dureri in umar

14-01-2010
aroa29
Nu este medic/terapeut
aroa29
am dureri in umar drept; am consultat un ortoped, m-a trimis sa fac RMN, am rezultatul, dar medicul nu este disponibil decat miercuri 20.01.2010; pana atunci poate imi puteti da dvoastra detalii, sfaturi cu ce am de facut ; pe rezultat scrie asa: moderata aplatizare a capului humeral, eroziuni marginale pe conturul extern. Modificari extinse de edem osos la nivelul colului si capului humeral prin hipersemnal extins in secventele PD si hiposemnal in secventele T1, cu prezenta unei zone de 1 cm de osteonecroza subcondrala la nivelul marelui tubercul. Lama lichid ce mansoneza tendoanele muschilor supraspinos si infraspinos si tendonul capului lung al muschiului biceps brahial.Fara colectii lichidiene patologice intraarticulare. Concluzii : modificari de osteita cap humeral drept; modificari de osteonecroza subcondrala la nivelul trohiterului; modificari de tendinita la nivelul trohiterului; modificari de tendinita la nivelul coifului rotatorilor.
8 comentarii
0
14-01-2010, ora 14:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Pacient,
Modificarile descrise in interpretarea RMN sunt de necomentat, atat sunt de catastrofice; nu cred ca ar putea fi vorba despre o osteita.
O explorare moderna imagistica a umarului necesita substanta de contrast (fie artro-CT, cel mai fiabil, fie rareori artro-RMN).
Problema este ca aveti mai intai nevoie de un examen clinic al umarului practicat de catre un ortoped cu mare experienta in patologia "coafei rotatorilor" si in tratamentul artroscopic al leziunilor umarului.
Explorarile imagistice au valoare numai in mainile unui astfel de specialist.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-01-2010, ora 14:07
aroa29
Nu este medic/terapeut
aroa29
Va multumesc mult...aveti cunostinta, imi puteti recomanda un astfel de specialist ?
0
14-05-2010, ora 15:49
reka21
Nu este medic/terapeut
reka21
Buna..am 21 de ani si de la ceva vreme am niste dureri de umar, nu stiu care e sursa, am tot luat aspirina da nu trece, o fi de la umblat pe tocuri prea mult? noaptea nu am probleme dorm bine, da ziua in orice pozitie stau ma doare de numa, si durerea e cronica nu mai trece...va rog ajutati-ma !
0
21-06-2010, ora 12:21
aroa29
Nu este medic/terapeut
aroa29
Buna, reka.din experienta mea, iti recomand sa consulti urgent un medic sau 2, care te vor indruma ce sa faci in functie de diagnostic.nu sta asa cu aspirina, normal ca nu trece; si eu am rabdat cat am putut durerile si nu au fost deloc usoare...orice boala, luata cat de cat din timp in tratament, trece mai repede
0
29-07-2011, ora 20:46
Eliza12
Nu este medic/terapeut
Eliza12
Am 40 de ani si sunt speriata de durerile care le am la umarul drept, sunt dureri care persista atat ziua cat si noaptea cand ma intorc noaptea pe o parte trebuie sa-mi ajut bratul drept iar pe parcursul zilei am dureri si junghiuri in umar dar si de la cot in jos la ambele maini mai ales la cel drept de parca as fi batuta la maini.
Mentionez ca sunt confectionera si lucrez cu o forfecuta speciala si am o norma de facut zilnic si ma gandesc sa fie pe baza inflamatorie, Zilnic ma doare zi si noapte,
Va rog dati-mi un raspuns.
0
31-07-2011, ora 22:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sfatul meu este sa consultati un neurochirurg, fiind vorba despre un sindrom compresiv cervical (de tip hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-08-2011, ora 18:24
Eliza12
Nu este medic/terapeut
Eliza12
Va multumesc pentru sfat am sa merg la un medic neurolog si am uitat sa mentionez ca defapt eu am si spondiloza cervicala bilaterala.
Folosesc medicamentul aflamil pentru spondiloza iar la brate folosesc creme anti-inflamatorii si fac fizioterapie in fiecare an.
Va multumesc pentru raspuns
0
02-08-2011, ora 19:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sfatul meu va indrepta catre un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •