dureri la degete de aproape o luna

20-09-2009
fflorys99
Nu este medic/terapeut
fflorys99
de aproximativ 1 luna prezint dureri in varful degetelor mari de la picioare, in special la atingere. am auzit pe cineva discutand despre ceva asemanator, spunand ca e vorba de niste depuneri de calculi!! puteti sa-mi spuneti despre ce ar pute fi vorba????
5 comentarii
0
20-09-2009, ora 22:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Pacient,
Nu se pune problema de "calculi".
Durerile de la acest nivel sunt provocate de nenumarate cauze, de la cele vasculare pana la cele neurochirurgicale (discopatie lombara), de la cele mecanice (ortopedice) pana la cele reumatologice, metabolice (guta, diabet etc) etc.
Incepeti cu un consult la medicul de boli interne.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
10-06-2011, ora 15:00
stefanoana27
Nu este medic/terapeut
stefanoana27
Buna, ma numesc Stefan si in urma cu 3 zile la un meci de volei cred ca mi-am luxat din nou degetul mare si inelar de la mana dreapta, am pus niste apa rece pe le dar mai mult nu stiu ce sa le fac, si acum dupa 3 zile ma doare tare cand le misc, exista vre-o alta modalitate de a grabi vindecarea fara sa stau o saptamana sau doua in repaus.
0
10-06-2011, ora 15:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Perioada de repaus sportiv nu este in nici un caz de 1-2 saptamani, ci de 8-12 saptamani.
Nu exista absolut nici o modalitate de a grabi cumva termenul acesta, iar eludarea acestui sfat va determina fragilizarea articulatii si nenumarate entorse in viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-08-2011, ora 08:11
stefanoana27
Nu este medic/terapeut
stefanoana27
Buna ziua domnule dr., ma numesc Stefan si am 30 de ani, in urma cu o luna la un meci de volei mi-a fugit genunchiul drept intr-o parte facand un mic trosnet ca si cum s-ar fi rupt un os, am fost la urgente imediat, mi s-a facut o radiografie in care in urma constatarilor mi-a fost pus diagnosticul de entorsa genunchi si ligamente de gradul 2 cu posibile probleme de menisc. Mi-a fost pus in ghips 10 zile piciorul, dupa aceea am consultat un ortoped privat din BV care mi-a spus ca sa incep sa fac exercitii cu piciorul si sa calc si pe el, a doua zi am inceput exercitiile de indoire dar de calcat pe el nici nu se pune problema ca doare foarte tare si se si umfla, cand stau cu piciorul ridicat nu simt nici o durere dar cand il pun jos am dureri cumplite in zona pulpei muschiului de jos, nu stiu ce sa fac pt ca mi-e frica sa mai calc pe el ca doare foarte tare si se si umfla, care e sfatul dv. pentru mine, doctorul acela mi-a spus ca numai dupa ce mi se refac ligamentele poate sa-mi faca niste miscari teste la genunchi ca sa vada daca e vre-o problema si la menisc. Va multumesc.
0
02-08-2011, ora 15:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Colegul ortoped are perfecta dreptate: imobilizarea gipsata a determinat ankiloza articulara, facand imposibila examinarea clinica a genunchiului pentru un diagnostic fiabil si un tratament corespunzator.
Dupa recastigarea mobilitatii articulare puteti consulta un specialist in artroscopia genunchiului, in vederea stabilirii atitudinii terapeutice optime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Policele schiorului - primul ajutor
  • Cum menținem sănătatea picioarelor?
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •