Dureri nelocalizate in tot corpul

07-11-2018
Becky19
Nu este medic/terapeut
Becky19
Buna ziua, cam de tot o saptamana ma confrunt cu dureri nelocalizate in tot corpul. Desi durerile apar in diferite zone, le simt in special la unul dintre genunchi (cea mai persistenta durere), mana si partea superioara a spatelui. Durerile sunt moderate ca intensitate, le simt in oase sau in muschi si dureaza cateva secunde. De asemenea, am uneori tot asa dureri de cateva secunde in varful capului si la ganglionii de la gat. (acestea de ganglioni si de cap sunt chiar mai slabe ca intensitate ca cele din restul corpului).

Ca mic istoric, in urma analizele generale facute recent mi-a iesit o carenta destul de mare de Vitamina D. (restul analizele au iesit bine, in afara de LDL colesterol care am citit ca poate fi influentat de lipsa vitaminei D). La sfatul unui endocrinolog la care am fost cu analizele, iau de o saptamana suplimente de vitamina D. Din ce am citit, carenta de vitamina D poate da dureri de oase si dureri de muschi sau de articulatii. Sa fie asta cauza durerilor?

Mentionez ca am si cateva carii netratate din pacate, ar putea avea si ele o influenta?

Am observat ca daca iau un antiinflamator (paduden) durerile scad cam cu 50 la suta peste zi si daca iau modafen pentru raceala, durerile de peste zi scad cam cu 75 la suta. Sa fie o raceala/gripa? Carenta de vitamina D? Ambele? Altceva?
3 comentarii
0
07-11-2018, ora 20:28
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Dormiti noaptea bine, fara intreruperi?
0
08-11-2018, ora 11:59
Becky19
Nu este medic/terapeut
Becky19
In ultima saptamana am avut doua nopti neconsecutive in care m-am trezit din cauza viselor urate si cu senzatie de supraincalzire (fara febra). Ce-i drept m-am imbracat mult mai gros pentru somn in ultimul timp (bluza cu maneca lunga, hanorac si invelit cu plapuma) si am avut si o anxietate crescuta.(sufar de anxietate in general).
1
08-11-2018, ora 21:32
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
cel mai indicat este sa consultați un psiholog. Este o poveste prea lunga pentru a va putea face sa înțelegeți cum anxietatea și depresia cauzează tot felul de simptome în corp, fără ca acesta sa aibă fizic ceva. Dar trebuie sa credeți ca se întâmplă, ! și încă foarte des
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.