dureri lombare

22-11-2007
danutza66
Nu este medic/terapeut
danutza66
Buna!
In urma unor dureri de spate, care ma pun in imposibilitatea de a ma ridica de pe scaun, am efectuat o radiografie a coloanei vertebrale, mai putin coloana cervicala, iar doctorul radiolog a stabilit urmatorul diagnostic:
VERTEBRA DE TRANZITIE L5
PENSAREA POSTERIOARA A SP.IV. L2-L3-L4-L5 CU MODERATA ROTIRE A CV. SI TENDINTA MILIMETRICA LA ANTERO-LISTEZIS L2-L3

Intrebarea mea este: la ce doctor sa ma adresez in continuare? Este nevoie de vreun tratament antiinflamtor, fizioterapie, sau de parerea unui neorochirurg?
Va multumesc!
3 comentarii
0
27-11-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
Va recomand un excelent specialist neurochirurg- specialist in coloana vertebrala- la spitalul Obrejia (spitalul 9) Bucuresti, profesor dr. Florin Exergian.
0
02-12-2007, ora 00:00
elles
Nu este medic/terapeut
elles
Trimit alaturat rezultate obtinute de sportivii clubului, formular de comanda, plata si livrare, etc.

SANATATEA COLOANEI VERTEBRALE -VALOAREA SUPREMA A FIINTEI UMANE

Primul contact antrenor– cursant

Inrebati-va antrenorul de performantele obtinute, de cat timp practica acest sport, eventual daca si el a avut probleme de sanatate si cum s-a vindecat , daca mai participa la competitii de acest gen pentru a-ti face o idee pe mana cui intri .Este foarte important acest lucru..

La prima intrevedere se vor stabili :

a, kg, inaltime ;
b) –tipul somatic;
-etc, vezi articol complet club sportiv.

Scopul exercitiilor :
- relaxarea generala organismului, reducerea stresului emotional, scaderea tensiunii musculare ;
-reducerea rigiditatii musculo-articulare asociate imbatranirii ;
-ca metoda de revenire – creste fluxul de sange in zonele solicitate, elimina produsii de metabolism din celule, reduce durerea, creste relaxarea musculara si flexibilitatea ;
- potential crescut de performanta atletica;
-reducerea rigiditatii care contribuie la aparitia durerii, spasmului, crampelor; - -participarea in procesul de refacere dupa accidentari..

Exercitiile pentru corectarea coloanei vertebrale pot fi efectuate in sala dar si in bazin (aquagym ) c u 3-4 h inainte si dupa masa pana-n ora 21, acestea asigura un mai bun control muscular si totodata ajuta la relaxarea fizica si psihica a corpului.

De aceea este necesar ca, in timpul antrenamentului , sa se respire ritmic si controlat.
Miscarea fizica este o necesitate zilnica.
Muschii pot fi scurtati, rigizi sau tensionati de la munca, antrenament, postura sau stres.

Tesuturile pot fi revitalizate prin alimentatie corecta conform unui meniu personalizat / grupa sanguina, odihna si exercitii personalizate.

Exercitiile redau amplitudine completa de miscare la nivel articular, reduc durerea musculara si oboseala, corecteaza postura.

Se execută exerciţii ( gimnastica medicala ) de stretching / întindere pe grupe musculare pentru corectarea :
- deficientelor capului si cefei, musculatura cefei / trapezului (cifoza cu gibozitate, spondiloza cervicala/ artroza vertebrala ) ;
-deficientelor coloanei vertebralei (cifoza lombara, lordoza lombara, scolioza) ;
- musculatura dorsala ( zona coloanei vertebrale / musculatura paravertebrală, ferind-o astfel de discopatie sau hernie de disc, spate plan-rigid, spate-cifotic-rotund ( cocoasa ));
-musculatura zonei lombare(lordoze );
-musculatura abdominala (buna funcţionare a organelor intraabdominale mărind astfel circulaţia sanguină şi limfatică, întărind astfel şi sistemul imunitar);
-muschii oblici interni şi externi pentru tonifierea peretelui abdominal, îmbunătăţind rata metabolismului, flexibilitatea şi mobilitatea, evitându-se oboseala şi încetinirea uzurii organismului ;
-deficiente ale membrelor superioare-umeri cazuti, omoplati asimetrici si departati;
-deficiente ale membrelor inferioare-indreptarea parantezei, eliminarea aripioarelor.

Efecte imediate: optimism, vitalitate, atitudine pozitivă, sănătate, frumuseţe şi echilibrul la orice vârstă, performanţe fizice şi intelectuale maxime, detoxifierea organismului, încetinirea îmbătrânirii, greutatea ideală pe termen lung, un somn odihnitor creşte încrederea în sine, se învinge timiditatea, dă putere de muncă, clarifică ideile.

Trebuie sa retinem ca dezvoltarea flexibilitatii se face in timp, in functie de caracteristicile individuale.

Nu trebuie sa ne asteptam la rezultate spectaculoase doar dupa cateva sedinte.

Daca se intrerup antrenamentele, se va pierde in timp mobilitatea intr-o masura mai mare decat pierdrea fortei si rezistentei, de aceea este important sa existe continuitate
0
08-05-2012, ora 23:17
sv tunoi
Nu este medic/terapeut
sv tunoi
Buna seara/ziua,
De cateva zile am o durere in zona lombara, am banuit ca e din cauza serviciului si cand am apelat la medicamente (diclac gel) durerea nu s-a diminuat. Vroiam sa va intreb daca durerea poate fi si din alta cauza decat efortul si daca poate sa radieze in zona lombara?
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.