Episod depresiv major sau altceva? | Forumul Medical ROmedic

Episod depresiv major sau altceva?

14-05-2025
Marin-
Nu este medic/terapeut
Marin-
Bună ziua,

Sunt diagnosticat cu edm și de 3 luni și de atunci iau Brintellix 20mg, magnerot, cebrium și neuromultivit. Am 50 ani.
Criza a început anul trecut, am început să merg la psiholog având deliruri ca mă înșela soția, ca vine poliția să mă ia, halucinație ca bate cineva la ușă sau un bâzâit la culcare. Intr-un final am ajuns la psihiatru în Ianuarie.
În prezent am în timpul zilei agitație, nu îmi place să ies din casă neînsoțit și alte frici, nu mă pot concentra.
Poate să fie doar depresie sau altceva?

PS Menționez ca am mai avut delir și acum 13 ani dar psihologul m-a pus pe un drum și nu am ajuns la psihiatru. Chiar mi se cam urcase la cap, totul mergea f bine aparent.În plus consumam 4-5 pahare de vin zilnic. De 7luni am renunțat la acest viciu datorită terapiei.

Mulțumesc
8 comentarii
0
14-05-2025, ora 17:40
Marin-
Nu este medic/terapeut
Marin-
Acum o lună am fost la cabinetul particular al unui dr de la Obregia ca să mai cer o părere. Mi -a spus ca am tab cu elemente psihotice
0
14-05-2025, ora 18:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Mai degraba aveti tab cu elemente psihotice pentru ca ati avut delir si halucinatii alternate cu depresie.
Dar medicatia pe care v-au dat-o (sus mentionata) nu e de tab. E de depresie. Ceea ce ar putea agrava tab-ul.
0
14-05-2025, ora 19:09
Marin-
Nu este medic/terapeut
Marin-
Și este posibil să aștepte psihiatrul să vadă cum evoluez?
0
14-05-2025, ora 21:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru tab medicatia era cu neuroleptic si stabilizator de dispozitie. Astea se dau din start. Nu se da medicatie pentru depresie si se asteapta. Medicatia pentru depresie singura va poate agrava delirul si halucinatiile.
0
14-05-2025, ora 21:51
Marin-
Nu este medic/terapeut
Marin-
Mulțumesc pentru răspunsuri. Am să încerc să particip la o întâlnire a Asociației Equilibrum poate ma mai luminez.
1
14-05-2025, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Super!
0
22-05-2025, ora 11:17
Marin-
Nu este medic/terapeut
Marin-
Bună dimineața, pot să vă scriu în privat?
0
22-05-2025, ora 12:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Scrieti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul