EEG-neurostiinta

29-08-2011
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Spuneti-mi, va rog, cum se numeste terapia prin care se citesc undele cerebrale si se corecteaza cu ajutorul unor stimuli(ex. melodii cu frecvente diferite)
3 comentarii
1
29-08-2011, ora 19:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!
Electroencefalograma (sau Electroencefalografia), cred că la ea vă referiţi, sunsolaris2000, deşi s-ar putea să nu, pentru că EEG-ul doar înregistrează ("citeşte") undele cerebrale beta, care corespund conştientului, alfa, care corespund stării de vis, teta, care corespund subconştientului, şi delta, care corespund inconştientului, dar nu le corectează cu ajutorul meloterapiei, de pildă, cel puţin aşa ştiu eu. S-ar putea să mă înşel!
Vă referiţi la altceva, fiţi mai explicit/ă?!
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
1
19-08-2013, ora 17:34
Mihaela Frunza
Identitate neconfirmată
Mihaela Frunza
Buna ziua,

Metoda se numeste NEUROFEEDBACK si sunt mai multe programe de NF. Undele cerebrale se armonizeaza si au ca efect cresterea atentiei, memoriei...reglari pe sistemul nervoas central in deficitele de atentie (ADHD, ADD, AUTISM, STRESS, performante scolare scazute, handicap psihic, OBOSEALA CRONICA, DEPRESIE, ANXIETATE, VIOLENTA, SINDR. DE STRES POSTTRAUMATIC SI MULTE ALTELE.

Programul folosit de mine foloseste propriul EEG ca stimul, clientul asculta muzica iar copiii se pot uita si la desene animate, autoreechilibrarea undelor cerebrale se face datorita proprietatilor sistemului nervos de a rsapunde inconstient la stimuli externi.Totul se produce life iar rezultatele se vad aprx. dupa a 10 sedinta. Sunt necesare 20 sedinte..


Succes!

Mihaela
0
24-07-2017, ora 23:12
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Am aflat recent ca exista si un aparat care are vreo 50 de programe (de relaxare, de somn, de memorie, etc.) care genereaza sunete binaurale si are si ochelari care emit semnale stroboscopice pentru a avea parte de o stimulare si audio si video, pentru rezultate rapide. Am vazut ca sunt si pe internet programe sau melodii cu programe incluse, dar doar audio. Am incercat si eu cateva. Unele au functionat, unele nu. Interesant totusi. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.