Episod depresiv major sau altceva?

Bună ziua,
Sunt diagnosticat cu edm și de 3 luni și de atunci iau Brintellix 20mg, magnerot, cebrium și neuromultivit. Am 50 ani.
Criza a început anul trecut, am început să merg la psiholog având deliruri ca mă înșela soția, ca vine poliția să mă ia, halucinație ca bate cineva la ușă sau un bâzâit la culcare. Intr-un final am ajuns la psihiatru în Ianuarie.
În prezent am în timpul zilei agitație, nu îmi place să ies din casă neînsoțit și alte frici, nu mă pot concentra.
Poate să fie doar depresie sau altceva?
PS Menționez ca am mai avut delir și acum 13 ani dar psihologul m-a pus pe un drum și nu am ajuns la psihiatru. Chiar mi se cam urcase la cap, totul mergea f bine aparent.În plus consumam 4-5 pahare de vin zilnic. De 7luni am renunțat la acest viciu datorită terapiei.
Mulțumesc
Sunt diagnosticat cu edm și de 3 luni și de atunci iau Brintellix 20mg, magnerot, cebrium și neuromultivit. Am 50 ani.
Criza a început anul trecut, am început să merg la psiholog având deliruri ca mă înșela soția, ca vine poliția să mă ia, halucinație ca bate cineva la ușă sau un bâzâit la culcare. Intr-un final am ajuns la psihiatru în Ianuarie.
În prezent am în timpul zilei agitație, nu îmi place să ies din casă neînsoțit și alte frici, nu mă pot concentra.
Poate să fie doar depresie sau altceva?
PS Menționez ca am mai avut delir și acum 13 ani dar psihologul m-a pus pe un drum și nu am ajuns la psihiatru. Chiar mi se cam urcase la cap, totul mergea f bine aparent.În plus consumam 4-5 pahare de vin zilnic. De 7luni am renunțat la acest viciu datorită terapiei.
Mulțumesc
8 comentarii

Acum o lună am fost la cabinetul particular al unui dr de la Obregia ca să mai cer o părere. Mi -a spus ca am tab cu elemente psihotice

Buna ziua.
Mai degraba aveti tab cu elemente psihotice pentru ca ati avut delir si halucinatii alternate cu depresie.
Dar medicatia pe care v-au dat-o (sus mentionata) nu e de tab. E de depresie. Ceea ce ar putea agrava tab-ul.
Mai degraba aveti tab cu elemente psihotice pentru ca ati avut delir si halucinatii alternate cu depresie.
Dar medicatia pe care v-au dat-o (sus mentionata) nu e de tab. E de depresie. Ceea ce ar putea agrava tab-ul.

Și este posibil să aștepte psihiatrul să vadă cum evoluez?

Pentru tab medicatia era cu neuroleptic si stabilizator de dispozitie. Astea se dau din start. Nu se da medicatie pentru depresie si se asteapta. Medicatia pentru depresie singura va poate agrava delirul si halucinatiile.

Mulțumesc pentru răspunsuri. Am să încerc să particip la o întâlnire a Asociației Equilibrum poate ma mai luminez.

Bună dimineața, pot să vă scriu în privat?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40Edemul cerebral si nu am mai putut sa ma dau jos din pat
- 3delir senzitiv de relatie
- 1Tulburari bipolare forma avansata
- 4edem al gitului si fetei in timpul somnului
- 31Posedare demonica sau spuneti voi ce este? (II)
- 1depresie
- 3De la grasanul scuipat zilnic la fobie sociala si in final afectiune bipolara, maniac
- 19Ajutor! - Tulburare bipolara la copil 14 ani - am nevoie de sfaturi!
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 4Tulburare bipolara
- 39Tulburare deliranta Schizofrenie
- 4Episod psihotic sau tulburare deliranta
- 0Pseudotourette si TAB
- 2Mama cu tulburare bipolara
- 2Delir mixt
- 12Tulburare bipolara -permis de conducere
- 2Ce pot bea pentru energie in loc de cofeina/cola/ceai negru/ceai verde etc?
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 14Tulburare bipolara la vârstnici
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
Mai multe informații despre: Tulburarea deliranta Delirul Tulburarea bipolara edemul tulburarea afectiva bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: