episod psihotic acut
Daca poate cineva sa ma ajute.Sora mea e casatorita de 4 ani si jumatate, are un baiat de 3 ani si 10 luni si o fetita de 10 luni.Acum 4 zile l-am internat pe cumnatul meu de urgenta la o sectie de psihiatrie unde i s-a pus ca diacnostic prezumtiv episod psihotic acut.Eu am observat acum 7 zile ceva anormal in comportamentul lui(si numai u un an in urma am aflat ca a mai fost internat acum aprox 8 ani cu o problema psihica asemanatoare deoarece familia lui a tinut totul foarte secret).Nici acum nu reusesc sa-i fac sa-mi dea sa citesc aceea iesire din spital.Sora mea e foarte debusolata(bineinteles ca am sfatuit-o sa aiba rabdare)si i se pare ca e mai rau decat atunci cand l-am internat.Aceeasi parere o am si eu, dar incerc sa nu-i arat, dand vina pe tratamentul care inca nu si-a facut efectul.Subiectul in jurul caruia se invirte e serviciul, se repeta, si ne-a cerut un caiet sa-si ia notite.Sincera sa fiu, am venit de 7 ore de la spital si nu-mi pot lua gandul de la el si de la ceilalti pacienti.Si totusi sunt constienta ca efectele pozitive ale tratamentului se vor vedea peste cel putin 7 zile(refuz sa ma gandesc ca nu va mai fi acelasi om).Este de meserie-sofer profesionist.Intrebarea mea este daca va mai putea profesa aceasta meserie si cum ar trebui sa se comporte familia in acest caz, si dupa cat timp apar forme vizibile de ameliorare. Va multumesc
2 comentarii
buna marineta,
daca ia tratamentul o sa-i fie bine in cele din urma dar cred ca nu o sa mai poata conduce datorita diagnosticului si datorita sedarii medicamentelor.
Va fi nevoie sa i se explice ca lucrurile astea se mai intampla chiar si fara un motiv si daca evita stresul si gandeste pozitiv si isi ia tratamentul, lucrurile se rezolva.
Sanatate multa si ai grija de sora ta, sa o sustii moral si nu numai.
daca ia tratamentul o sa-i fie bine in cele din urma dar cred ca nu o sa mai poata conduce datorita diagnosticului si datorita sedarii medicamentelor.
Va fi nevoie sa i se explice ca lucrurile astea se mai intampla chiar si fara un motiv si daca evita stresul si gandeste pozitiv si isi ia tratamentul, lucrurile se rezolva.
Sanatate multa si ai grija de sora ta, sa o sustii moral si nu numai.
Multumesc mult, pescarus.Chiar aveam nevoie de incurajari.Aseara am vorbit cu el la telefon si mi s-a parut chiar foarte coerent.Cu o singura remarca-ca i-a pacalit pe toti:pe doctori, pe asistenti si chiar si pe sotia lui.Astazi dupa -amiaza voi merge la el in vizita.Si sper ca pe mine sa nu ma pacaleasca.Sau...nu stiu ce sa mai cred.Imbucurator e faptul ca de 2 zile l-a mutat la salon si nu mai e la supraveghere.Si am inteles de la sora mea ca de marti -miercuri o sa-l externeze(va continua acasa tratamentul-bineinteles).Eu ma gandesc cu groaza ca va trebui sa intru din nou in acel spital(chiar si pentru 1-2 ore).cand voi avea noutati, o sa mai revin.si, poate o sa dau si mai multe amanunte.Va urez tuturor putere si rabdare.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 9Schizofrenii sunt buni de ceva?
- 8Intrebari despre halucinatii
- 3Stare de sanatate alterata precara subreda
- 0PENTRU CEI CE AU O BOALA PSIHICA DIAGNOSTICATA SI LUCREAZA
- 10Boala vs Dumnezeu.
- 31Schizofrenie
- 1Poti sa faci un episod psihotic de la paranoia accentuata?
- 37Pentru persoanele cu boli psihice : cat de functionali sunteti?
- 4Trist pentru că nu fac dragoste. Vreau răspunsuri de specialitate!
- 1Depersonalizare si derealizare