episod psihotic cu sindrom schizofrenic

14-05-2009
martaa
Nu este medic/terapeut
martaa
acum 2 ani am primit un astfel de diagnostic.acum "delirurile mistice" mi-au trecut, insa sunt ca o leguma :nu mai pot face nimic si sunt foarte deprimata...tot ce fac toata ziua e sa ma gandesc ca sunt un parazit care traieste degeaba si am ganduri de sinucidere...inainte de a ma imbolnavi am terminat facultatea de matematica si acum nici nu pot sa ma gandesc sa lucrez in domeniu pentru ca intru in panica.Nu stiu ce sa fac...nu ma pot reintegra in societate nicicum si caut totusi solutii si persoane care au trecut prin asa ceva si au reusit sa depaseasca(sau nu )momentul sau sfatul unui medic
1 comentarii
0
15-05-2009, ora 15:18
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga mea marta, si eu am schizofrenie, si eu am avut delir mistic cu halucinatii auditive legate de biserica.
Eu nici nu am putut face o facultate ca m-am imbolnavit la 16 ani, acum avand 33.
draga mea, eu ama vut trei tentative de suicid, este o prostie, chiar nu merita sa faci asa ceva.
gandeste-te ca toti murim odata, de ce sa nu ne traim viata?
Eu la a treia tentativa de suicid am zis, la spalaturile stomacale" ce bine ca traiesc!" si eu nu imi mai aduc aminte, mama mi-a zis. asta era prin 2001.
Nu pot lucra, dar ma ajuta ai mei.
se pot face multe lucruri acasa. eu vad asta acum ca pe un privilegiu ca sunt libera sa ma plimb cand vreau!
Am si eu momente cand imi este foarte rau, de exemplu ieri toata ziua inainte de furtuna credeam ca nu mai rezist, imi era extrem de rau dar am luat jumatate de carbamazepina, un rudotel si zyprexa de 5 mg.
decalate, nu toate o data.
stiu ca boala e grea, dar ai si momente cand iti e chiar foarte bine si aceste momente pot tine chiar ani de zile.
Eu stiu cum e dar te rog din suflet, alunga gandul sinuciderii, asta nu e de la Dumnezeu ci de la cel rau care ar vrea sa te piarda. Nu are putere, Dumnezeu este mult mai tare! am vazut pe pielea mea!
Scrie-ti pe o hartie motivele de multumire, ai sa vezi ce multe sunt!
sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul