dureri de picior

05-12-2013
alexiastefania
Nu este medic/terapeut
alexiastefania
Buna ziua!
De cateva luni am dureri mari la piciorul stang, respectiv de la genunchi pana la laba piciorului.
Am mers la reumatologie, apoi m-au trimis la ortopedie unde mi s-a recomandat arcoxia si sindolor.Durerile nu sunt insuportabile, dar sunt extrem de sacaitoare si nu se amelioreaza decat partial prin masaj. Nu pot sa indoi piciorul, nu pot sa alerg si as dori sa-mi recomandati ce cale sa aleg ca sa stiu exact ce am: radiografie, RMN, neurologie, pentru ca, peste tot pe unde am fost toti si-au dat cu parerea, fara o solutie concreta.
Mentionez ca am 38 de ani, 1, 80m si 104kg.

Va multumesc!
3 comentarii
0
05-12-2013, ora 10:07
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Este foarte dificil sa primiti un raspuns fara un consult. Cum a inceput durerea? Ati siferit vreun traumatism sau a aparut "din senin"?Unde mai exact e localizata durerea? Mai degraba in genunchi, sau inspre picior? Iradiaza durerea? E constanta sau alterneaza cu perioade de acalmie? Doare mai tare la mers, efort sau in repaus? Cat e de intensa? Ce trebuie sa faceti sa treaca? Ce investigatii i s-au facut pana acum? Ce diagnostic vi s-a pus la ortopedie? La ce fel de specialisti ati mai fost?
0
05-12-2013, ora 10:20
alexiastefania
Nu este medic/terapeut
alexiastefania
N-am suferit traumatism, durerea a aparut din senin, este, concret de la genunchi pana la glezna. Ma doare si osul si
muschiul. Durerea alterneaza cu scurte perioade de acalmie.Sunt momente cand ma doare si atunci cand merg, sau cand sunt in repaus. Nu este atat de puternica, pe cat de sacaitoare, jenanta si nu se amelioreaza cat de cat atunci cand fac masaj.
Medicul ortoped mi-a recomandat fizioterapie, dar mi-a fost teama sa incep deoarece am auzit argumente pro si contra. Can stau pe scaun sau la volan imi amorteste ca si cum nu ar mai circula sangele. Am facut oscilomtrie si mi-a iesit in parametrii normali.
0
05-12-2013, ora 10:31
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Din pacate in lipsa unui consult clinic este practic imposibil de a putea spune multe lucruri. Ce se poate spune cu siguranta este ca scaderea ponderala v-ar fi utila indiferent de cauza durerilor actuale. Exista o foarte mare posibilitate ca acestea sa dispara complet cand veti reusi sa scapati de 25-30 kg.
Probabil ca se datoreaza unei suprasolicitari a articulatiilor datorita excesului ponderal. Fara a uita ce am mentionat anterior, puteti in paralel sa va prezentati la specialisti pentru excluderea altor cauze. O lumbo-ischialgie (pop. lombosciatica) este mai putin probabil, pentru ca altfel ati prezenta situatia in acel caz. Un neurolog sau neurochirurg ar putea realiza acel lucru. Varice aveti? In cazul acela un consult la un chirurg vascular v-ar duce mai departe.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •