Dureri de coloană și oase

03-04-2019
User12345
Nu este medic/terapeut
User12345
Bună ziua. Am 19 ani iar acum în jur de 8-9 ani am început să am dureri de oase, în special in zona omoplaților și a umerilor.
În primii ani nu au prea existat dureri, singura manifestare fiind aceea că se auzea un sunte asemănător cu trosnitul oaselor atunci cand mișcam omoplatul. Nu m-a deranjat, durerile fiind aproape inexistente, așa că nu am spus nimic despre asta.
Doar că de 3 ani durerile au început sa apară. La început le simțeam doar cand eram obosită, apoi am început să le simt frecvent în activități normale, dar la o intensitate mai mica, iar in prezent le simt constant, in unele momente fiind insuportabile.
Anul trecut am fost la un doctor ortoped iar in urma unor radiografii, cât și ale unor analize, mi s-a spus că durerile sunt cauzate de coloana cervicală. Aceasta fiind strâmbă, ar apasa pe anumiți nervi ce ar cauza durerea, in urma radiografiilor din zona umerilor nefiind vreo afecțiune, și mi s-a recomandat fizioterapie si ca si calmant mi s-a prescris Reuxen 200mg, ce nu și-a mai făcut efectul dupa primele utilizari. (Țin să precizez că, acel sunet de care vorbeam încă se mai aude chiar și la cele mai ușoare mișcări, iar la mișcări complexe simt omoplații trecând peste ceva si este insuportabil de dureros in unele cazuri)
Intre timp, au apărut dureri si la nivelul altor oase. Precum umărul, toată coloana (nu tot timpul și cu dureri moderate), și cel mai frecvent, partea lombară. Mâna stângă o ridic deasupra capului cu greu, simt cum umarul iese din locul lui și este o durere insuportabilă.
(Precizez că nu am avut niciodată nici un os rupt sau dislocat.)

La începutul anului acesta, am făcut 10 ședințe de fizioterapie, kinetoterapie si masaj, iar acolo mi s-a spus că am o tensiune mare acumulată în muschi. În special in zona cervicală și cea a omoplaților.
Pe parcursul procedurilor, cât și o scurtă perioada dupa finalizarea acestora, durerea s-a micșorat.
În prezent însă, durerile au devenit mai mari, iar în unele nopți nu pot să dorm din cauza lor.

Aș vrea să știu un remediu pentru problemele astea, înafară de fizioterapie, deoarece consider că 10 zile o data la 6 luni nu sunt suficiente. Prefer un "tratament" pe o perioadă mai lungă de timp, dar care să-și faca efectul, decat o îmbunătățire ce să fie doar pe moment sau pe un termen scurt.
(Am toate radiografiile, analizele, cât și citirea radiografiilor dacă este cazul.)

Vă mulțumesc, o zi buna!
3 comentarii
0
25-07-2019, ora 08:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Inainte de orice procedura se impune, evident, o examinare clinica la neurochirurg.
In caz contrar, riscati grave complicatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-03-2020, ora 09:38
flory_florenta
Nu este medic/terapeut
flory_florenta
Buna ziua, sunt insarcinata in 20 de sapt si am dureri mari de coloana cu omoplatii ce aveam si inainte de sarcina durerile acestea. La ecografie de coloana nu sa vazut nmk iar doctorul care ma controlat a spus ca este anxietate. Ma doare foarte rau pe coloana de la baza sutienului in sus. Mai nou in spate la cioturi se aude niste pocnituri. Imi puteti spune ce sa fac sa ameliorez durerea. Multumesc.
0
15-03-2020, ora 22:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Nu se practica echografie la nivelul coloanei vertebrale (nu aduce informatii utile).
O examinare clinica la neurochirurg ar putea raspunde intrebarilor D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: