neurochirurgical sau unul ortopedic.
Pentru tulburarile gastrice este necesara asocierea unui protector gastric (de genul omeprazol) pe durata tratamentului anti-inflamator.
Si, fireste, scadere ponderala daca este cazul.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
22-09-2009, ora 23:10
steff
Nu este medic/terapeut
steff
Durerile doamnei de mai sus (Kizuca) le am si eu exact cum le-a descris dumneaei.Culmea este ca docyorul care te consulta iti tranteste una de genul"Doamna, osteoporoza nu doare" !
Si am devenit vraciul meu, citind si iar citind despre problemele conexe; artroza, reumatism, poliatrita reumatoida, infectii urinare si treptat mi-am dat seama ca e un cumul de probleme.
Deci: eu am avut probleme din copilarie cu calciu, cu incheieturi slabe (faceam mereu entorse), cu coloana (datorita gimnasticii pe aparate)cu infectiile urinare, menopauza precoce.
Toate acestea contribuie direct si indirect la osteoporoza si nu numai.
Stimata doamna, daca va recunoasteti cu una din aceste antecedente, trebuie sa va cautati si de un alt diagnostic si cel mai probabil o artroza. Artroza soldului e al naibii dureroasa pemanent: la schimbarea vremii, la scaldatul in mare sau bazin, la caratul unei simple sacose cu 3 kg., la munca de rutina prin casa-aspirat, spalat, stat in picioare sau sezut prea mult etc, etc.
Cui sa spui asa ceva ? Ca nici doctorul, cat este dumnealui de citit, toba de carte sa fie, tot nu este in pielea mea sa ma inteleaga !
Cat priveste scaderea greutatii e important, dar dificil, tocmai datorita miscarilor limitate pe care ti le permiti sa le faci, deci nu poate fi vorba de nici un sport sau mers mult pe jos !Numai infometare !

Deci as solicita Dr. Marius Uscatu, intrebarea: se poate asocia BONVIVA cu AlphaD3 a la longue?
sau e de preferat sa se ia calciu+ D3 10 zile /luna
Se poate asocia BONVIVA si cu ARTROSTOP (acesta luat in cure de 3 luni / la 2 ani)
PS.
Domanei Kizuca ii voi scrie data viitoare cateva sfaturi utile pt. asemenea dureri
0
24-09-2009, ora 19:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sigur ca se poate asocia.
cat despre combaterea supraponderabilitatii, trebuie sa intelegeti ca dieta reprezinta 99% din pondere, iar miscarea 1%. Pentru a "arde" echivalentul unei ciocolate ar trebui sa alergati vreo 9 km, deci cam asta ar fi ponderea miscarii.
Nu va iluzionati si solicitati ajutor de la un psiholog specializat in dependenta de drog (da, obezitatea este o dependenta de drog si se trateaza ca atare, va rog sa nu mi-o luati in nume de rau).
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
25-09-2009, ora 15:19
cesi
Nu este medic/terapeut
cesi
am aceiasi problema..am 38 ani si 76 kg..la 36 ani am fost diagnosticata cu gonartroza la piciorul drept si de ceva timp am dureri la articulatia superioara a piciorului drept care s-au intensificat in sensul ca nu mai am cum sa mai merg, imi este frica sa nu ma lase de tot si sa ma prabusesc pe scari sau pe strada.mentionez ca am si discopatie lombara si as fi vrut sa stiu daca durerea actuala din articulatia soldului are legatura cu celelalte afectiuni si daca se mai poate remedia ceva. Mama mea a fost diagnosticata cu coxartroza si cred ca are si asta o influienta.sunt economist dar fac si serviciul de teren, iar durerea aceasta imi ingreuneaza mersul. ce credeti ca este? sa fac test de osteoporoza?multumesc.
0
25-09-2009, ora 17:53
cesi
Nu este medic/terapeut
cesi
am omis sa va spun inaltimea..1, 74m
0
26-09-2009, ora 20:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Problema gonartrozei este una destul de delicata la varsta D-voastra si nu are legatura cu osteoporoza, ci cu degenerarea cartilajului articular, mult amplificata de surplusul ponderal, ca si suferinta lombara (discopatia).
Nu exista remedii miracol in afara normalizarii greuttii corporale, a mentinerii unei alimentatii corecte, a evitarii eforturilor exagerate, insa cu pretul mentinerii unei conditii fizice corecte.
Veti spune ca sunt banalitati, insa artroza nu are absolut nici un tratament viabil, ci doar unele simptomatice (antiinflamatorii, balneo-fizioterapie), iar in final, inlocuirea articulatiei prin proteza.
Nu feceti analize inutile fara indicatia ortopedului.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
01-10-2009, ora 12:35
steff
Nu este medic/terapeut
steff
Mii de multumiri DR. M.USCATU pentru raspuns.
si daca va pot retine cu inca o intrebare referitoare la ce analize se mai fac pentru osteoporoza /artroza/demineralizare (probleme de sold/umeri/genunchi )in afara de cele radiografice.
E oricum de asteptat ca la aceasta varsta (59ani) sa avem aceste boli, dar cum se stapanesc acestea in timp pentru a nu deveni mai dependenti de medicamente (chiar si fizioterapia da dependenta si posibil ca la un moment dat sa devii "alergic" la acestea) sau sa amani pe cat posibil o operatie, daca nu e o situatie iminenta.
Se accepta de medicina alopata si tratamente naturiste(acupunctura, estrogeni naturali)? Exista, cu adevarat?
Sunt indicate si acele benzi magnetice pt.genunchi, sau diferite corsete de spate, sold etc?
Rezolva ceva? Sunt mentionate ca aparatura medicala, dar doctorii nu prescriu asa ceva !
PS.
Doresc sa-i dau un sfat d-nei Kizuca, va rog ajutati-ma s-o contactez.

Cu deosebit respect,
0
01-10-2009, ora 20:01
emi37
Nu este medic/terapeut
emi37
Buna seara!

D l doctor, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat!
Am 37 ani, de un an de zile am dureri f mari de spate, situate toracal, dorsal alte ori de a lungul coloanei...se intensifica noaptea, e prezenta si redoare matinala.De 2 luni au apaur si dureri inumarul stg sub forma unor junghiuri, miscarile sunt limitate dar pe perioade scurte de timp.
La RMN u iesit hernii intraspongioase toracal si lombar, protruzii precum si un hemangiom de corp vertebral.
Durerile sunt f mari si permanente, se amelioreaza f putin la antiinflam dar nu dispar niciodata.
mentionez ca am si o hepatita virala, cu virus c..viremie 380 mii...nu am facut interferon.
Intrebarea mea este daca e posibil ca durerile atit d emari s aaiba legatura cu hepatita...am facut si analize pt a depista eventuale boli autoimune insa rez sunt negative
Nu stiu ce sa fac deoarece durerile sunt mari si permanente..antiinflamatorii nu pot lua mereu din cauza afectarii hepatice.
Va multumesc, cu respect !
0
03-10-2009, ora 14:52
cesi
Nu este medic/terapeut
cesi
va multumesc pentru respuns! este ciudat ca durerile de sold au cedat de la zi la zi doar dupa o saptamana de tratament cu artrostop rapid-3 /zi..oricum ma bucur pentru ca pot sa merg normal acum..
0
03-10-2009, ora 16:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pentru "steff": cel mai bun tratament in combaterea osteoporozei il constituie miscarea, alaturi de mentinerea unei greutati corporale normale. Puteti incerca oricea tratament doriti, naturist sau nu, insa aceste doua componente enuntate sunt esentiale si de neinlocuit.
Pentru emi37: consultati un neurochirurg. Un tratament foarte bun il constituie hidro-kineto-terapia, adica inotul. Daca aveti ocazia, practicati-l si veti remarca rezultate surprinzatoare.
Pentru "cessonia": ma bucur ca durerile s-au ameliorat. Cu siguranta nu sunt datorate medicamentului enuntat de D-voastra, care are rezultate teoretice dupa o foarte lunga adminsitrare.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
27-10-2009, ora 11:42
vlmocanu
Nu este medic/terapeut
vlmocanu
Buna ziua.Domnule doctor va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am 29 de ani si am fost diagnosticat cu preartroza genunchi, am facut artroscopie la genunchiul stang si s-au constatat fisuri pe meniscuri si o degenerare a cartilajelor, condromalacie tibiala stadiul2 si condromalacie femurala st 1.Problema este ca de vreo 2 saptamani ma supara soldurile.La inceput m-a durut mai tare stangul cand stateam in pat.Dupa vreo 4 zile durerea a incetat iar acum ma supara amindoua ceva mai putin totusi.In plus mai simt uneori si o amorteala de la genunchi in jos pana in talpa.care credeti ca ar fi problema?Va multumesc!
0
27-10-2009, ora 16:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Din cele ce relatati D-voastra putem suspiciona mai mult o afectiune de tip reumatologic (poliartralgiile reprezinta un indiciu major).
Consultati pentru inceput un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2009, ora 07:57
emi37
Nu este medic/terapeut
emi37
D le doctor!
Va multumesc pt raspuns...a, consultat neurochirurgul, a vazut si rmn ul..am fost trimisa la reumatologie iar d eacolo mi s au dat antiinflam si gimnastica medicala,
Eu nu pot lua antiinflam din cauza afectarii hepatice, , , durerile mele sunt atit articulare cit si musculare, , , poate da hepatita c dureri atit de mari?
am facut mai multe analize au iesit bune mai am de facut un hlab27 desi reumatologul a zis ca nu considera a fi suspecta de spondilita
o sa incerc hidro kineto terapia, , , , , , nu inteleg cum pot exista dureri permanente neinfluentate de efort fizic sau repaus...atit osos cit si muscular.mai mult partea superioara a corpului, fara membrele inferioare
tratamentele homeopate de la boiron sunt eficace?va multumesc
0
28-10-2009, ora 16:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sfatul meu este sa consultati un alt reumatolog.
Exista anumite afectiuni reumatologice ce evolueaza mult timp cu analize perfect normale.
Tratamentul anti-inflamator nu este unul cauzal ci doar simptomatic, prin urmare, neavand efect asupra cauzei, nu este strict necesar.
Nu va pot spune absolut nimic despre preparatele mentionate, din simplul motiv ca nu este deontologic si onest sa fac aici reclama unei anumite firme de medicamente.
Puteti incerca orice doriti, dar este infinit mai important sa consultati un alt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-12-2009, ora 22:01
vlmocanu
Nu este medic/terapeut
vlmocanu
Buna ziua.Domnule doctor va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am 29 de ani si am fost diagnosticat cu preartroza genunchi, am facut artroscopie la genunchiul stang si s-au constatat fisuri pe meniscuri si o degenerare a cartilajelor, condromalacie tibiala stadiul2 si condromalacie femurala st 1.Problema este ca de vreo 2 saptamani ma supara soldurile.La inceput m-a durut mai tare stangul cand stateam in pat.Dupa vreo 4 zile durerea a incetat iar acum ma supara amindoua ceva mai putin totusi.In plus mai simt uneori si o amorteala de la genunchi in jos pana in talpa.Dupa mai multe consultatii pe care le-am facut aici la Iasi pe la diversi doctori care nu au reusit sa-mi explice de ce durerile sunt asa de mari de abia mai stau in picioare si care m-au diagnosticat cu gonartroza am mers la un doctor din Bucuresti care mi-a spus ca durerile mele nu au nici o legatura cu cartilajele ci sut dureri de oase recomandindu-mi sa fac un RMN de genunchi.Va rog pana la aflare rezultatului daca mi-ati putea spune ce afectiuni ar putea genera asemenea dureri si cat sunt de grave?
0
05-12-2009, ora 16:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Nu ati precizat niste detalii esentiale: greutate/inaltime, antecedente traumatice, patologice si mai ales tipul de activitate profesionala si sporturi practicate.
Fireste ca, in cazuri unor sporturi agresive cum sunt foot-ball-ul, box-ul sau artele martiale, consecintele articulare sunt importante si oarecum normale.
Asteptam detalii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-12-2009, ora 17:01
vlmocanu
Nu este medic/terapeut
vlmocanu
Am 1, 74 m inaltime, 78 kg acum dar am avut si 84-85 kg in unele perioade, am avut o hepatita de tip A pe la 11 ani si o dischinezie biliara cand eram in armata.Lucrez intr-un atelier de tamplarie din PVC si ani de zile am ridicat si carat geamuri si usi prin scarile blocurilor unde trebuia sa le montez.La piciorul stang m-am lovit acum vreo 4 ani cand am cazut pe el intr-un sant fiind noapte dar la dreptul nu tin minte sa ma fi lovit vreodata.De pe la jumatatea lui octombrie nu am mai muncit decat vreo saptamana din cauza durerii.
0
05-05-2010, ora 16:06
marian555
Nu este medic/terapeut
marian555
Buna ziua
Am 48 de ani, 1, 86 m, 120-121 de Kg si un loc de munca destul de agitat, umblu mult in delegatii, ma catar pe diverse acoperisuri, piloni samd. Problema are o cauza foarte clara, in urma unui accident, muschii piciorului drept, din exterior au fost retezati in urma interventiei chirurgicale si asa au ramas de 20 de ani.
Durerile in sold, picior, fesa au inceput de 10 ani, dar cu ajutorul diverselor creme le-am inlaturat acceptabil. De aproximativ 1 luna durerile au devenit destul de persistente, iar in urma cu 2 zile au devenit insuportabile. Ma doare cind modific pozitia, din sezind in picioare, ma ridic foarte greu iar fara ajutor, adica daca nu ma tin de ceva nu reusesc sa ma ridic, sau trebuie sa ma fortez ci micile auuuuri si ouuuri de se uita toti la mine. Recunosc ca principalul vinovat sunt eu ca din lene, comoditate si bineinteles indolenta nu m-am dus la medic pina acum. Am inceput sa citesc pe net sa incerc sa inteleg ce sa intimpla, si va cer doar un sfat, cu ce fel de medic specialist sa incep investigatiile.
Multumesc foarte mult.
0
05-05-2010, ora 23:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Puteti incepe cu un consult ortopedic.
Orice tratament trebuie insa precedat de o obligatorie normalizare a greutatii catre 80 maximum 85 kg, in lipsa careia efectele sunt nule.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-08-2010, ora 03:08
Giani80
Nu este medic/terapeut
Giani80
Buna ziua. Am 30 de ani si am o problema mai veche, cred. daca ridic o greutate mai mare, mainile incep sa-mi tremure. De multe ori, chiar si daca apuc o sticla de apa intr/o pozitie incomoda (asta nu inseamna ca nu pot sa le ridic, fie ea greutatea si ceva mai mare). chiar si cand fac abdomene sau flotari, simt cum imi tremura corpul cand il fortez, e destul de vizibil si poate deranjant. n/as vrea sa/mi dau cu parerea, dar probabil am o lipsa de calciu, fapt care mi/a slabit incheieturile. nu stiu exact, v/as ruga sa/mi spuneti daca trebuie sa urmez un tratament cu calciu (cam ce produs anume imi recomandati) sau daca alta e cauza. Va multumesc
0
14-08-2010, ora 16:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu trebuie sa va aut-administrati nici un tratament.
In cazul simptomelor D-voastra cred ca ati putea incerca un tratament prescris de un medic homeopat: este o patologie perfect adaptabila acestei terapii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-08-2010, ora 19:10
Giani80
Nu este medic/terapeut
Giani80
Cu tot respectul, puteti fi va rog un pic mai precis. cam in ce ar putea consta acest tratament si cat de grave ar fi simptomele. Din cunostintele mele, homeopatia n/ar avea legatura cu faptul ca organismul nu are forta necesara sa razbata munca fizica, in sensul ca incheieturile (mana in sine) imi tremura in momentul in care ridic o greutate. Nu cred ca se vindeca pe cale psihica, gen efectul placebo. Oricum, e o problema pe care o am de multi ani. Va multumesc
0
14-08-2010, ora 20:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Homeopatia reprezinta o ramura serioasa a medicinii, cu succese terapeutice incontestabile si fara mari reactii adverse. Putati incerca acest gen de tratament, sau puteti recurge la medicina clasica, incepand cu un consult reumatologic.
Nu am pronuntat deloc termenul "placebo" sau consultul la psihiatru, iar homoeopatia are un cu totul altt efect decat cel placebo.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-08-2010, ora 00:55
Giani80
Nu este medic/terapeut
Giani80
Preferam sa-mi spuneti cam care ar fi cauzele si cam cat de grave considerati dv ca sunt aceste simptome (daca le putem numi asa), chiar daca nu va puteati exprima concret. dar macar din ceea ce v-am povestit, v-ati facut o parare si in mare parte cred ca aveati o idee. oricum, va multumesc pt sfat
0
15-08-2010, ora 08:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista cateva mii de cauze posibile. De unde as putea sa stiu despre ce este vorba?
Poate fi o simpla suprasolicitare fizica, poate fi o carenta alimentara, o boala metabolica, cardiaca, hepatica, renala, reumatologica etc etc. Credeti ca sunt magician sa pot ghici de la distanta, fara absolut nici o premisa, fara vreun detaliu semnificativ??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-10-2010, ora 10:24
ncatalin
Nu este medic/terapeut
ncatalin
Domnule dr Uscatu,

Va solicit respectuos indrumarea in ceea ce priveste o afectiune pe care o resimt de cca 2 luni.
Stare curenta:
Am 44 de ani, 1.87m, cca 88 Kg. De aproape 2 ani mi-am revizuit stilul de viata, fiind mai atent la dieta (fara mezeluri, grasimi, carne in cantitati reduse) in paralel cu alergare usoara de circa 2-3 ori pe saptamana in reprize de min 40 min. Acest regim de viata m-a facut sa ma simt mult mai bine si sa pierd cca 3-4 kg, ajungand la un minim de 85 kg. Imi impun sa merg pe jos de fiecare data cand am ocazia.
Fara vreun motiv special de cca 2 luni resimt o durere in zona capului femural, fapt ce ma opreste sa mai pot alerga. Durerea este insa suparatoare chiar si la mers (nu este insa o durere acuta) si mai ales de fiecare data cand imi las greutatea pe un singur picior (cand ma incalt, imbrac pantaloni, etc). Durerea este ceva mai intensa in piciorul drept, fara insa a se lasa pe picior in jos. Initial am resimtit-o numai in piciorul drept, iar ulterior a trecut si la stangul.
Banuind ca ar putea fi cauzata din cauza alergarii pe suprafete dure, am decis sa intrerup alergarile; nu au aparut semne de imbunatatire. Am remarcat ca antiinflamatoarele imi dau confortul pe o zi, insa nu pot fi foarte sigur daca nu este mai degraba autosugestie. Localizez durerea in zona incheieturii (femur cu bazin), oarecum in zona frontala.
De mai mult timp (cativa ani) resimt dureri in talpi (asemanatoare durerilor de febra musculara) de fiecare data cand ies dintr-o stare de repaus (dimineata primii pasi dupa ce ma dau jos din pat sau in timpul zilei de fiecare data cand fac cativa pasi dupa o stare de repaus). Durerile nu persista si nu m-au deranjat intr-atat incat sa investighez aceasta manifestare.
Singura afectiune pe care mi-o cunosc este o dislipidemie, motiv pentru care am decis sa trec la un stil de viata mai activ.
Ma intereseaza indrumarea dvs in ceea ce priveste durerile din zona capului femural.

Cu multumiri anticipate si consideratie,

ncatalin
0
16-10-2010, ora 16:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista o multitudine de afectiuni ce se manifesta prin dureri la acest nivel.
Mai intai trebuie sa intrerupeti total astfel de eforturi, extrem de agresive, cum este jogging-ul. La varsta si statura D-voastra jogiing-ul este daunator pentru articulatii.
Incepeti printr-un consult ortopedic, data fiind suspiciunea de necroza a capului femural.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-10-2010, ora 17:19
ncatalin
Nu este medic/terapeut
ncatalin
Domnule dr Uscatu,

Va multumesc pentru feed-back.
Am sa intreprind consultul ortopedic recomandat.
Mi-am adus aminte ca am un RMN facut acum cca 10 ani in care se vede foarte bine incheietura in discutie (investigatia avea atunci alt motiv) si ar putea fi comparat cu situatia curenta.

Cu consideratie,

ncatalin
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: