dureri la cot

03-09-2009
b0iKa
Nu este medic/terapeut
b0iKa
la orice miscare fac imi pocneste cotul si ma doare, nu prea tare.. cred ca am ridicat ceva mai greu si de atunci ma doare. ma puteti ajuta?
26 comentarii
0
03-09-2009, ora 15:19
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Incercati remediile homeopate de la o farmacie homeopata:

Magnesium phosphoricum CH9 (cate o granula la 3 zile pt. cateva saptamani (muschi, metabolism, nervi)
Ferrum phosphoricum CH15 cate o granula pe saptamana, la inceput 2. (articulatii, sange, nervi)
Silicea CH15 cate o granula pe saptamana, la inceput 2. (articulatii, oase, ligamente, piele, par, eliminare toxine)

Un tub cu 80 de granule homeopate costa 6 lei
Granulele se sug sub limba si nu se inghit. Se evita cofeina si iutelile, musetelul si menta.
Remediile nu se iau concomitent ci separat, la distanta cat mai mare una de alta, adica una marti una vineri, etc. Se gasesc la farmaciile homeopate HelpNet sau Dona in orasele mari.

Schimbati-va alimentatia cu cereale integrale si lasati cafeaau, sucurile cu acizi si conservanti.

Informati-va despre homeopatie si altundeva (aici am pus multe linkuri utile)
si daca nu trece cu remediile de mai sus consultati un medic homeopat.
In general fierul si siliciul homeopat vindeca astfel de trozneli ale incheieturilor, dar nu totdeauna. depinde de cauze. In acel caz consultati un medic homopat, nu este cu siguranta singura problema pe care o aveti.
0
03-09-2009, ora 15:20
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pt. dureri de la entorse si accidente: Rhus toxicondendron CH30 la fiecare 2 zile o granula de 4-10 ori sau pana trece daca se amelioreaza.
0
03-09-2009, ora 15:23
b0iKa
Nu este medic/terapeut
b0iKa
folosesc si un antiinflamator. diclofenac ma ajuta cu ceva?..
0
03-09-2009, ora 15:26
b0iKa
Nu este medic/terapeut
b0iKa
aaa.. si mai e ceva nu mi pot indrepta mana de la cot.. desi incerc
0
03-09-2009, ora 15:55
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Dicolfenacul este o toxina puternica care face ca durerea sa nu mai fie simtita de nervi. Eu nu as lua asa ceva nici la cea mai mare durere. Incepe tratamentul cu Rhus atunci de 3 ori pe zi cate o granula si in plus din cand in cand una din celelalte de max 2 ori pe zi.
0
05-09-2009, ora 01:11
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Diclofenacul este un medicament antiinflamator referential in domeniu, cu avantaje si efecte secundare cunoscute, nu o toxina, insa acest lucru se invata la scoala, mai precis la facultate si nu de catre oricine.
Desigur ca tratamentul cu un antiinflamator nu a fost o idee rea in sine, insa daca problema nu s-a rezolvat in 2-3 zile, este necesar sa aveti o abordare speciala. Sfatul meu este sa faceti urgent o radiografie de cot fata si profil si sa solicitati un consult ortopedic. Nu cred ca este vorba de o fractura majora, insa exista entorse si eventual luxatii care sunt intotdeauna insotite de un sindrom dureros si impotenta functionala. De asemenea, fracturile parcelare minore de cap radial pot da o simptomatologie frusta, mai putin intensa, cam ca cea descrisa de Dvs.
Pe baza unei imagistici articulare, va putem oferi eventual si alte indrumari
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
06-09-2009, ora 14:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Diclofenacul nu este bineintes numit "toxina" in medicina, dar are efectele clare ale unei toxine si cauzeaza printre altele si moarte dupa cum raporteaza multi medici din intreaga lume.
Termenul de "efect secundar" este un cuvant frumos ales cu inteligenta pt. a masca adevarul evident de fapt si care nu inseamna pe romaneste nimic altceva decat DAUNELE ADUSE ORGANIMSULUI dupa ce a fost administrat.

Pe romaneste: acest "medicament" are exact efectul unei toxine indiferent pt. ce sa da, de cine se da si ce efecte "vindecatoare" prezinta.

Lista toxicitatii este in mare parte cunoscuta si EXTREM DE MARE, iar realitatea arata ca moartea abrupta in urma administrarii lui nu este deloc rara. Bineinteles ca acest efect secundar - MOARTE- nu este scris pe hartia insotitoare, dar "efectele secundare" pot fi cu greu egalate de noxele puternice care NU se dau in medicina.

Dupa ingurgitarea unei substante chimice pe care scrie "ATENTIE OTRAVA" pot fi des prezente mai putine
"efecte secundare" decat dupa administrarea dicolfenacului.

Din punct de vedere medical o toxina este o substanta care aduce daune organismului si acest lucru nu este eliminat de faptul ca este dat de un medic si este numit si "medicament".

Aceasta-i realitatea, daca unul sau altul doreste sa creada ca o toxina pe a carui hartie insoitoare scrie chiar si aceste daune nu mai este o toxina doar ca se vinde la farmacie, este treaba si responsabilitatea fiecaruia.

Mai jos rapoartele de la catva MEDICI ca Dr. Enescu din intreaga lume despre pacienti decedati dupa ce li s-a administrat Diclofenac. Este o pagina unde doctorii publica astfel de cazuri pt. a studia si intelege mai bine "efectele adverse" minimalizate de sistemul medical si mai ales de producatorii de medicamente, care fac tot ce le sta in putinta pt. a musamaliza astfel de reactii.
Din pacate in ziua internetului devine din ce in ce mai greu de a musamaliza astfel de lucruri.
Aveti deci in ziua de astazi posibilitatea de a va informa singuri sau de a crede in asigurarile doctorilor.

Sursa: www.druglib.com/adverse-reactions_side-effects/diclofenac/seriousness_death/

Cateva decese de urma administrarii de Diclofenac.

1. Pacient de 70 de ani: Rezultatul : Moartea dupa hemoragie intestinala, pneumonie, etc.
Adverse reactions / side effects: Hypovolaemic Shock, Gastrointestinal Haemorrhage, Pneumonia

2. Patient: 37 year old male : Effect secundar: MOARTE ABRUPTA
Adverse reactions / side effects: Sudden Death

3 Pacient de 90 de ani: Rezultat : MOARTEA
Adverse reactions / side effects: Pancreatitis Acute
Adverse event resulted in: death, hospitalization

4. Pacient de 39 de ani : Adverse reactions: MOARTEA
/ side effects: Toxic Epidermal Necrolysis
Adverse event resulted in: death, hospitalization

5. Adverse reactions / side effects: MOARTEA dupa " White Blood Cell Count Decreased, Pneumonia, Mucosal Haemorrhage, Drug Interaction, Gastritis Haemorrhagic, Bone Marrow Disorder, Agranulocytosis, Skin Haemorrhage

etc etc etc.. sunt multe cazur prezente acolo raportate de colegi de-ai Dr. Emescu si nu de mine...

-
O lista mica cu "efectele adverse ale dicolfenaculului:
Sursa: www.drugs.com/sfx/diclofenac-side-effects.html

"Seek medical attention right away if any of these SEVERE side effects occur when using Diclofenac: "
"Cautati ajutorul unui medic in cazul ca primiti efecte secundare SEVERE cand folositi Diclofenacul"
Pe romaneste: "ingurgitarea acestui medicament va poate periclita viata cand il luati, consultati um medic daca apare pericol de sever ! "

Acelasi lucru scrie si pe toxine chimice: "Consultati imediat un medic daca dupa ingurgitarea unei substante toxice apar simptome grave "

"Diarrhea; dizziness; drowsiness; gas; headache; indigestion; nausea; stomach pain; swelling; upset stomach; vomiting.

Constipation; diarrhea; dizziness; drowsiness; headache; mild stomach pain or heartburn; nausea; vomiting.

Severe allergic reactions (rash; hives; itching; trouble breathing; tightness in the chest; swelling of the mouth, face, lips, or tongue); bloody or black, tarry stools; change in the amount of urine produced; chest pain; confusion; dark urine; depression; fainting; fast or irregular heartbeat; fever, chills, or persistent sore throat; mental or mood changes; numbness of an arm or leg; one-sided weakness; persistent flu-like symptoms; red, swollen, blistered, or peeling skin; ringing in the ears; seizures; severe headache or dizziness; severe or persistent stomach pain or nausea; severe vomiting or diarrhea; shortness of breath; sudden or unexplained weight gain; swelling of hands, legs, or feet; unusual bruising or bleeding; unusual joint or muscle pain; unusual tiredness or weakness; vision or speech changes; vomit that looks like coffee grounds; yellowing of the skin or eyes.

Burning or stinging; discharge; eye redness, irritation, or itching.
-
0
06-09-2009, ora 22:52
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pentru cei interesati
Toate medicamentele au efecte benefice si un numar mai mare su mai mic de efecte secundare, pe care numai medicii le cunosc in amanunt si stiu sa le combata. Majoritatea accidentelor terapeutice existente in rapoarte sunt ale pacientilor care si-au auto-administrat aceste medicamente fara sa cunoasca toate datele. Din nefericire, accesul la multe medicamente este in Romania nediscriminatoriu (ca si accesul la internet al unor persoane cu mentalitati medievale), in sensul ca in afara de unele unguente si medicamente usoare, restul ar trebui eliberat numai pe reteta, asa cum se face in tarile civilizate, in care persoane neavizate nu indraznesc sa critice deciziile si competenta medicilor, nici macar sub protectia anonimatului. Din nefericire, in Romania cine nu se pricepe la fotbal sau politica, sigur se pricepe la medicina, astfel incat persoane care se rusineaza sa-si puna numele si calificarea pe net ajung sa faca reclama de doi bani la zemuri de plante si alte abureli care intarzie un diagnostic si un tratament eficient la oameni aflati in reala suferinta.
Sarlatanii implicati - inclusiv pe net - in reclama agresiva la tot felul de aiureli pot sa-si bea zemurile si plantutele in cantitati industriale, insa asta nu le va mari IQ-ul. Daca cineva isi imagineaza ca tentative naive, ridicole si agramate de a ridiculiza medicina in general face un serviciu mediclor homeopati adevarati, fata de care am respectul cuvenit breslei, greseste enorm, insa ii lipseste glanda ca sa isi dea si seama de asta.
Desigur, polemica presupune existenta unor parteneri egali, ceea ce nu este cazul, asa ca demersul meu nu are caracter polemic (nu am cu cine!) insa doresc sa avertizez pacientii cu care am intrat in contact ca problema oricerei terapii medicamentoase trebuie discutata cu medicul. Trebuie ca pe langa cele cateva cazuri de complicatii severe sa punem in balanta miliardele de oameni care au beneficiat de efectul lor favorabil, precum si de efortul sustinut care se face pentru eliminarea efectelor secundare ale medicamentelor. De altfel, este un lucru cunoscut ca majoritatea medicamentelor provin din plante, substantele active fiind ulterior perfectionate prin procedee de semisinteza si sinteza.
De asemena, ma simt obligat ca in virtutea deontologiei medicale - care pentru altii este o notiune abstracta - sa mentionez faptul ca sfaturile pe care noi medicii le oferim pe internet nu pot echivala si nu pot inlocui o consultatie medicala directa, insa pot oferi unele orientari. Cred ca este important ca mai ales cei afectati de boli grave sau acute trebuie sa evite sfaturile nefondate sau chiar bizare date de persoane necalificate sau care pur si simplu se afla in treaba si sa se orienteze catre medicii calificati in specialitatile respective. Desigur, libertatea de exprimare este suverana, insa fiecare are dreptul si indatorirea sa preia critic ceea ce vede in diverse surse de informatie.
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
02-11-2009, ora 17:00
dragosgabriel_russu
Nu este medic/terapeut
dragosgabriel_russu
Buna la toata lumea, am si eu o intrebare am probleme la antrenament la cotul drept simt o durere extrem de naspa cand fac triceps impins cu bara Z deasupra capului. Poate cineva sa imi recomande ceva anume am incercat tot felul de creme si nu au nici un efect.
Va multumesc.
0
03-11-2009, ora 09:54
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimate Domn Dragos
Durerea in fortare a articulatiei - mai precis in zona de insertie a tricepsului brahial - poate evoca o teno-entezita. Este important sa fie cunoscuta varsta subiectului, deoarece aceste simptome pot avea legatura cu cresterea. Desigur, pot exista si alte afectiuni locale, insa aceasta este cea care s-ar suprapune cel mai bine peste descrierea furnizata. Desigur, pentru un diagnostic complet si corect, aveti nevoie de un consult ortopedic si explorare imagistica (macar radiografia de cot fata si profil). Pana atunci, o pauza in activitatea de antrenament (10-14 zile) si administrarea de anti-inflamatoare 2-4 zile pot ameliora simptomele.
Cu stima
SL DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
13-11-2009, ora 20:57
b0iKa
Nu este medic/terapeut
b0iKa
ati cam deviat de la subiect... alte sugestii?!
0
13-11-2009, ora 20:57
b0iKa
Nu este medic/terapeut
b0iKa
a-ti c-am*
0
16-12-2009, ora 21:15
alexjuve4
Nu este medic/terapeut
alexjuve4
buna ziua sau buna seara...depinde...totul a inceput in urma cu vreo 3 luni cand m-am lovit la cot, asa tin minte. Mergand la sala...si fortandu-l m-a durut din ce in ce mai tare...am fost la un medic ortoped, am facut radiografie, mi-a zis sa iau repaus articular 2 sap si tratament : arcoxia 120mg( 7 zile) si fastum gel...am luat tratamentul ca la carte si cand am revenit in sala...m-am incalzit bine bine, nu am fortat deloc si tot ma doare...exact ca si la inceputul tratamentului.imi ziceti ce mai pot sa fac?multumesc...
0
17-12-2009, ora 09:46
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt alexjuve4
Este foarte important sa stim daca a existat o leziune osoasa sau articulara diagnosticata atunci. La 3 luni dupa lovitura, se poate sa fi fost o fractura minora consolidata vicios si care sa genereze probleme tardive, greu de spus. Ar fi nevoie de un consult clinic, o radiografie si un RMN pentru a aprecia corect situatia. Pana atunci, sfatul meu este sa nu fortati articulatia care doare si sa folositi anti-inflamatoare daca persista durerile.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
17-12-2009, ora 10:59
alexjuve4
Nu este medic/terapeut
alexjuve4
am facut radiografie acum 1 luna si medicul ortoped mi-a zis ca e tendinita triceps brahial...am luat tratamentul ca la carte si tot ma doare...nu imi trece nici cum.ce ar trebui sa fac?
0
07-09-2010, ora 13:35
adevar
Nu este medic/terapeut
adevar
buna ziua.am fost operat la cot in urma unei fracturi de cot cu cap radial extirpat deoarece a fost zdrobit in trei fragmente.am 2 luni de la operatie sio luna de fizioterapie si kinetoterapie bai sarate si namol.ddupa operatie degetulk mic si inelar mi-au amortit, medicul care m-a operat a zis ca nervul e bun nu a fost afectat(in timpul operatiei)a zis ca isi revin in 6 saptamani dar nimic...iar cursa la mana nu e completa nu ma lasa de la cot care e inca inflamat cred eu...si miscarea de rotatie a mainii nu o pot face..mi s-a spus ca din cauza ca a stat imobilizata. ...cam in cat timp dispare senzatia de amorteala a degetelor si de rigiditate a mainii va rog sa imi raspunde-ti...cam cat timp dureaza recuperarea si muschii atrofiati in cat timp se refac si daca muschii atrofiati nu ma lasa sa fac cursa la mana sau ce nu ma lasa sa fac miscarea fara a o simti rigida(mana)deci ma intereseaza mult degetele si rigiditatea mainii si mai ales dimineata cand ma scol mana e ft rigida...va multumesc
0
13-09-2010, ora 08:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Incepeti printr-un consult neurologic, pentru cuantificarea afectarii nervului ulnar.
Leziunile post-traumatice ale acestor nervi au nevoie, uneori, de luni de zile pentru refacere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-01-2011, ora 13:01
wikinga
Nu este medic/terapeut
wikinga
Buna ziua,

Domnule doctor, fratele meu are o durere de cot de cateva luni. Practic cu mana respectiva nu poate ridica nici macar o farfurie goala. A ajuns la medic, i s-a spus ca are tendinita dar ca e posibil sa fi ajuns prea tarziu si sa ramana cu durerea aceasta toata viata. A facut fizioterapie si injectii (imi pare rau nu am retinut denumirea) in tendon dar nu e nici o imbunatatire. Imi puteti da un sfat va rog mult?
0
06-03-2011, ora 17:54
richard2011
Nu este medic/terapeut
richard2011
nici eu nu pot indrepta mana deloc va rog otar de ajutor.am avut rucsatie si fisuri la cot drept mio iesit de la loc.doctoru o tinut doar 3 saptamani ghipsu si mi lo dat jos dupa 1 saptamanaa inca nu imi pot indrepta mana!!! nu ma lasa si ma doare ori cat incerc si sport si masaj..si in radiografie o iesit ca ii pus bine.dar eu cred ca oasele elea mici si subtiri si muschii nu ma lasa din cauza aia..
0
06-03-2011, ora 22:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Luxatia cotului este un diagnostic grav, ce determina deseori sechele functionale grave la nivel articular, motiv pentru care imobilizarea este evitata la maximum, in beneficiul kineto-terapiei precoce si "agresive".
Aveti nevoie urgent de kineto-terapie, daca doriti un rezultat functional bun.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-04-2011, ora 09:49
serby68
Nu este medic/terapeut
serby68
buna ziua
as dori sa stiu ce as putea face in cazul unei dureri de cot pe care o am din momentul in care am alunecat si am cazut jos sprijinindu-ma in mana(probabil am fortat incheietura cotului in momentul sprijinului in cadere); la inceput durerea era destul de puternica dar acum, la aprox 1luna de la incident, se manifesta mai ales cand vreau sa ma sprijin in mana stanga
va multumesc
0
02-04-2012, ora 18:31
Lutic
Nu este medic/terapeut
Lutic
Buna ziua
La fotbAl m-am ales cu o fisura de cap radial fara deplasare...am fost la doctor care mi-a pus mana in ghips 3 sapt.cand m-am dus la control mi-a scos ghipsu am facut radiografie dupa care mi-a pus din nou atela si trebuie sa mai stau inca o saptamana.M-a pus sa misc mana si nu am reusit sa fac miscare completa a mainii ma durea si ma tinea la cot.acum astep niste pareri din parte dumneavoastra cat mai am de 'tras' cu mana pana se va reface?
Tin sa mentionez ca am 25 de ani.
Cu Stima
0
03-04-2012, ora 20:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura fara mare deplasare a capului radial se trateaza cu o imobilizare relativa (in esarfa) pentru 10 zile, dupa care trebuie inceput un program agresiv de kineto-terapie, in vederea redobandirii mobilitatii cotului.
Cu o imobilizare de 4 saptamani in gips nu va veti mai recapata niciodata mobilitatea normala a cotului.
Probabil ca acum veti avea nevoie de 6-12 luni de kineto-terapie sustinuta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
04-04-2012, ora 18:10
Lutic
Nu este medic/terapeut
Lutic
Buna Ziua

Acum ce sa inteleg...ca din punctul dumneavoastra de vedere am stat suficient cu mana in ghips?eu din cate am inteles de la doctor sunt sanse sa mai stau asta voi vedea saptamana viitore la control.Iau un tratament Arcoxia 90mg in fiecare dimineata si Flamexin plic in ficare seara plus calciu..asa am mi-a indicat doctorul
0
05-04-2012, ora 08:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Da, ati inteles corect: ati stat mult prea mult timp in gips, ceaa ce va va provoca mari neplaceri si va lungi perioada de recuperare de la 1-2 luni la 1 an, in cazul in care veti mai recupera vreodata mobilitatea cotului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-05-2012, ora 18:04
yuliana_ac
Nu este medic/terapeut
yuliana_ac
Buna ziua,
Am o rugaminte daca poate sa-mi spuna si mie cineva, m-am lovit la cot de Paste si de atunci ma doare mana de la cot in sus intro parte.simt putina caldura acolo unde ma doare.
am luat de capul meu Arcoxia, mi-a trecut, dar nu in totalitate. Tot ma mai doare.(cand misc mana, cand o sucesc).
Am fost la explorari functionale si mi-a spus ca ar fi bine, ca nu as avea nimic.
Ce as putea sa mai iau ca sa -mi treaca durerea definitiv deoarece simt durere zilnic?
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc!
o zi buna:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.