dureri de picior

28-08-2009
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
Mama mea(74ani) are niste dureri mari de picior(drept) si niste intepaturi urmate de usturimi.Aceste se simt mai mult in talpa si pe gamba unde i-au aparut si niste mici exeme(ca un varsat).I s-a spus ca are zona zoster, dar nu cedeaza durerea in urma tratamentului cu Aciclovir si antinflamatoare, mai mult durerea persista si acuza usturimi in sus pe picior.Totul a inceput acum un an, cand i-au aparut niste cruste in talpa, dupa care au aparut exemele de pe partea interioara a gambei drepte.Ce pot sa fac, sau unde sa merg cu ea? Multumesc!
9 comentarii
0
28-08-2009, ora 22:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Consultati un medic homeopat cu experienta. Cu medicamente chimice nu aveti NICI o sansa de vindecare si mai mult ca sigur ca afectiunea actuala a fost cauzata de suprimarea crustelor initiale cu creme si medicamente. Ati folosit creme sau medicamente la acele cruste ??
Daca suprimati si aceste simptome din nou boala sa va muta si mai sus sau la organe...
Un principiu in natura: orice boala de piele suprimata cu medicamente se va intoarce din nou, des intr-o alta forma. Bolile de piele reprezinta procese de dezintoxicare caci pielea este cel mai mare organ iar suprimarea lor inseamna a introduce fortat toxinele inapoi in organism.
Dermatologia combate cu mare inversunare acest proces natural si rezultatul il aveti acum in fata dvoastra.
0
30-08-2009, ora 21:22
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Desi nu sunt specialist, imi permit sa formulez o indrumare fara a lua in deradere suferinta mamei Dvs, asa cum o fac cei care nu respecta un principiu din natura: daca nu te pricepi, mai bine taci.
Din descrierea furnizata, exista posibilitatea ca diagnosticul pus anterior sa nu fie suficient, sau corect sau sa trebuiasca corelat cu alte afectiuni. Intr-adevar, poate fi vorba de o micoza (ciuperca) care evident nu raspunde la tratament antiviral, poate fi o stafilococie cutanata, insa poate exista si un fond de insuficienta circulatorie periferica, iar leziunile sa fie expresia unui ulcer varicos. Va imaginati ca este greu de pus un dignostic numai pe baza unor relatari, de aceea sfatul meu este sa consultati un medic dermatolog cu experienta, fara a uita un examen cardiologic. De asemenea, pentru precizarea diagnosticului va trebui sa consultati si un medic infectionist; pot aparea infectii transmise de insecte care paraziteaza animalele din preajma omului (capuse. etc.). Din informatiile pe care le am, Centrul de Medicina Hiperbara Constanta (singurul din Romania), condus de Dr. Cristian Ion din Bielefeld, Germania, cu care colaborez pe teme de ortopedie, a tratat cu succes si infectii stafilococice si micotice si ulcere varicoase prin oxigenoterapie hiperbara. Va doresc sanatate
Cu Stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
30-08-2009, ora 21:55
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
Va multumesc! E drept ca eu am luat aceasta suferinta a ei, drept un alt moft si un alt mod de a se mai "vaicari".Pe langa problemele relatate mai sufera si de o depresie, pe care eu o numesc in necunostinta de cauza ipohondrie.Si poate ca de aceea nu am reactionat la primele simptome si reactii ale ei, crezand ca se vaita doar asa.Am sa va urmez sfatul si am sa merg la dermatolog.La cardiolog am fost, pentru ai schimba tratamentul pe care il avea pentru tensiune oscilanta si angina pectorala.Tratamentul pe care il avea nu mai era eficient si de aceea a avut si un ACV.Va multumesc
0
30-08-2009, ora 23:17
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Este posibil ca o suferinta minora sa poata produce o "corticalizare" adica o concentrare a atentiei si puterii de reactie aproape exclusiv asupra respectivei suferinte, ceea ce este in concordanta cu presupunerea Dvs. initiala.. Este insa necesar sa eliminam orice sansa ca suferinta sa fie nu numai reala, dar si importanta si sa o combatem, inainte de a lua masuri in lanul subiectiv, astfel incat ati luat hotararea corecta.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
11-09-2010, ora 23:55
iuliamaria
Nu este medic/terapeut
iuliamaria
Buna seara,

In luna noiembrie 2009 am cazut(pe ciment) si m-am lovit la genunchiul drept, 5 zile am mers schiopatand, apoi am putut calca normal pe picior.
Mentionez faptul ca nu am luat nici un fel de medicamente, nu am fost la medic. Timp de 1 luna m-am uns cu alifie de galbenele.
De atunci de fiecare data cand stau in genunchi, la fiecare atungere, saritura ma doare genunchiul.
Care este cauza?Ce pot sa fac?
Va multumesc !
0
12-09-2010, ora 18:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din relatarea D-voastra nu se poate trage nici o concluzie, atata timp cat lipseste elementul esential: examenul clinic al genunchiului.
Prin urmare, consultati un ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-09-2010, ora 20:26
iuliamaria
Nu este medic/terapeut
iuliamaria
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns, o sa consult un medic ortoped!
0
21-11-2011, ora 23:04
vang
Nu este medic/terapeut
vang
am 39 ani si de aproximativ 6 luni ma deranjeaza partea de jos a piciorului drept am fost la spital si am facut o radiografie la piciorul respectiv precizez ca simt ca o usturime cind il fortez mai tare si mi sa spus ca am osificare 2 mm proiectata anteroir de articulatia tibio tarsiana(soarece intraarticular) fara alte modificari identificabile radiografic in incidentele efectuate.radiologul mia spus ca nu e nimic grav dv ce sfaturi imi dati.va multumesc anticipat
0
24-11-2011, ora 15:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate radiologul nu poate interpreta in context clinic imaginile, prin urmare avizul sau nu este competent.
Capital este numai examenul clinic local, coroborat cu datele D-voastra personale: sex, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, metabolice, vasculare, inflamatorii-reumatologice, etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Zona zoster sporește riscul de accident vascular cerebral: mecanismele din spatele legăturii dintre cele două condiții, descrise de cercetători
  • Vaccinarea împotriva herpes zoster pentru o bătrânețe sănătoasă
  •