Dureri foarte mari de maxilar și ureche

27-02-2017
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Bună ziua!
În urmă cu 7-8 luni am fost nevoită să scot o măsea pentru că era cariată și se infectase. Am observat că după o anumită perioadă de la scoaterea acesteia am început să am dureri de maxilar și într-o parte și în alta, însă nu știu dacă există o legătură. Durerile erau mai intense în unele zile, mai slabe în altele, mai intense într-o parte sau în alta. De vreo 2 luni, mă doare foarte tare maxilarul în partea cu măseaua scoasă, însă este o durere atâta de mare încât nu pot mesteca mâncare și este un chin să mănânc. Am făcut o radiografie la dinți pe care nu a apărut nimic, iar dentistul meu mi-a recomandat gutiere pentru bruxism, dar care nu s-au dovedit eficient, deoarece am în continuare aceleași dureri, chiar mai mari de la o vreme. În partea cu măseaua scoasa mă doare uneori cu tot cu ureche și jumatate de cap și nu mă pot concentra să fac anumite lucruri. Cand stau cu gura închisă nu simt apropae nicio durere, dar dacă încerc să o deschid este crunt. Menționez că folosesc dopuri de urechi. Ar putea fi vorba de o infecție, o problemă a urechii? Sau care ar putea fi cauza? La ce control ar trebui să merg pentru a descoperi?
23 comentarii
0
27-02-2017, ora 11:14
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua, nu cred sa fie vorba de o infectie deoarece atunci ati avea dureri permanente, nu doar cand deschideti gura. Ar putea fi o problema a ATM (articulatia temporo-mandibulara) si probabil ar trebui sa mergeti la un control stomatologic pentru a vedea daca problema nu este de acolo

Maseaua scoasa se afla sus sau jos? Era cumva un molar de minte? Si aveti cumva o radiografie panoramica sa ne postati si noua pentru a putea vedea radiologic ce se intampla?

O zi buna!
0
27-02-2017, ora 12:14
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Am fost deja la un control stomatologic, dar mi s-a spus ca probabil problema e cauzata de bruxism, desi nu cred. Maseaua se afla jos, cred ca este premolar. Am o radiografie panoramica, insa nu stiu cum sa o incarc.
0
27-02-2017, ora 13:23
Dr. A I
Dr. A I
Daca puteti face o poza cu mobilul, puneti-o pe un site (imgur e ok pentru ca va lasa sa upload-ati poze fara sa va autentificati) si dati-ne link-ul de la ea.

(bruxismul poate fi o cauza majora a dereglarilor articulatiei temporo-mandibulare, ajungandu-se uneori la administrari de corticosteroizi si calmante si chiar la slefuiri selective in scopul refacerii ocluziei.

Faptul ca spuneti ca aveti dureri cand incercati sa deschideti gura, este un semn ca muschii care fac parte din ATM sunt suprasolicitati, probabil din cauza bruxismului, si ca poate doar gutierele nu mai sunt suficiente in cazul dumneavoastra)
0
27-02-2017, ora 14:02
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
http://imgur.com/a/mqgrZ
0
27-02-2017, ora 15:15
Dr. A I
Dr. A I
As mai avea o intrebare. Durerea ce mai puternica o resimtiti cumva in stanga jos?
0
27-02-2017, ora 15:41
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Da, exact
0
27-02-2017, ora 16:15
Dr. A I
Dr. A I
Exista posibilitatea sa fie o iritatie postextractionala a nervului alveolar inferior (nerv aflat in vecinatatea molarilor si care transmite senzatii catre buza inferioara, gingie, dinti si mucoasa de partea respectiva).

V-as recomanda sa mergeti cu radiografia dumneavoastra la un chirurg pentru a se putea face un control stomatologic de specialitate. Trebuie vazuta situatia in cabinet. Poate este necesar si un tratament medicamentos calmant, cu un supliment de vitamine pentru imbunatatirea simptomatologiei dureroase.

O zi buna! Spor!
1
27-02-2017, ora 17:01
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Mulțumesc frumos!
0
21-03-2017, ora 16:12
Georgian ionut
Nu este medic/terapeut
Georgian ionut
Buna ziua saptamana trecuta am scos molarii din partea dreapta jos am luat antibiotic toate bune si frumoase era normal sa nu pot deschide gura decat foarte putin ma asteptam la treaba asta dar nici la o saptamana dupa estractie sa nu pot deschide gura decat maxim 1 cm daca incerc sa dechid mai mult ma doare ingrozitor de tare maxelarul in partea dreapta unde mi.a fost extras maseaua ce ar trebui sa fac ?
0
21-03-2017, ora 17:36
Dr. A I
Dr. A I
Raspuns pentru Georgian Ionut.

Buna ziua, daca puteti sa ne spuneti:

- cati molari au fost extrasi?
- ati facut extractie (si) de molar de minte?
- aveti cumva o radiografie sa ne postati si noua pentru a vedea situatia radiologic? Ori pre-extractional ori post extractional, ne-ar ajuta mult!

O zi buna!
0
21-03-2017, ora 19:14
Georgian ionut
Nu este medic/terapeut
Georgian ionut
Nu am radiografie mai exact molarul de minte am scoso si a avut asa zis 2 radacini nici in prezent nu ma doare doar ca nu pot deschide gura
0
21-03-2017, ora 19:42
Dr. A I
Dr. A I
Daca este vorba despre molarul de minte, atunci sa stiti ca nu este anormal sa suferiti de trismus (imposibilitatea deschiderii gurii) pe o durata de 10-14 zile, in special daca extractia a fost dificila.

Incercati sa aplicati comprese calde extraoral, sa va masati zilnic muschii din zona respectiva si continuati sa luati relaxante musculare. Situatia se va ameliora cu timpul.

O seara buna!
0
21-03-2017, ora 20:33
Georgian ionut
Nu este medic/terapeut
Georgian ionut
Multumesc pentru raspuns, o seara placuta si dumneavoastra.
0
24-03-2017, ora 16:06
RoxyH
Nu este medic/terapeut
RoxyH
Buna ziua,

Am citit discutia cu mult interes pentru ca simt ca sunt in aceeasi situatie.
Cazul meu: Acum o luna am avut dubla extractie de molar de minte pe partea stanga jos si sus. Le-am scos pentru ca cea de jos m-a tot deranjat cu cureri de peste un an si nu am mai suportat.

Operatia a decurs foarte bine, nu am avut complicatii, mi-am scos firele la 7 zile si medicii m-au asigurat ca totul este oke.

Acum sunt la o luna dupa opratie, simt cum orificiile repsective se strang si tot incerc sa imi spal gura cat mai des, insa ma doare foarte tare toata partea stanga a capului, din crestet pana in gat. Am ganglionii imflamati pe partea stanga sub maxilar, ii aveam si inainte, insa acum mi se pare mai avansat.

De asemenea simt o durere in laterala stnga a gatului (eu fiind operata de amigdale acum mai bine de 15 ani)

Cea mai sacaitoare este aceasta durere din drestetul capului pana pe muschiul din ceafa - totul pe partea stanga. Se simte ca o nebralgie de trigemen.

Sunt programata la ORL, voi merge si la medicul care m-a operat insa nu inteleg de ce se manifesta asa situatia.

Apreciez o opinie. Pot sa va atasaez si Panoramica dinainte de operatie.
0
24-03-2017, ora 17:12
Dr. A I
Dr. A I
Raspuns pentru RoxyH

Buna ziua, am aprecia acea panoramica :)...dar este posibil sa aveti nevoie de inca o radiografie post-extractionala.

Haideti sa vedem ce este vizibil radiologic pe cea initiala. Uploadati-o pe imgur si postati link-ul aici

O zi buna!

P.S: Durerea este localizata strict hemimaxilar sau depaseste linia mediana a fetei?
0
10-06-2017, ora 11:46
Ana1075
Nu este medic/terapeut
Ana1075
Bună ziua. Am 42 ani și ma confrunt cu ceva probleme de câteva luni. Totul a început cu dureri de cap, am fost la neurolog unde mi s-a pus diagnosticul de nevralgie arnold și nevralgie de trigemen. Mi sa făcut o infiltratie în spatele capului durerile au cedat, dar am rămas cu dureri faciale pe partea dreapta. Mi s-a spus ca e o nevralgie de trigemen, mi s-a recomandat laser terapie, însă după câteva ședințe am simțit o durere crunta la nivelul maxilarului. Medicul neurolog ma trimis la un consult BMF unde mi sa spus ca am o disfuncție ATM bilaterala și de urgență trebuie sa fac tratament stomatologic pt o reechilibrare ocluzala. Partea de sus a danturii era pusa de cam 12 ani, iar jos partea dreapta aveam scoase aproximativ toate măselele. Acum am dat jos toata lucrarea pt a mi face proteze dentare. Însă în partea de jos a maxilarului am o durere constanta ceva sacaietor care uneori se intensifica ca o contractura. Când deschid gura îmi trosneste, am nevoie în permanenta de ceva cald în acea zona, însă nu mi sa dat niciun tratament pt ca nu mi sa pus un diagnostic clar. Nu știu încotro sa o apuc, dați - mi un sfat va rog frumos. Mulțumesc
1
10-06-2017, ora 17:33
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Nevralgia Arnold si nevralgia de trigemen sunt tratate de catre medicul neurolog.
Diagnosticul de certitudine se pune in urma unui RMN.
Exista tratament medicamentos pentru a inlatura durerea, dar trebuie sa va dea neurologul reteta.
Medicul stomatolog poate sa va faca o lucrare protetica( proteza) pentru a echilibra ocluzia, dar durerea trebuie tratata la neurolog.
Multa sanatate.
0
10-06-2017, ora 18:38
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua, tratamentul de elecție în cazul nevralgiei de trigemen reprezintă medicamentația anticonvulsivă și antispastică...dar aceasta trebuie dată de medicul dumneavoastră. Pentru ameliorarea durerii puteți încerca vitaminoterapie cu B12 sau ședințe de ozonoterapie alternate cu laser de joasă frecvență pentru vindecare. Alternativ, tot pentru ameliorarea simptomelor puteti incerca un tratament cu antiinflamatoare injectabile pentru articulația temporomandibulară sau antiinflamatoare naturale cum ar fi extractul de salcie alba și turmericul

Mult spor!
0
11-06-2017, ora 01:16
Ana1075
Nu este medic/terapeut
Ana1075
RMN am făcut, cerebral și cervical, cel cerebral e ok, cervical apare un debord discal c5, C6... D-na neurolog mi a prescris gabapentina și topiran însă organismul meu nu le suporta, acum mi a dat amitriptilina care nu știu ce efect are, țin sa precizez ca fac din ce în ce mai des atacuri de panica, însă partea dureroasa se intensifica tot mai tare în zona maxilarului, precum o contractura extrem de dureroasa. După ce trece acea contracție durerea rămâne ca și cum as fi lovita. Sa fie nevralgie sau o problema cu articulația? Oarecum d - na doctor e depășită de tot, în sensul ca nu mai știe nici dansa ce sa mi dea. Voi începe fizioterapie cu laser și alte procedee, însă va rog dacă îmi puteți spune ce radiografii sau ceva de genul as putea face pt aceasta zona în a depista dacă exista ceva probleme.
1
11-06-2017, ora 08:56
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Nervul trigemen are trei ramuri: mandibular, maxilar si oftalmic. In nevralgia de trigemen durerea incepe din ceafa si se propaga pe traiectul lor la mandibula, maxilar si ochi, deasupra sprancenei. Ne puteti preciza care este zona dureroasa?
0
11-06-2017, ora 11:54
Ana1075
Nu este medic/terapeut
Ana1075
La început durerea a fost cum a ți descris o d-voastră. Am făcut laser terapie, după a 3 ședință am avut dureri groaznice în zona mandibula, țin sa va spun ca în timpul zborului cu avionul la aterizare din cauza presiunii am simțit la fel ca mi se rupe maxilarul. Acum doare doar aceasta zona de la ureche spre maxilar, uneori radiază în gingii, durerea e constanta cu contracturi puternice de câteva ori pe zi și îmi simt obrazul amorțit. Nu știu ce poate fi, nevralgie sau altceva.De fapt e ca o usturime a obrazului.
1
11-06-2017, ora 17:57
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Un control ORL ati facut ? Poate ar ajuta si o radiografie de sinus maxilar.
Aveti nevoie de niste investigatii amanuntite pentru a descoperi cauza.
De obicei e un consult interdisciplinar : neurolog, Orl-ist, stomatolog.
0
11-07-2023, ora 12:42
damaris25
Nu este medic/terapeut
damaris25
buna ziua am 25 ani, acum 3 luni mi sa extras maseaua de sus a minți, si de atunci ma confrunt zilnic cu durere de maxilar, ureche, gat si cap si de. niste zile ma doare si cealalta maseaua. oare puteti sa imi spuneti dela ce vine durerea intensa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: