dureri la coloana medicala.

02-05-2007
diabboliq
Nu este medic/terapeut
diabboliq
Buna Ziua,

Doresc sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: prietena mea are de ceva timp dureri de spate cam in fiecare seara. Obisnuiesc sa ii fac un masaj cu FastumGel sau Bengay.
Ideea e ca privind intr'o zi am observat ca spatele, mai exact coloana, are o fora de S [porneste normal din partea de sus, la gat si apoi coboara in jos cu o mica deviere spre dreapta revenind in zona lombara la normal]. La fel este si o mica adancitura in zona lombara. E posibil sa fie Spondiloza?
Doresc sa stiu la ce medic as putea merge sau ce analize trebuie facute. E din Bucuresti si e studenta.

Va multumesc mult,
O zi cat mai buna
3 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Din descriere, e vorba de o scolioza. Trebuie sa va adresati unui serviciu de Radiologie pt a se confirma radiologic scolioza sau a se vedea ce modificari de curburi sunt, iar cu rezultatele- la reumatolog(evident- cu trimitere de la medicul de familie).
0
02-05-2007, ora 00:00
diabboliq
Nu este medic/terapeut
diabboliq
Va multumesc,

Daca va rog sa'mi sugerati sau sa ma indrumati spre un serviciu medical care ar putea sa ma ajute. Sunt din Bucuresti dar sincer va spun ca nu stiu unde as putea merge.
As dori ceva care totusi sa poate prezenta o siguranta, o garantie a calitatii [cred ca un cabinet particular]

Va multumesc mult,
0
16-08-2007, ora 00:00
petrony
Nu este medic/terapeut
petrony
Numai medicul ortoped poate decide cum trebuie tratata scolioza. Daca a aparut mai tarziu, nu in copilarie, trebuie gasita cauza prin investigatii, anamneza. Durerea nu e prea importanta ci evolutia scoliozei. Poate evolua rapid cu efecte serioase sau lent fara prea mari probleme. O scolioza lenta se recupereaza usor prin gimnastica medicala asistata, inot, etc. Mare grija daca evolutia e rapida. Varsta are mare importanta pentru o decizie corecta de reducere a scoliozei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.