Dureri de picioare!

26-03-2013
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
dureri !!!
am 35 de ani de 12 ani sufar de atacuri de panik depresie fobie anxietate
am 68 de kg si 1, 69 inaltime
de 5 ani ma confrunt cu diferite simptome din cauza anxietatii si de un amsi citeva luni ma confrunt cu dureri de cot sting la rasucirea miini, dureri de coaste in fata ale toracelui de spate si ceafa git intepenit si dureros mai mult pe partea dreapta umar drept dar si picior sting incepind de sus pina jos
de citeva zile bune ma doare laba piciorului sting, dar si calciiul durerea circula pina sus in diferite zone, citeodata simt cum se incalzeste zona labei piciorului
durerile survin si pe piciorul drept dar mai putin
mentionez ca ; la repaus incep durerile
dar si dimineata cind il pun jos este foarte dureros pina incep activitatile
va rog sa imi raspundeti, cu respect veronica
13 comentarii
0
27-03-2013, ora 11:42
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
Buna ziua din nou !
asi dori sa stiu daca aceste simptome sunt legate de anxietatea generalizata pe care o am sau chiar am probleme grave de sanatate,
mentionez sa va spun ca in afara de faptul ca am avut o pleurezie metapneumonica dreapta acum 12 ani, , nu am suferit alte boli
marepet din nou si spun ca toate articulatiile sunt dureroase si trosnesc
astept raspunsul dv, va multumesc
0
27-03-2013, ora 14:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat talalgiile (durerile calcaneene) cat si metatarsalgia (durerea de la nivelul ante-piciorului) sunt expresia unei supra-solicitari de ordin mecanic (15 kg in plus, stat excesiv in picioare, mers pe distante lungi).
Prin urmare, tratamentul este doar unul cauzal, si anume reducerea solicitarii mecanice a piciorului (greutate, efort).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-03-2013, ora 14:57
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
multumesc mult domnul dr de raspuns, vreau sa va spun ca nu lucrez si nu ma solicit la drumuri
sunt casnica
si inca ceva
in urma unei radiografii la umarul drept, sunt suspectata de poliartrita
deaccea am hotarit sa va scriu, va multumesc
0
27-03-2013, ora 15:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poliartrita nu se diagnosticheaza prin radiografie, ci prin examinare clinica.
Rarissim poliartrita reumatoida debuteaza la nivelul umarului, pe care-l afecteaza doar tardiv, dupa ani de evolutie; de obicei sunt afectate la debut articulatiile metacarpo-falangiene, metatarso-falangiene, radio-carpiana etc.
Daca ati fost suspectata de poliartrita, ati inceput sau nu tratamentul de fond (absolut obligatoriu) cu Metothrexat sau similar?? Ati fost examinata clinic de catre un reumatolog????
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-03-2013, ora 17:00
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
nu domnul doctor m, am prezentat la urg cu dureri mari de clavicula si umar dar si de stern si m-a consultat o dr internist acolo mi s-a facut un ekg care a rezultat bn
dr mi-a spus sa iau reteta pe care scria ;
arconxia midocalm si sa revin la medicul meu de fam
nu am mers la reumatolog, nimeni nu mi-a specificat sa merg si am dedus ca totul poate sa fie doar de a anxietate si atacuri de panika
la dr mea de fam cind m-am prezentat cu aceea reteta nu mi-a acordat atentie si mi-a spus sa nu iau asa ceva caci dinsa nu vrea sa merga la puscarie pentru mine
de atunci, mie frica si un paracetamol sa iau caci unde m-am dus si am facut analize, niumeni nu mi-a spus absolut nimic decit o lipsa mare de calciu
am facut si un set de analize in care mi-a iesit o infectie urinara
atit, va multumesc inca odata pentru ca iimi raspundeti cu respect, pentru dv veronica
0
27-03-2013, ora 22:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul meu este evident si il repeta pe cel din comentariul precedent: trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-03-2013, ora 20:15
thames
Nu este medic/terapeut
thames
Buna ziua
Am 47 de ani, 1, 56 m si 65 kg si 80 % din munca mea este sedentara (calculator). Am probleme cu coloana, o hernie de disc in zona lombara pe care nu a tratat-o decat cu unguente si rareori cu diclofenac capsule sau injectii cu voltaren atunci cand faceam vreo criza. De vreo 2 ani mi-a aparut un cioc in calcaiul drept, vreo jumatate de an am avut dureri foarte mari la mers, am facut in dua randuri doua tratamente de fizioterapie iar durerile mau lasat a mers, mai doare doar daca pun calcaiul foarte tare in pamant sau la apasare. In schimb de vreo cateva luni am dureri cumplite la laba piciorului drept, la incheietura degetelor 3 si 4 in special, acolo unde se pliaza in mers si simt cum aproape jumatate din laba piciorului se raceste si amorteste. Nu stiu sum sa procedez, avand in vedere faptul ca nu imi permit consultatii sau tratamente costisitoare si nici nu as vrea sa ajung la operatie. Pe de alta parte am un baietel de 11 ani care merge pe varfuri de mic, i-am facut multi ani kinetoterapie si incaltaminte speciala dar nu s-a remediat mare lucru. Piciorul stang este deja deformat, are o umflatura in partea inerioara a labei piciorului si nu calca cu el pe toata talpa. Celalalt picior este mai bine, nu este deformat, cu el calca mai bine pe toata talpa, dar ca sa stea drept trebuie sa stea cu picioarele departate. Face sport, nu il deranjeaza foarte tare, doar neori cand oboseste mai mult il dor picioarele. Pana anul trecut, toti medicii care l-au vazut mi-au recomandat sa nu il operez pana nu inctetaza perioada de crestere adica dupa 18 ani. Anul trecut o dna doctor ortoped carel-a vazut mi-a spus ca necesita operatie cu refacerea labei piciorului cu grefa luata de la tibie, etc. Sincer, mi-e foarte teama sa iau aceasta decizie. Va rog din suflet daca puteti sa-mi raspundeti cu un sfat pe ambele probleme si on indrumare catre un specialist la care sa mergem. Precizez ca suntem din Constanta.
Va multumesc frumos!
0
29-03-2013, ora 15:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul D-voastra raspunsul este evident: trebuie sa slabiti vreo 15-20 kg, sa stati mai putin in picioare si sa mergeti mai putin pe jos pana la reglementarea greutatii.
Cat despre copil, este necesara o examinare clinica directa si nu ar fi rau un consult neurologic clinic, care sa cuprinda cotatia clinica a tuturor grupelor musculare (afectiunea descrisa de D-voastra este una neurologica, are potential evolutiv si trebuie bine diagnosticata).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-03-2013, ora 15:52
thames
Nu este medic/terapeut
thames
Va multumesc mult dnul doctor! Va mai deranjez cu o intrebare: In situatia in care ne-am programa la clinica dvs. se pot face acolo toate investigatiile necesare si pt. copil si pt. mine?
Cu stima!
0
29-03-2013, ora 15:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul D-voastra situatia este mai mult decat clara: trebuie sa consultati un specialist in boli de nutritie, care sa va prescrie regimul de slabire oportun.
Cat despre copil, nu are nevoie de nici o investigatie, ci doar de o examinare clinica la un neurolog pediatru, care sa cuprinda cotatia clinica a tuturor grupelor musculare (afectiunea descrisa de D-voastra este una neurologica, are potential evolutiv si trebuie bine diagnosticata).
Eu personal nu va pot ajuta in nici una dintre situatii, deoarece ma ocup direct doar de Chirurgia Ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-03-2013, ora 16:09
thames
Nu este medic/terapeut
thames
Va multumessc din suflet inca o data!
Cu stima!
0
14-04-2013, ora 20:16
isabela marilena
Nu este medic/terapeut
isabela marilena
buna ziua. am 24 de ani, 76 kg si 158 inaltime. de vreo doi ani ma dor f rau picioarele, mai exact laba, degetele, unghiile si imi mai si amortesc din cand in cand. nu pot sta 10 min in picioare, cu atat mai putin sa mer pe jos ca ma ia durerea de imi dau lacrimile si trebuie sa ma descalt. am incercat sa iau incaltamintea cu un nr mai mare dar imi ies din picioare si durerea nu dispare. ma dor cand sunt incaltata cel mai rau si mai putin daca sunt desculta.
0
14-04-2013, ora 20:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In afara incaltamintei necorespunzatoare, asupra careia trebuie sa reflectati, va confruntati si cu 30 de kg in plus, care supra-solicita enorm piciorul.
Prin urmare, trebuie sa gestionati greutatea (-30 kg), efortul fizic (sa reduceti drastic statul in picioare si mersul) si incaltamintea (sa treceti la o incaltaminte larga si foarte confortabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •