Dureri laba piciorului +glezna intense in repaus

29-07-2019
Sofia05
Nu este medic/terapeut
Sofia05
Buna ziua!

Problema :
De mai mult de 1 luna  am dureri la piciorul stang (laba piciorului + glezna).
La inceput era durere pe exterior in zona dintre degete si glezna (laba piciorului). Cu timpul durerea a migrat si acum a ajuns la ousor. Ciudat este ca se manifesta atunci cand sunt intinsa si e la nivel maxim cand sunt intinsa pe spate.. Apare in cateva minute dupa ce ma intind.Dupa ce ma ridic si calc pe el durerea se duce si in partea exterioara a degetelor piciorului (incepand cu degetul mic). In rest e doar disconfort.

Auto-tratament :
Naproxen, Paracetamol, Ibuprofen si un spray local Deep Freeze (contine n-pentane, iso-butane, propane, n-butane, denatured ethanol, levomenthol), insa degeaba. Singurul care are putin efect (cateva minute) este Deep Freeze.

Altele : Ma incadrez in obezitate de grad 2.

Incheiere :
Durerea incepe sa persiste mai mult si sa fie mai intensa, iar uneori abia il pot pune in pamant.
De la ce ar putea fi? Sau catre ce specialitate ar trebui sa ma îndrept? Sunt sigura ca mi se va recomanda fizioterapie de la doctoral de familie, dar ar trebui sa insist si pentru o raza X ?

Mentionez ca locuiesc in afara tarii si aici ca sa treci mai departe de medicul de familie e dificil fara argumente si / sau simptome evidente.

Multumesc.
PS : daca se inrautateste problema s-ar justifica o vizita la accident & emergency, nu de alta dar sigur ar investiga putin mai amanuntit si as avea un diagnostic mai rapid (.)
3 comentarii
0
29-07-2019, ora 16:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Categoric nu se pune problema de fizioterapie si cu atat mai putin se pune problema medicamentelor.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, eforturi practicate zilnic.
Pana la stabilirea diagnosticului este indicat sa nu va sprijiniti deloc pe piciorul afectat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-07-2019, ora 17:04
Sofia05
Nu este medic/terapeut
Sofia05
Imi cer scuze ca am omis aceste detalii. Sex feminin, 34ani, 1.64m inaltime si 100kg, fara efort practicat zilnic
0
29-07-2019, ora 18:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Poate fi o fractura "de stress" a navicularului sau calcaneului, datorata celor 40 kg in exces.
Poate fi un picior Charcot diabetic (la aceasta greutate aveți 100% diabet).
Pana la definitivarea diagnosticului este total interzis sa va sprijiniti pe acel picior.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: