dureri de genunchi care apar doar in repaus, noaptea

19-08-2013
adriana49
Nu este medic/terapeut
adriana49
buna ziua ! sotul meu are 56 de ani, si de ani intregi, are dureri de genunchi. acestea apar doar in repaus, in speta noaptea. nu are probleme cu greutatea, este un pic supraponderal (1, 70inaltime, 79 kg ), are o meserie care implica destul de mult mers pe jos sau stat in picioare. culmea este ca acasa, in repaus durerile sunt tare deranjante. astfel incat noaptea mai mult se plimba prin casa decat doarme. la fel si in zilele de weekend, cand sta degeaba. asta se intampla de ani multi, tare multi as zice, chiar si cand se incadra la..greutatea ideala. nu vrea la doctor, inca, plus ca nici macar nu am idee cu ce specialist sa incepem :ortoped sau reumatolog? medicul de familie ii mai da uneori ceva antiinflamatoare dar dupa doua trei zile, durerile revin. ii mai trece uneori cu cate un algocalmin. puteti sa-mi dati un sfat ? ce sa fie oare?
n-am prea gasit prin forumuri, sau site-uri de specialitate discutii despre dureri de genunchi doar in repaus, asa ca va sunt tare recunoscatoare pentru parerea /sfatul dumneavoastra ! va multumesc..
in urma cu cativa ani m-ati mai ajutat cu cateva sfaturi, dar atunci a fost vorba de fiica mea care a stat o luna cu genunchiul in ghips.
8 comentarii
0
19-08-2013, ora 14:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa diferentiem intre durerea de tip gonartroza (distrugerea cartilajului articular, cauzata de greutate si efort excesive) de o durere de tip vascular (insuficienta arteriala periferica), de tip reumatologic (afectiuni inflamatorii-reumatologice de tip auto-imun) etc.
In oricare dintre aceste cauze, greutatea exagerata si mai ales efortul fizic excesiv (stat in picioare, mers pe jos) constituie factori agravanti.
Prin urmare, logic, se impune reducerea drastica a efortului fizic inainte de orice demers diagnostic (nu se pune problema de medicamente).
Puteti incepe printr-un consult la specialistul in chirurgia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-11-2017, ora 21:13
adriana49
Nu este medic/terapeut
adriana49
Buna seara domnule doctor. revin dupa 4 ani, aceeasi problema cu genunchii sotului meu, timp in care, nu s-a schimbat nimic. investigatii, radiografii genunchi..normal, dopller si venos si arterial...normal, tratament balneologic, minim 15 zile, anual, tratament specific medicamentos, reumatismal dat de reumatolog, , gonartroza..artroza, dat de ortoped,...si cu tot ce i s-a dat. nimic. nici o ameliorare. a mai ramas sa faca si un rmn, dar sincera sa fiu, am senzatia ca vor fi bani aruncati.. e destul de frustrant, sa nu ai nimic toata ziua, si, cand vrei sa dormi, odihnesti sa apara durerea, atat de sacaietoare si enervanta, care acum s-a extins si la glezne. mai mult, s-a mai pus si ceva kg.. la 60 de ani, 1, 70 inaltime, a ajuns la 80 kg.de fapt oscileaza intre 80-83 (mai mult iarna), si este fumator. restul analizalor de sange sunt toate in limita normala. peste tot pe unde am fost, toata lumea se mira ca durerea asta apare doar in repaus, culcat. nu la mers, nu la urcat/coborat scari..nu troznesc, nu se umfla, nu se inroseste, merge toata ziua, e ok.. sta in pat, nu mai e ok. nu doarme de ani intregi noaptea mai mult de juma de ora.apoi se trezeste, sa plimba putin prin casa si se culca la loc..o ora, o ora jumatate si o ia de capat... pana suna alarma si trebuie sa plece la munca.gonartroza sa fie, cum ni se tot spune, dar, eu nu gasesc absolut nici un simptom din cele descrise ca ar sugera o asa afectiune, in manifestarile sotului meu. pai si atunci? daca el nu are nici un simptom al respectivei boli, (fie din cele citite, fie din intrebarile puse de medici la consultatii), de ce sa se trateze?..cel putin asa cred eu. dumneavoastra ce sfat ne puteti da?..va multumesc
mentionez ca analizele de sange le-a facut acum o luna, radiografii, ultima in iulie, penultima in ianuarie, acest an, iar dopller chiar azi.
0
06-02-2018, ora 19:24
edus
Nu este medic/terapeut
edus
Buna seara! Cu aceeasi problema se confrunta si tatal meu. De la varsta de 20 de ani pana in prezent, la 54 de ani aceeasi durere de genunchi in repaus si doar noaptea. Din 2007 pana in prezent pe fiecare seara este nelipsit calmantul Tramadol de 50 g. Acum a inceput sa mareasca doza deoarece nu isi mai face efectul. Dureri ingrozitoare si nopti nedormite. A efectuat doua operatii la spitalele Elias si Baltazar din capitala dar fara succes. Infiltratii prin CT direct in nerv degeaba fara pic de ameliorare. Durerea incepe a fii nesuportabila. Nu stim ce sa ne facem. Momentan este sub studiul unor medici de la o clinica privata avand doua optiuni. Una in care sa mai faca o decomprimare a inelelor de la spate si una in care ii va fii scoasa o vertebra si inlocuita. Niciuna din acestea nu este sigura. Am incercat toate posibilitatile pe la toti medicii privati si veniti din afara, dar fara succes.
0
08-10-2021, ora 09:00
adriana49
Nu este medic/terapeut
adriana49
..ati gasit vreo solutie legata de problema tatalui dumneavoastra?..
0
08-10-2021, ora 09:04
adriana49
Nu este medic/terapeut
adriana49
..buna ziua domnule doctor... s-a exclus de un an de zile, efortul fizic ca sa zic asa, adica mersul pe jos si statul in picioare in exces.. adica a iesit la pensie, deci program lejer. in schimb problema s-a intensificat... ! singura modificare aparuta este un factor reumatoid crescut, adica 34, si asta acum cateva luni. a primit un tratament specific. l-a luat exact dupa indicastiile medicului, dar degeaba... adica se pare ca in momentul asta, in cazul sau... medicina pare neputincioasa ! o zi buna...
0
08-10-2021, ora 10:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar ati omis sa precizati tocmai singurele elemente importante:
- greutatea/inaltime, care a distrus articulatiile;
- fumatul, care produce arteriopatie periferica, cu dureri severe, mai ales nocturne.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-10-2021, ora 16:52
adriana49
Nu este medic/terapeut
adriana49
acum, are 64 ani, inaltime 170, iar greutate 80 kg., iarna mai ajunge si la 82-83.. este intr-adevar fumator, cca 10 tigari pe zi, si la examenele doppler nu a fost nimic in neregula !
0
08-10-2021, ora 18:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Examenul Dopplet nu exclude arteriopatia obliteranta provocata de fumat si de diabet (supra-ponderabilitate = diabet).
Va sugerez un examen clinic la un specialist in chirurgie vasculara.
Evident, trebuie sa renunte la minim 10 kg si sa abandoneze imediat fumatul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Bursita genunchiului
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •