Dureri laba piciorului drept

15-02-2019
Alin1948s
Nu este medic/terapeut
Alin1948s
Buna seara. De ieri simt o durere la laba piciorului drept, durere intre oasele degetelor si incheietura piciorului(nu stiu exact cum se numeste acea zona) care imi provoaca disconfort cand merg sau cand imi misc degetele picioarelor.
Am inaltimea de 1.70, 62 kg si nu am avut pana acum nici un fel de probleme medicale grave.
Lucrez la un depozit, unde fac pe zi intre 25-35000 de pasi(15+ km) de 1 an, dar pana acum nu am avut aceasta problema si nu tin minte sa ma fi lovit la picior recent. Tensiunea recent am avut o 120/60, nu stiu daca va ajuta...
de altfel, mama mea are artrita si noi ne am fi gandit la ce e mai rau..
3 comentarii
0
15-02-2019, ora 23:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Poate fi o metatarsalgie de supra-solicitare mecanica (efort fizic fabulos), poate fi o fractura "de stress" a unui metatarsian (efort fizic fabulos), poate fi o artroza a articulatiei Lisfranc (efort fizic fabulos), pot fi alte sute de cauze similare.
Tratamentul este logic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-02-2019, ora 16:42
Alin1948s
Nu este medic/terapeut
Alin1948s
Multumesc frumos de raspuns. Astazi din pacate revin cu un update.. durerea este la incheietura cu degetele in special la cel mare. Parca acum cand le misc simt ca si un “scartait”...
La fel aceleasi diagnosticuri? Sau am mai concretizat situatia?
Saptamana viitoare marti o sa merg la medic..
0
16-02-2019, ora 17:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, poate fi o metatarsalgie de origine mecanica (efort excesiv), poate fi hallux rigidus (distrugerea articulatiei degetului mare, provocata de efort).
Poate fi si altceva datorat efortului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: