dureri de calcaie

18-06-2011
maria ciocotis
Nu este medic/terapeut
maria ciocotis
Buna ziua Am 44 de ani 1, 60 m si 82kg.Ma dor fff rau calcaiele in special dreptul, (precizez ca lacuiesc in spania)am fost la medicul de familie si m-a trimis sa fac o radiografie si m-i s-a pus diagnosticul "espolones calcaneos"ceea ce cred ca este echivalentul a "ciocuri la calcaie", apoi a trebuit cu rezultatul sa merg din nou la medicul de familie sa-mi spuna ce sa fac si mi-a spus" cu asta o sa fiti toata viata, nu exista remediu, posibilitatea unei operatii este eliminata din start" si mi-a mai spus sa iau paracetamol si in caz de dureri calmante si antiinflamatorii cum ar fi naproxeno sau nolotil, a mai zis sa merg la o farmacie ortopedica sa-mi cumpar incaltaminte"24 de ore"si taloneras( nu stiu cum se cheama in romaneste ca nu am avut aceste probleme in romania).Am fost ff nerabdatoare sa vina ziua cind sa merg cu rezultatul la medicul de fam si sa-mi zica, care sint urmatorii pasi care trebuie facuti ca sa scap de aceste dureri uneori insuportabile si am plecat plingind cind m-i s-au spus cele relatate mai sus.Din cele citite pe acest forum inteleg ca ciocurile in sine nu dor, asadar intreb de ce ma doare mai tare dreptul ca stingul (am uitat sa va spun ca la radiografie ciocul de la calcaiul drept este vizibil mai mare ca cel de la calcaiul sting).Lucrez in domeniul menaj casnic si asta inseamna uneori 10 sau chiar 11 ore de stat in picioare si durerile sint pe zi ce trece mai suparatoare uneori ma las desculta ca nu mai pot.Astept raspunsul si sugestiile dumneavoastra.Cu respect Maria.
10 comentarii
0
18-06-2011, ora 15:30
radualba
Nu este medic/terapeut
radualba
Buna ziua,
am 47 de ani si am fost dignosticat in oct 2009 cu limfom Hodkin st III b. Am urmat tratament si acum sunt in remisie totala. Ma simt ok, dar de ceva timp am o durere in talpa piciorului drept cam sub calcai, putin mai in fata, aproape in scobitura talpii pe interior. Nu m-am lovit nicaieri !
Ar pute fi vreun efect secundar al tratamentului facut (chimioterapie si radioterapie). Oare ce ar trebui sa fac. Nu este o durere continua. Ma doare mai mult seara daca umblu descult.
Cu stima
Radu Voina
0
18-06-2011, ora 16:09
iva63
Nu este medic/terapeut
iva63
In urma unei cazaturi mi-sa fracturat calcaneul stg. si am fost operat pe 2.06.2011 la Sant.Eforie Sud mi s-a pus o
brosa si substanta OSOASA, pe 14.06.11 mi s-a schimbat gipsul cu unul sub genuichi urmain ca pe data de 17.07.11
sa mi se scoata ghipsul, ore cit voi mai fi imobilizat, cind voi putea pune piciorul jos
0
18-06-2011, ora 19:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt.radu voina

Buna ziua,
probabil va va raspunde pe forum - un medic.

Pana atunci,
te citez:
"Nu este o durere continua. Ma doare mai mult seara daca umblu descult. "

...cauta sa
NU mai umbli descult..iar seara sa stai cu o perna sub calcaie..

Numai bine,
0
18-06-2011, ora 21:52
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
Mariei Ciocotis... Exista sanse de vindecare insa trebuie sa duci o viata mai cumpatata, adica sa mai slabesti. Iti trebuie terapie bowen si nu stiu daca sunt terapeuti in spania. terapia in romania nu e scumpa insa este nevoie de unele bandaje speciale care aici sunt scumpe. Sanatate!
0
18-06-2011, ora 22:15
maria ciocotis
Nu este medic/terapeut
maria ciocotis
Buna seara.Multumesc dinno4949 pentru raspuns, in privinta slabitului ai perfecta dreptate ma lupt cu acest "drog "mincarea dar nu pot sa slabesc poate este si din cauza ca am probleme cu glanda tiroida sau poate e si din cauza ca desi traiesc intr-o tara cu dieta sanatoasa adica mediteraneana tot "romaneste "gatesc cu toate ca nu ma pling as putea sa maninc sanatos, ca nu exista ceva sa nu-mi placa adica nu sint pretentioasa la mincare, daca am o bucata de paine si o ceapa cu ulei si sare sint multumita.I n privinta terapiei bowen sint un pic rezervataa deoarece nu am prea multe cunostinte in aceasta privinta.am cautat pe internet si da este si in spania chiar aici in madrid dar trebuie sa ma mai interesez ce presupune aceasta terapie.S-auzim de bine
0
19-06-2011, ora 13:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Talalgiile (durerile calcaneene) au peste 30-40 origini diferite, insa in 95% din cazuri este vorba despre persoane supraponderale, care stau mult in picioare si merg mult pe jos.
Indiferent care ar fi cauza talagiilor, daca nu veti intelege necesitatea slabirii cu 30 kg si a reducerii drastice a efortului fizic, va veti confrunta zeci de ani cu aceste dureri.
Cat despre obezitate, glanda tiroida sufera in mod secundar, ca urmare a obezitatii. In nici un caz obezitatea nu este determinata de problemele glandei tiroide, ci de alimentatia necorespunzatoare. Este doar o problema de auto-amagire, 99% din pacientii mei obezi auto-linistindu-se ca sunt obezi din cauza "glandei".prodund fals!
In nici un caz nu veti slabi mentinand efortul fizic. Slabirea se realizeaza 100% din dieta si in nici un caz prin miscare, care va distruge articulatiile (datorita celor 30 kg in plus..).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-06-2011, ora 20:27
maria ciocotis
Nu este medic/terapeut
maria ciocotis
Buna ziua Multumesc pentru raspuns domnule doctor am sa incerc sa slabesc, cu toate ca sint slabe sanse ca sa dau jos 30 de kg.Oricum va multumesc pt sfaturi si raspuns.Toate cele bune
0
20-06-2011, ora 00:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Deja ati pornit cu stangul, crezand ca nu puteti slabi necesarul de 30 kg.
Este perfect posibil si usor realizabil, cu conditia sa si doriti acest lucru, iar urmatorul pas este efortul de a manca mai putin...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-06-2011, ora 21:14
maria ciocotis
Nu este medic/terapeut
maria ciocotis
buna seara va multumesc ca va faceti timp sa-mi raspundeti.e posibil sa fi pornit cu stingul dar problema este ca am mai incercat sa slabesc deci ma cunosc, dar cum lucrez in mai multe case in domeniul menaj ziua alerg de la o casa la alta iar seara este cind ma asez si eu la masa si maninc.Cit e ziua de mare doar ciugulesc chiar daca maninc fructe si legume toata ziua cind ajung acasa cedez in fata frigiderului:( Si mai am o problema i-mi place sa fac prajituri si deci sa le si maninc.Am sa incerc sa maninc seara mai mult salate sau gaspacho.Sanatate si numai bine
0
21-06-2011, ora 09:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este absolut imposibil sa slabiti atata timp cat nu va doriti realmente acest lucru: un regim de slabire exclude cu desavarsire dulciurile, iar ultima masa trebuie sa fie pana in ora 18.00, respectiv o masa frugala (un fruct sau o jumatate de pahar de iaurrt slab)...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •