Dureri groaznice dupa operatie de hernie de disc L4-L5

21-04-2017
Toska
Nu este medic/terapeut
Toska
Buna ziua, am decis sa recurg si la aceasta optiune de a cauta alte persoane care au sau au avut aceleasi simptome dupa o operatie sau in cazul meu doua de Hernie L4-L5 Stg, dureri ce nu cedeaza la tratament, vreau sa mentionez ca nu mai stiu ce sa fac, nu mai pot de durere, transpir mult cand ma ridic sa merg timp de 3-5 minute si incepe sa ma doara, nu mai rezist. Ma doare tot corpul. A doua operatie a avut loc pe 08.04.2017, intrebarea pe care v-o adresez este ce pot sa mai fac?
7 comentarii
0
22-04-2017, ora 08:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
unde aveti durerile, in zona lombara sau in picior? ce a fost facut mai precis? aveti si probleme neurologice: amorteala, scadere de forta musculara?
0
24-04-2017, ora 19:29
Toska
Nu este medic/terapeut
Toska
Domnule Doctor, pe data de 13.03.2017, am fost operat de hernie de disc L4-L5 stg. cu ablatia fragmentului discal herniat prin hemilaminectomie partiala L4 si foraminotomie L5 stg. Doua saptamani, m-am simtit foarte bine, faceam plimbari usoare de cate 5-7 minute la o ora. La exact doua saptamani, m-au luat aceleasi dureri din zona lombara catre pulpa piciorului stang fara amorteli, doar cu durere mare si zenzatie de arsura. M-am prezentat la control si in urma unui alt RMN, a iesit: Moderata scolioza dextro-concava. Deshidratari discale in diferite grade cu hiposemnal T2. Hemilaminectomie L4-L5 stg cu modificari cicatriceale pe calea de abord chirurgical. La nivel L4-L5: Hernie de disc paramediana si foraminala stanga, discret migrata caudal cu conflict radicular L5 stang; protruzie discala, foraminala dreapta fara conflict disco-radicular evident. La nivel L5-S1: bombare discala fara conflict disco-radicular evident. Doctorul a hotarat sa ma opereze pentru a doua oara pe data de 08.04.2017. La cea de-a doua operatie, in biletul de iesire scrie: Ablatia discului herniat pe vechea cicatrice cu recoltarea unei secretii pentru cultura si antibiograma (mentionez ca medicul mi-a spus verbal ca a mai extras un fragment din disc). Dupa a doua operatie, ma simt extrem de rau, am dureri incepand din zona lombara spre ambele picioare, nu la fel de mari ca inaintea primei operatii dar sunt ca niste sageti. Ambele picioare parca imi ard, iau foc si totusi picioarele-mi sunt reci. Am dureri tot timpul si cand merg si cand stau in pat.
Referitor la intrebarea dumneavoastra, D-le doctor, nu am prezenta de amorteala si nici scadere de forta musculara, am arusuri sau nu stiu cum sa le numesc, am segetaturi puternice si parca imi iese foc din picioare si totusi sunt reci.
Durerile exista si in zona lombara de unde pornesc si se duc spre picioare, am dureri abdominale si radiaza in testicule.
0
27-04-2017, ora 17:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evident exista sansa ca sa aveti o hernie de disc din nou.
acesta poate fi clarificat cu un RMN
daca trebuie operat a treia oara atunci deobicei este recomandabil sa fie stabilizat segmentul cu suruburi
poate fi insa si o problema banala, cicatricea apasa nervii. in acest caz se recomanda un tratament cu Lyrica (Pregabalina) de ex. 2x75mg, medicament care amelioreaza durerile nervilor. trebuie luat pe termen lung (3 luni cel putin)
0
06-05-2017, ora 00:04
Toska
Nu este medic/terapeut
Toska
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, am inceput sa iau pastilele pe care mi le-ati recomandat, vreau sa mentionez ca durerea s-a pus si pe piciorul drept si ma tem ca hernia sa nu se fi dus si pe piciorul drept.
0
07-05-2017, ora 16:42
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
inainte de luarea medicamentelor ar trebui sa clarificati diagnosticul. pentru acesta ar trebui un examen fizic (neurologic) si foarte probabil un RMN, insa examenul fizic are prioritate.
daca exista o compresie mecanica (hernie de disc) importanta atunci nici un medicament nu poate lua durerea pana cand nervul nu este eliberat.
din moment ce ati fost operat de mai multe ori intr-un interval scurt, exista o mica sansa ca totul sa vine de la o infectie. nu aveti febra/frisoane? a fost facut un examen de laborator pentru parametrii de infectie (leucocite/CRP)?
0
16-09-2018, ora 12:28
Cris1980
Nu este medic/terapeut
Cris1980
Pentru Toska: In ce stare te mai afli? S-a rezolvat problema pe care o aveai? Intreb pentru ca ma aflu in aceeasi situatie. Am 1 an de la operatie si nu stiu cum sa ma mai descurc si ce tratament sa mai incerc. Multumesc!
0
10-12-2018, ora 13:10
andreis25
Nu este medic/terapeut
andreis25
Si eu sunt in aceeasi situatie. Puteti, va rog sa-mi spuneti ce ati facut mai departe? Cum va simtiti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: