Eutiroidie

31-10-2017
ramdana
Nu este medic/terapeut
ramdana
Buna ziua, am cateva nelamuriri despre tiroida...Acum aproximativ 6 ani, in urma imposibiltatii de a reduce greutatea corporala, am facut un set de analize petru tiroida (tsh, ft4 si ft3 normal, atpo mult peste limita superioara) si am depistat un mic nodul pe lobul stang. Intr-o perioada mai stresanta, in decurs de un an, acesta si-a dublat volumul si au mai aparut alti doi. Medicul mi-a recomandat calcitonina care a iesit in limite. Anul acesta, refacand analizele, inclusiv anticorpii, toate au iesit in limite. Desi FT4 = 17.75 (12-22), TSH 3.19 (0.27-4.2), ATPO 14.3 (0-35) iar antitiroglobulina 16.6 (0-115), medicul mi-a recomandat Euthyrox 0.25 - 1 cpr/zi. Nodulul cel mai semnificativ este 12mm/14mm la limita lubului stang cu istmul. Luand tratamentul am avut toate simptomele de hipertiroidie (nervozitate, insomnie, palplitatii, caderea parului, ochi uscati si, cel mai insuportabil, senzatia de sufocare), prin urmare am decis sa intrerup tratamentul. Ma puteti ajuta sa inteleg de ce mi s-a prescris acest tratament? Schema sa este ok? E posibil ca recomandarea euthyrox-ului sa fie datorata si supraponderabilitatii? (am 160cm si 86kg si nu reusesc sa slabesc decat in timpul concediilor cand stresul tinde spre zero) Va multumesc anticipat
2 comentarii
1
01-11-2017, ora 14:25
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Medicul probabil va recomandat doza(minima) de 25mcg pe baza TSH, care e cam mare dar in limite(optim ar trebui sa fie in jurul valorii de 1). La inceputul tratamentului e posibil sa apara simptomele descrise de dvs, incercati cu jumatate de tableta(2 saptamani) dupa care cresteti la o tableta de 25. Intre timp ar fi util sa va verificati suprarenalele, adica valorile diurne ale cortizolului(salivar).
0
27-02-2018, ora 17:15
viola64
Nu este medic/terapeut
viola64
Buna ziua, am o mare rugaminte am o hipotiroidie severa de un an iau eutyrox25 1 pastila jumatate pe zi la recomandarea medicului si de la 68 tsh3 a crescut la 110, trigliceride 1700 colesterol 400 imi amortesc mainile pisioarele mi se inunda frecvent ochii cu sange mentionez ca la 53 de ani am fost operata de catarcta la ambii ochi, ce este de facut? Va multumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.