edem general

14-08-2010
Cornelia Elena Marin
Nu este medic/terapeut
Cornelia Elena Marin
Buna ziua,
Am 44 ani.
De aproape un an sufar din cauza umflarii in partea superioara a ochilor, spre nas. Apoi a inceput sa mi se umfle si nasul si buza superioara, uneori mainile, degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu. Ma trezeam si ma trezesc asa aproape in fiecare dimineata. In cursul zilei se mai desumfla dar nu de tot.
Am facut analize la nefrologie la Targoviste, la endocrinologie la Parhon, analizele obisnuite pentru operatia de fiere la Spitalul Floreasca acum doua luni. Toti mi-au spus ca nu am nimic nici la rinichi nici endocrin.
Acum trei saptamani m-am trezit cu picioarele umflate, aproape dublu decat obisnuit. Eram la Bordeaux, in Franta, la un curs de specializare pentru profesori, m-am speriat foarte tare si am mers la un medic. Mi s-a spus ca este o problema de circulatie a sangelui, mi-a dat un tratament si m-a sfatuit sa fac analize amanuntite cand ma intorc in tara. Am urmat tratamentul, mi s-au desumflat picioarele, nu de tot, dar mi se umfla din ce in cec mai mult ochii, fata si mainile, articulatiile - in fiecare dimineata ma trezesc ca un monstru.
Trebuie mentionat ca Nu mai am insa ciclu de un an. Oare sa fie un motiv ? Dar sunt atatea persoane in varsta care nu se umfla.
Stiu ca sufar si de artrita reumatoida insa nu mi s-a indicat nici un tratament cu exceptia antiinflamatoarelor indometacin, aspirina, ketonal.
Tin regim alimentar, mananc sanatos, fara grasimi, sosuri, alcool, tutun, bauturi acidulate, cafea etc.Fac miscarecel putin 1/2 h pe zi.
Cu toate astea ma si ingras si nu stiu din ce cauza.
Nu stiu cui m-as putea adresa, carui specialist.
Imi poate da cineva vreo sugestie ? Multumesc.
2 comentarii
0
18-02-2018, ora 23:48
Stela hd
Nu este medic/terapeut
Stela hd
Bună, Cornelia! Ai aflat cauza edemului?Ma confrunt cu aceeași problema, de opt luni am edem la maini, picioare si pleoapele superioare in partea dinspre nas... daca ai gasit un tratament, lasă-mi un mesaj. Mulțumesc!
0
19-02-2018, ora 15:50
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Cauzele retenției de apă în organism sunt multiple, de la consumarea sării în exces și sedentarism până la tulburări hormonale, cardiace, hepatice și renale.
Ce as face eu in locul d-voastră: aș reduce sarea din alimentație, m-aș hidrata corespunzător și aș face mișcare. Mergeți și la medic pentru a elimina și celelalte posibile cauze. Sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.