E mai rau ca iadul! Ajutor!

14-01-2020
Voltar
Nu este medic/terapeut
Voltar
Am o depresie a d******i de cruntă. Nu stiu ce pot sa fac si problema este ca nu-mi respect tratamentul psihiatric, dar stati, sa incep cu inceputul.

Am fost diagnosticat acum ceva timp, aproximativ doi ani cu o forma mai usoara de TAB ( tulburare afectiva bipolara ) dar si OCD ( obsesiv-compulsiva ), da stiu, s-au intalnit ambele tocmai la mine, norocul vietii, nu? :) In fine, mi s-a prescris un tratament dar de un an il iau foarte haotic si asta se pare ca m-a distrus la cap. Au fost si inca sunt zile in care nici nu-mi vine sa ma scol din pat ci sa dorm pe veci. Sunt si la o facultate ( nu-i dau numele ca n-are rost ) si mi-am bagat picioarele in ea, cu sacul de restante in spate in anul III. Oricat as incerca nu pot nici cum sa duc un stil de viata echilibrat asa cum mi-a prescris psihiatrul si psihologul, traiesc vicios si haotic si asta ma omoara, mai pe scurt mi s-a dus toata vointa, si fara vointa stim cu toti ca suntem niste ratati in viată. Deci habar n-am ce sa mai fac... iar de gandurile suicidare nici nu mai vorbesc ba chiar mai mult, in momentul de față este o linie foarte, foarte subțire intre gând și punerea sa în practică. Si daca ma intrebati de prieteni am o gramada, dar sincer sa fiu nu ma simt bine deloc in prezenta atator persoane de la un timp deoarece boala nu-mi permite sa ma simt confortabil in multime. Iar cand ies cu ei, ei habar nu au ce agonie se ascunde in creierul meu, deoarece zambesc, fac glume, dezbatem subiecte, dar doar DISIMULEZ, ATÂT!

Acestea fiind spuse, va urez o seara placuta daca ati citit tot ce-am scris, insa nu la fel de placută ca a mea ;)
4 comentarii
0
14-01-2020, ora 21:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fara un tratament coerent si echilibrat nu poti sa duci aceste boli. Reia legatura cu psihiatrul tau si lucreaza la schema pana te vei pune pe picioare. Inscrie-te in Asociatia Equilibrium pentru Depresivi si Bipolari. O gasesti pe net.
0
14-01-2020, ora 22:10
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Mergeți la un medic psihiatru si luati tratamentul asa cum vi se recomanda. Chiar dacă l-ați luat haotic, asta nu inseamna nicidecum ca v-a distrus la cap, ci doar ca nu si-a facut efectul cum ar fi trebuit. Nu este ceva rar ca o persoana sa aiba doua astfel de afecțiuni, din contra, în practică exista frecvent astfel de situatii. Foarte mulți oameni se confruntă cu "iadul" de care vorbiti, nu sunteti singur in aceasta lupta. Comunicati cu persoanele in care aveti suficientă incredere, nu va izolați, spuneti ceea ce simțiți. Apelați la un psiholog care să vă ajute sa depășiți aceasta perioadă, sa va regasiti forta interioară și să va descoperiți acel scop pentru care se merita lupta.
0
16-01-2020, ora 13:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cazul tau pare a fi unul potrivit pentru psihoterapia dialectic-comportamentala Voltar.
E o forma de psihoterapie cognitiv-comportamentala care e orientata mai mult catre respectarea unui plan terapeutic structurat pe gestionarea trairilor emotionale coplesitoare, pentru a avea in sfarsit o viata ce merita sa o traiesti. E forma de psihoterapie cu cele mai multe dovezi actuale in terapia tulburarii borderline, ce adesea insoteste tulburarea afectiva bipolara.

Tu ce forma de psihoterapie urmezi acum si cat de des?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
16-01-2020, ora 20:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nefăcând nimic nu veți reuși să vă îmbunătățiți starea. Tratamentul dă rezultate numai dacă îl urmați după schema dată de medic și discutați cu medicul orice schimbare de dispoziție. Fiecare persoană are caracteristici individuale și ce merge la un pacient la altul poate să nu meargă. De aceea odată început tratamentul trebuie să comunicați cu medicul care poate modifica dozele în funcție de evoluția bolii. Aveți încredere că veți reuși să vă diminuați simptomele, pentru că fără încredere nu reușiți nici să vă motivați să urmați tratamentul. Spuneți-vă că trebuie să faceți ceva să ieșiți din starea asta, pentru că dacă nu o faceți dumneavoastră nimeni nu o poate face. Ca să evitați zilele în care nu puteți să vă sculați din pat, puneți-vă de seara o alarmă la o anumită oră și faceți-vă un program pe care să încercați să-l respectați, cu ieșire afară la aer, cel puțin jumătate de oră plimbare în aer liber veți constata că vă schimbă starea de spirit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul