Dureri incisiv la atingere

03-06-2011
vladoy
Nu este medic/terapeut
vladoy
Buna Ziua,

In urma cu doua saptamani am fost la un cabinet stomatologic pentru plombarea unei carii la incisivul 21. Dupa consultatie doctorul stomatolog a decis ca nu este nevoe de extractia nervului astfel a curatat caria si a pus plomba definitiva. Acum 3 zile am inceput sa am un mici dureri ale acestui dinte in momentul consumului de alimente reci sau calde, la inceput am spus ca e o mica sensibilitate care va trece. Din pacate astazi m-am trezit cu o durere moderata a dintelui iar la atingere/ presiune asupra lui durerea devine insuportabila iar acestei dureri i se adauga si o senzatie de pulsatie in interiorul dintelui.
Din nefericire stomatologul meu este in concediu si imi este destul de greu sa ma duc la alt cabinet avand in vedere ca m-am obisnuit cu modul acestuia de a lucra.
Va rog pe cat este posibil sa imi dati un raspun in legatura cu cauzele acestei probleme si o remediere temporara a acestei situatii.
3 comentarii
0
03-06-2011, ora 07:33
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Va trebui scos nervul, cel mai probabil aveti o pulpita (o inflamatie a nervului). Va trebui sa mergeti la un medic, macar pt a va rezolva urgenta si apoi puteti continua tratamentul la medicul dvs
0
03-06-2011, ora 08:06
vladoy
Nu este medic/terapeut
vladoy
Va multumesc pentru acest raspuns. Dar marea mea rugaminte sa imi recomandati un tratament medicamentos pentru a ameliora durerea deoarece datorita unor tratamente stomatologice efectuate in copilarie nu imi doresc sa schimb medicul stomatolog indiferent cat este de grava situatia.
0
03-06-2011, ora 13:58
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Nu exista un calmant minune in caz de pulpita.Puteti lua Ketonal sau alt antiinflamator, dar durerea va ceada doar temporar
Adaugă un comentariu / răspuns