Dureri coaste, dureri spate, tuse seacă și altele

08-12-2016
alexbd
Nu este medic/terapeut
alexbd
Bună ziua, caut un sfat cu privire la situația mea și îndrumarea către un medic. Sînt bărbat, am 35 de ani. De acum aproximativ un an am dureri în zona cutiei toracice, coastele (în special pe o zonă sub sfîrcul stîng, mai puțin în partea dreapta), la baza coastelor (spre abdomen), în coșul pieptului, și mai sus pe stern. Durerile laterale de coaste sînt amplificate de mișcarea corpului, iar cînd stau nemișcat pot să dispară complet. Alteori simt dureri ascuțite, de scurtă durată, în special în zona sternului. Un alt tip de durere, o arsură, o simt doar suprapusă pe pectoralul inferior stîng (diagonal, de la sfîrc spre coșul pieptului). Pe lîngă acestea am dureri de spate, pe coloana vertebrală, între omoplați, dar și în zona omoplaților (în special cel stîng).

Alte detalii medicale din ultimul an: de cîteva luni am și o tuse seacă, care devine mai supărătoare noaptea; cînd trag aer adînc în piept simt, uneori, un disconfort, ca o mică durere; la sfîrșitul verii am trecut printr-o perioadă de 2-3 luni de constipație (scaun tare, bucăți, se elimina greu - totuși zilnic); de la gastro am primit diagnostic de sindrom colon iritabil; dureri în diferite zone ale abdomenului; dureri ascuțite în brațe, picioare, degete, gît - pulsează și, de obicei, nu durează mai mult de 5 minute.

Am fost la mai mulți medici și am urmat mai multe tratamente pentru diferite posibile afecțiuni, însă totul s-a bazat pe discuții, fără investigații practice. Medicul de familie a considerat că plămînii sînt bine. De la interne am primit un tratament cu mydocalm, celebrex, milgamma și thiossen care a funcționat doar atît cît l-am luat (~14 zile), după care simptomele au re-apărut. De la neurologie am primit un tratament aproape identic. Am ajuns și la gastroenterologie unde am primit tratament cu nexium, ibutin, zir-fos.

Deși mi-am exprimat dorința de a face investigații amănunțite (imagistică sau orice alte controale), medicii nu le-au considerat necesare. Însă problemele persistă și aș dori să fac ceva mai mult pentru mine. Mă tem chiar și de lucruri grave, gen cancer pulmonar (am pierdut mai mulți apropiați de cancer). Nu-mi pun singur diagnostice, dar totuși aș vrea, pentru liniștea mea, să verific și asta. Apoi, relatările mele poate nu-s cele mai obiective, iar niște investigații mai detaliate ar fi potrivite, cred.

Cărui medic ar trebui să mă adresez și cum? Ce aș putea să fac, ce cale să urmez? Dacă e necesar, sînt dispus să fac CT / RMN sau ce trebuie.

Mulțumesc, toate cele bune!
2 comentarii
1
21-01-2017, ora 14:41
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Exista in Romania investigare la cerere...mai rar in alte tari. Asadar va puteti adresa unui serviciu de RMN si sa solicitati RMN abdominal, cerebral...la CT puteti solicita un CT toracic iar la un gastroenterolog-gastroscopie si colonoscopie la cerere.
In Romania, prin sistemul de asigurari de sanatate trebuie sa va adresati medicului de familie, acesta in urma consultului va trimite la specialist si apoi de la acesta ajungeti la investigatii daca sunt considerate necesare...dar in afara sistemului de asigurari se pot face investigatii paraclinice la cerere, dupa cum am mentionat.
0
19-04-2018, ora 18:42
BoydDaniel
Nu este medic/terapeut
BoydDaniel
Buna ziua!Am 19 ani si de un an de zile ma confrunt cu aceleasi simptome. Caut in disperare un raspuns si nu reusesc sa ii dau de capat. Starea de sanatate mi se inrautateste si moralul meu e distrus. Dumneavoastra cum ati rezolvat-o? Va rog din suflet sa-mi raspundeti! Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: