Dureri incisiv la atingere
Buna Ziua,
In urma cu doua saptamani am fost la un cabinet stomatologic pentru plombarea unei carii la incisivul 21. Dupa consultatie doctorul stomatolog a decis ca nu este nevoe de extractia nervului astfel a curatat caria si a pus plomba definitiva. Acum 3 zile am inceput sa am un mici dureri ale acestui dinte in momentul consumului de alimente reci sau calde, la inceput am spus ca e o mica sensibilitate care va trece. Din pacate astazi m-am trezit cu o durere moderata a dintelui iar la atingere/ presiune asupra lui durerea devine insuportabila iar acestei dureri i se adauga si o senzatie de pulsatie in interiorul dintelui.
Din nefericire stomatologul meu este in concediu si imi este destul de greu sa ma duc la alt cabinet avand in vedere ca m-am obisnuit cu modul acestuia de a lucra.
Va rog pe cat este posibil sa imi dati un raspun in legatura cu cauzele acestei probleme si o remediere temporara a acestei situatii.
In urma cu doua saptamani am fost la un cabinet stomatologic pentru plombarea unei carii la incisivul 21. Dupa consultatie doctorul stomatolog a decis ca nu este nevoe de extractia nervului astfel a curatat caria si a pus plomba definitiva. Acum 3 zile am inceput sa am un mici dureri ale acestui dinte in momentul consumului de alimente reci sau calde, la inceput am spus ca e o mica sensibilitate care va trece. Din pacate astazi m-am trezit cu o durere moderata a dintelui iar la atingere/ presiune asupra lui durerea devine insuportabila iar acestei dureri i se adauga si o senzatie de pulsatie in interiorul dintelui.
Din nefericire stomatologul meu este in concediu si imi este destul de greu sa ma duc la alt cabinet avand in vedere ca m-am obisnuit cu modul acestuia de a lucra.
Va rog pe cat este posibil sa imi dati un raspun in legatura cu cauzele acestei probleme si o remediere temporara a acestei situatii.
3 comentarii
Va trebui scos nervul, cel mai probabil aveti o pulpita (o inflamatie a nervului). Va trebui sa mergeti la un medic, macar pt a va rezolva urgenta si apoi puteti continua tratamentul la medicul dvs
Va multumesc pentru acest raspuns. Dar marea mea rugaminte sa imi recomandati un tratament medicamentos pentru a ameliora durerea deoarece datorita unor tratamente stomatologice efectuate in copilarie nu imi doresc sa schimb medicul stomatolog indiferent cat este de grava situatia.
Nu exista un calmant minune in caz de pulpita.Puteti lua Ketonal sau alt antiinflamator, dar durerea va ceada doar temporar
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ma doare mai rau (maseaua + urechea + durere spre gat - amigdale tot pe aceasi parte)
- 3caderea incisivilor permanenti la 13 ani
- 1durere dinti
- 6dureri ingrozitoate pe jumatea stanga a fetei
- 8durere cu proteza provizorie
- 2ma dor toti dinti dupa ce mi s-a pus o plomba
- 2Durere de dinti si urmeaza sa plec joi in excursie, rog urgent o parere.
- 1Durere de dinte dupa 6 zile de la scoaterea nervului
- 0problema serioasa dureri dentare
- 2Durere de măsea
- 1Se mai lucreaza in bucuresti integral cu ceramica feldspatica?
- 2Incisiv lateral stramb
- 7Coroana pe un sg dinte
- 1Durere masea insuportabila la 48 de ore de la tratamentul stomatologic? Care ar putea fi problema?
- 8ajutati-ma
- 1Dureri insuportabileeeeeee
- 3Dureri de masea
- 2Durere nelocalizata
Mai multe informații despre: Durerea de dinti incisivul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: