Edem osos difuz cap femural

11-02-2020
Avoinea
Nu este medic/terapeut
Avoinea
Bună ziua. Sunt o pacienta de 43 ani, 66kg, 1.75 cm, HTA gr.2, esențială, de 10 ani, controlată cu Canzeno. Fire sportivă, am practicat aerobic tae-bo pana acum 3 ani cand am renuntat treptat datorita unei rupturi incomplete de menisc stg. Efortul pe care il făceam la orele de sport nu a fost niciodată exagerat, nu schiez, făceam drumeții (Nu trasee grele). Începând cu august 2019 am început să simt durere in zona inghinala stg, care cobora pe picior, uneori pana in gamba si care se intensifică si are caracterul unui cutit înfipt în picior atunci când apas ambreajul. Initital a cedat la diclofenac dar a reaparut dupa cca 3-4 saptamani. Am reluat o cura de 7 zilw diclofenac, a trecut o perioada apoi au revenit durerile.

În decembrie RMN bazin evidențiază "modificari de semnal cu aspect IRM sugestiv pt edem osos difuz *modificari mai impotante la niv colului femural, unde se decelereaza si cateva imagini sugestive pt traiecte de fractura subcondrala incompleta, veche", aspect IRM pt microcalcificari nespecifice. Nu se constata modificari de semnal cu aspect de sechestru la niv capului si colului femural bilateral.

IRM coloana lombara: mica protuzie discala L4-L5
CT pelvis, nativ: Cap femural stg cu reducerea sfericitatii acestuia pe versantul superior, cu prezenta chistelor subcondrale de max 0.7/0.8 cm si largirea fosetei ligamentului rotund. Ingustarea spatiului coxo-femural stg in 1/3 superioara; fara leziuni focalizate la niv oaselor bazinului si capului femural .
Analizele de sange pentru factor reumatoid si al inflamatiei sunt Ok (doar colesterolul usor ridicat)

De la jumatatea lunii decembrie am inceput tratament cu Ca 1-0-0; Detrical 1-0-0; Arcoxia 60mg 0-1-0; Nolpaza 1-0-0; Mydocalm 0-0-1, Zaldiar 0-0-1 Durerile se amelioreza, renunt la antiinflamator si in contextul cresterii tensiunii intraoculare datorata unui glaucom cu unghi inchis (cu iridotomie efectuata in august 2019).

In ianuarie am facut 9 sedinte Diapuls la o clinica de recuperare medicala dar care nu au adus o reducere semnificativa a durerii.

Problema este ca, in ciuda tratamentului durerile au revenit la finalul lunii ianuarie cand am cerut ajutorul reumatologului care a recomandat 5 zile injectii Dexamed urmate de 10 zile Celebrex 100 mg 1-0-0 in loc de Arcoxia (in rest tratamentul este identic). Astazi, in a 4-a zi de Celebrex, durerea persista, durere surda, sacaietoare in general insa uneori are caracter pulsatil, alteori de junghi, chiar si localizarea se muta uneori in zona fesiera alteori in coapsa.

Poate este important sau poate nu: imi "ingheata" foarte tare picioarele.

Rog ajutati-ma cu un sfat: in ce directie sa merg, exista tratament pentru acest diagnostic sau trebuie intervenit chirurgical? Cand este prea mult in materie de AINS?

Multumesc,
1 comentarii
0
07-04-2020, ora 12:51
Ajutor 112
Nu este medic/terapeut
Ajutor 112
Buna ziua, avoinea. Ati gasit rezolvare problemei dmnv ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: