dureri de spate de 2 ori

18-01-2006
joem
Nu este medic/terapeut
joem
Stimate dr.
Va rog sa ma ajutati cu o parere de specialist.
Acum 1, 5 ani la Aquamagic am simtit ca mi-am rupt coloana intr-un topogan de apă. M-a durut la nivel dorsal (C4 cred) ceva timp (1-2-3 saptamini), m-am dat cu diclofenac şi mi-a trecut. După exact un an, la un joc de fotbal am dat cu capul in gol (am vrut sa lovesc mingea cu forţă cu capul dar nu am nimerit mingea) şi am simtit ca mi-am rupt iarăşi coloana, acum in zona cervicală. La fel am apelat la diclofenac si durerile mi-au disparut putin sau au fost prea mici ca sa-mi dau seama dacă mă mai doare (totusi ma durea din cind in cind). După 4 luni de la ultima păţanie, m-am mutat şi a trebuit să dorm pe saltele pe jos, pe o suprafaţă tare si durerile au aparut (mă trezeam noaptea din somn de durere pe la 3-4) şi m-am dus la doctor. Am facut radiografii şi dr. reumatolog mi-a zis că am spondiloză şi nu ştiu ce ciucuri pe coloană. Am făcut fizioterapie 20 zile şi tot mă mai durea, in special dimineaţa. (s-a mai ameliorat cervical şi ceva dorsal). Mi-a dat apoi medicamente: Panadol, Calciu şi ceva antiinflamator. Dupa ce am luat tratamentul 9-10 zile, mi-au dispărut durerile cervical şi dorsal dar mi-au apărut lombar. Dr. a zis să fac injecţii timp de 20 zile, dar pină la urmă mi-a dat 2 medicamente, unul pe bază de avocado şi celălalt pe care nu il găsesc.Nu ştiu ce să mai cred, am 29 ani şi dr. reumatolog spune că nu prea este normal ce mi se intimplă (ciucurii) şi nu am avut niciodată probleme cu oasele.
Vă rog să-mi spuneţi şi dvs. părerea de specialist, ce mi se intimplă şi ce trebuie să fac in continuare. Să mă duc la alt dr. alte tratamente, gen homeopatie sau altele.
PS
Durerea apare dimineaţa, cind mă trezesc sau cind stau mult pe scaun sau in diferite poziţii pe spate sau pe o parte in pat.
7 comentarii
0
11-02-2006, ora 00:00
kharma
Nu este medic/terapeut
kharma
Ce puteti sa faceti e sa luati in continuare (intermitent!) antiinflamator si un miorelaxant (Mydocalm, 3x50mg/zi), gimnastica medicala sub supravegherea unui specialist intai si apoi acasa, IN FIECARE ZI!Va ajuta si masajul de relaxare a musculaturii spatelui, precum si inotul.Evitati ridicarea greutatilor mai mari de 5 kg, echilibrati-va greutatile purtate pe ambele maini, ridicati greutati de jos din pozitia "pe vine", cu coloana dreapta, nu va ridicati brusc din pat (intai pe o parte, apoi pe cot, pe mana si in sezut), controlati-va permanent pozitia corpului, nu stati mult timp pe scaun sau la volan(pauze de 5-10 min la fiecare ora, in care sa faceti putina gimnastica).Ciocurile (osteofitele) dau si ele dureri prin atingere sau compresie nervoasa.Deocamdata faceti ce v-a recomandat medicul Dvs. si ce v-am recomandat si eu.Nu strica si opinia unui neurolog.
0
29-01-2007, ora 00:00
geta matei
Nu este medic/terapeut
geta matei
la fel ma doare si pe mine dimineata cand ma trezesc si cand stau mult intr-o pozitie, dar din cauza ca alaptez( 7 luni ) nu pot sa iau antiinflamatoare cum a spus medicul de familie, deci pana nu termin cu alaptatul rabd durerea si ridic bebelusul de 10 kg in fiecare zi dar se merita ca e minunata fetita
0
21-04-2007, ora 00:00
yassmyna
Nu este medic/terapeut
yassmyna
la fel patesc si eu cu spatele stau in scaun cate 12 aore pe zi la servici am fost la medic si mia spus sa dau cu fastum gel, greutati nu ridic, dar totusi am dureri mari de spate cand stau pe scaun, si pur si simplu intepenesc pe scaun, mentionez ca am numai 53 de km si 1, 60 cm nici sa ma leg la siret nu pot sa ma aplec dar sa mai car 2 kg de cartofi simt ca imi ramane mijlocul in urma si ma blochez si cand merg, astept un raspuns
0
17-07-2010, ora 09:20
lisa83
Nu este medic/terapeut
lisa83
Stimate dr,
Incep prim a va spune ca sufer de dureri cumplite de spate in special dimineata dar si pe percursul noptii.
Mentionez sunt inginer zootehnic iar meseria mea implica munca cu animale (ferma ) si un factor poate fi si ventilatia si curentul din ferma.De ce sufar ?ce imi recomandati pt ca eu am incercat si acupunctura fizioterapie si multe creme pt dureri de spate si nimic mentionez a facut si radiografie la spate dar nu am nimic.Folosesc de asemeni un kosmodisc dar nu de multa vreme.
Va multumesc.
0
18-07-2010, ora 00:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra descrieti niste lombalgii, oarecum explicabile in contextul activitatii fizice majore pe care o descrieti.
Doar un consult la neurochirurg poate preciza gravitatea suferintei actuale, prezenta unei compresiuni radiculare lombare (hernie de disc) etc.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-08-2018, ora 13:32
Cristina18.
Nu este medic/terapeut
Cristina18.
Bună, am 16 ani și am dureri de spatele mai exact jos în partea dreaptă și ma dau zi de zi cu cremă Diclofenac dar durerile tot sunt, nu ma pot apleca nici să imi iau papucii în picioare simt ca se rupe spatele, imi puteti recomanda niște medicamente?. Multumesc!
0
08-08-2018, ora 07:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu se pune problema medicamentelor atata timp cat nu cunoastem cauza suferintei (sindrom compresiv lombar, litiaza renala, afectiuni ginecologice etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.