dureri de oase

19-02-2008
ninast
Nu este medic/terapeut
ninast
Am 40 de ani, am dureri de oase, maini picioare, si ma ia cu friguri tot timpul...si varile toride eu am friguri (de mica)dar acum sau intetit si durerile de maini
20 comentarii
0
30-05-2009, ora 13:12
camelia_camy
Nu este medic/terapeut
camelia_camy
buna ma numesc camelia am 23 ani si si sunt afectata de artrita reumatoida de la varsta de 7 ani...acum sunt in italia si folosesc tratament cu metrotrexaten si humira(adalimubab).boala o simt mereu si in ultimul timp ma doare fff rau picioarele.ce sa zic"deabia merg!".daca stie careva un remediu va rog din suflet spunetimi si mie, pentru ca mi-e foarte greu sa merg cu durerile la munca, m-am saturat nu mai stiu ce sa mai fac!multumesc
0
31-05-2009, ora 21:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Domnisoara,
Ceea ce ma bucura este ca ati inteles esentialul in poliartrita reumatoida: tratamentul de fond, fie el cu metothrexat, infliximab, adalimumab etc. In lipsa acestui tratament de fond distrugerile articulare sunt rapide si ireversibile.
In rest, gestiunea durerii sau a efectelor secundare (redutabile, de altfel) se poate realiza in diferite feluri, ce tin de experienta pacientului.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
21-02-2011, ora 14:17
mirela39
Nu este medic/terapeut
mirela39
buna ziua ma numesc mirela si am dureri de oase si coloana, am fost la medici si am facut radiografii si am constatat ca nu am nimic totusi m am cocosat, as dori sa mi dati un sfat cum sa procedez !va multumesc
0
21-02-2011, ora 14:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa consultati un specialist reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-02-2011, ora 14:26
mirela39
Nu este medic/terapeut
mirela39
multumesc pentru sfat si o sa mai incerc si la alti specialisti poate mi va elucida cineva cauza!
0
21-02-2011, ora 14:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aceste dureri depinde enorm de varsta, sex, greutate, profesie, sporturi practicate, antecedente traumatice, inflamatorii-reumatologice, metabolice si alte inca cateva sute de cauze posibile.
Asa dupa cum va precizam, cel mai important este un consulta reumatologic, care sa decelese o eventuala afectiune de tip inflamatoraca.
Situatia se poate interpreta profund diferit daca sunteti obez, aveti o activitate fizica intensa, practicati sporturi solicitante etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-02-2011, ora 22:03
mirela39
Nu este medic/terapeut
mirela39
buna seara se exclude greutatea sunt slaba, nu mai stiu ca nu mi se gaseste cauza dupa multe investigatii, oricum va multumesc pentru explicatie!
0
01-05-2011, ora 07:01
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
POLIARTRITA SI REUMATISMUL nu sunt boli, ele sunt consecinte ale unor infectii acumulate in timp, de la un apendice netratat, de la o parazitoza, de la un coledoc infectat, de la o raceala cu complicatii purulente, acei microbi rezultati din infectii se plimba si gasesc locasuri cu circulatie sanguina mai putina, gen genunchi (gonartroza), coate, incheieturi, unde sistemul nostru imunitar duce mai putini anticorpi, ASLO nu este concludent pentru bolile mentionate mai sus. Incercati sa va dati seama unde este infectia, streptococi, stafilococi in special cel auriu, pneumococi si alti microbi parasesc locul de bastina si micgreaza in tesuturi conjunctive si ligamente, faceti analize complexe si va disparea reumatismul si poliartrita.
Am vazut multe manifestari de la parazitoze, medicii nu iau i seama manifestarile si consecintele parazitozelor pe motiv ca ele nu pot fi o problema pentru un sistem imunitar normal, dar organismul are suisuri si coborasuri, este suficienta o cearta cu seful urmeaza depresie si caderea sistemului imunitar, la persoanele mai sinsibile.
ACUM exista metode moderna de depistare a parazitozelor, imunologia este una.
PARAZITOZELE pot declansa poliartrita reumatism apendicita gastrita si multe alte boli prin influenta la distanta sau microbii si toxinele lor.
0
01-05-2011, ora 22:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu s-a demonstrat stiintific pana acum vreo legatura intre poliartrita reumatoida si bolile infectioase.
In schimb reumatismul articular acut este determinat de infectia streptococica amigdaliana, insa principala consecinta nu este articulara (de altfel, nesemnificativa si pasagera), cat endocardita si miocardita post-streptococica.
Prin urmare, logic este sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-05-2011, ora 12:41
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
daca ne referim la demonstratii stiintifice, cauza poliartritei se declara inca necunoscuta dar legatura cu bolile infectioase e prima pe lista posibilelor cauze declansatoare, deoarece majoritatea cazurilor au dezvoltat boala in urma unor infectii puternice sau recurente.
Practic vorbind, chiar daca ne referim la un esantion limitat si poate irelevant pt. medicina lumii, toate cazurile care in urma sesizarilor mele si-au facut analize de parazitologie, s-au descoperit cu micoplasma si eventual toxoplasma.
Dumneavoastra aveti dreptate, desigur, vorbind din partea omului la care ajung cazuri grave, cu deformari
osoase, noduli reumatoizi si distrugeri masive... dar noi privim situatia din partea unor bolnavi in faze incipiente ale bolii, care ar putea fi salvati daca la primele semne ale bolii s-ar accepta macar ipoteza cauzelor infectioase si
s-ar actiona intru tratarea lor. Altfel, omul ajunge sa duca toata viata pe picioare o infectie vesnic netratata si o boala autoimuna tot mai distructiva si greu de stavilit dupa trecerea unor ani.
Pana la urma avem o cauza/legatura unanim acceptata : aceea cu disfunctia sau dereglarea sistemului imunitar
iar imunologia e inca cenusareasa medicinei, nu ofera prea multe raspunsuri si solutii, insa tratarea eventualeor infectii ar trebui incercata inainte de intierea tratamentului dat de reumatologi, acela cu imunosupresoare, cortizonice sau biologice. In felula acesta, probabil ca nu s-ar vindeca boala autoimuna dar cer putin n-ar mai fi atat de agresiva si distructiva.

haideti sa nu rapim atat de imperativ sansa oamenilor la niste investigatii suplimenatare care nu fac rau nimanui
dar care ne-ar putea orienta pe un drum terapeutic mult mai corect. Pana la urma indoiala este o masura a inteligentei si a ratiunii.
0
02-05-2011, ora 12:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Multumesc pentru precizari.
Asa dupa cum mentinati, ""indoiala este o masura a inteligentei si a ratiunii""", prin urmare eu ma indoiesc de originea infectioasa a poliartritei reumatoide.
Daca nu v-am contrazis in sutele de postari de pe acest site am facut-o din delicatete, si mai ales din admiratie pentru un pacient care vrea sa depaseasca limitele medicinei actuale.
Va rog insa sa-mi respectati si mie dreptul la indoiala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-05-2011, ora 13:27
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Desigur ca va respect dreptul la indoiala, mai ales ca indoiala Dvs. cantareste inmiit mai mult decat a mea dat fiind faptul ca aveti vaste cunostinte medicale. Am sesizat delicatetea din atitudinea Dvs. in nenumarate randuri
desi eu chiar asteptam sa ma contrazica cineva... dar argumentat !... pentru ca ma aflam la ceasul intrebarilor si oscilam intre doua teorii in urma analizarii carora trebuia sa fac o alegere decisiva, medicii reumatologi fiind, dupa cum bine stiti, destul de limitati in a ma indruma.

Imi pare sincer rau ca n-ati acceptat atunci sa vin la Dvs. ca macar sa - mi vedeti gleznele si degetele de la picioare cum erau, precum si chistul sinovial de la mana. si sa vedeti cum arata acum. Puteam sa facem o comparatie pe caz concret.
Asadar in fata tuturor indoielilor sta realitatea dar si de asta suntem datori a ne indoi pe principiul : nimic nu e ce pare a fi.
0
02-05-2011, ora 13:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cred ca ati inteles profund gresit demersul meu: nu am refuzat nici o secunda sa va consult pentru deformatiile gleznei sau piciorului.
Va stau la dispozitie oricand, atat D-voastra cat si oricarui pacient imi solicita acest lucru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-05-2011, ora 14:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit... nici eu nu pledez pt originea strict infectioasa doar spun ca nu putem exclude
legatura.

N-am inteles gresit, chiar mi s-a parut si mie firesc raspunsul Dvs. atunci, cazul meu nefiind de competenta specializarii pe care v-ati axat Dvs. si neputand sa ma ajutati efectiv cu vreun tratament, ar fi fost pierdere de vreme. insa acum privind retrospectiv ma gandesc ca ar fi fost util sa vedeti macar dvs. si eficatcitatea altui tip de tratament, macar asa ca idee.
0
02-05-2011, ora 14:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Intotdeauna pacientul are dreptate...este una din legile practicii private...
Din punct de vedere intelectual poate ca as fi interesat de tratamentul de fond al Poliartritei Reumatoide, insa in nici un caz nu incerc sa ma substitui reumatologului pentru gestionarea acestui tratament de fond.
Prin urmare, nu este vorba despre "pierdere de vreme", ci doar de aspecte strict pragmatice, asa dupa cum bine ati mentionat.
Eu voi fi primul bucuros ca pacientele sa nu mai ajunga la mine cu distructiile grave ale gleznei si piciorului pe care le observ acum, indiferent de natura tratamentului de fond (in occident, numarul de deformatii ale piciorului reumatoid si gravitatea acestora sunt infinit mai mici decat in Romania, ceea ce arata tocmai gestiunea necorespunzatoare a tratamentului de fond...indiferent care este acesta..).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-05-2011, ora 15:29
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Intotdeaumna medicul are dreptate, spune si majoritatea pacientilor. Ce spune medicul e lege pentru ei.
Teoretic ar trebui sa fie cea mai armonioasa relatie interumana.
Si totusi... medicii foarte adesea gresesc, motivati fiind de diverse aspecte pe care noi mereu le intelegem...
primul ar fi acela ca traim in Romania... si asta spune tot.
Chiar Dvs. ati indrumat multi pacienti sa apeleze la mai multi medici pentru o obtine si alte pareri...
si sa nu accepte anumite proceduri medicale care li s-au propus,
deci indoiala noastra fata de practicile medicale curente este nu doar justificata ci devine obligatorie.
Din nefericire.
0
06-11-2017, ora 09:23
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pana ajung la un specialist: am dureri moderate de coloana, am avut cateva episoade de dureri de calcaie( nu puteam pune piciorul jos), si de cateva zile ma doare soldul drept. Am avut si 2 crize (dureri in zona umarului), dar mi am revenit dupa 1 ora si nu au mai reaparut.Mai imi amortesc mainile si picioarele si le simt reci mereu, mai ales cand vine frigul. Am 32 ani, 2 copii de 2 si 5 ani, alaptez de 5 ani( unul dupa altul), dar la analizele uzuale nu au fost modificari. Am efectuat un rmn acum un an, pentru ameteli si dureri de cap, au iesit cateva leziuni demielizante, doctorul nu a suspectat SM( eu de asta eram panicata cand am vazut rmn-ul). Am programare la neurolog iar peste cateva saptamani, poate sa-mi refac rmn-ul, dar as dori sa-mi raspundeti : la ce specialist ar trebui sa ajung pt simptomele mele? Multumiri!
0
09-11-2017, ora 23:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
V-as sugera un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-11-2017, ora 00:05
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Multumesc pentru ajutor!
0
08-12-2017, ora 16:49
Elena Tdr
Nu este medic/terapeut
Elena Tdr
Foarte buna in cazul poliartritei reumatoide este si ozonoterapia locala si sistemica. Desigur, nu este de neglijat nici tratamentul medicamentos, insa asa cum mi-a explicat medicul, ozonoterapia potenteaza efectul medicamentelor si ajuta la stoparea durerilor si remisiunea bolii. Stiu ca pare greu de crezut si ca este un tratament ce trezeste inca multe intrebari, insa in strainatate el se foloseste extrem de frecvent in tratarea bolilor reumatologice. Este natural si fara efecte adverse. Sper din suflet sa va fie de ajutor informatia pentru ca stiu cat de crunte pot fi durerile provocate de poliartrita. Multa sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • Rolul estrogenului în osteoartrită și durerile lombare la femei
  •