Experienta mea cu avortul medicamentos

23-08-2023
Adr17
Nu este medic/terapeut
Adr17
Dupa o intarziere de 6 zile, pe 21.08, am facut 2 teste, ambele pozitive. Nu era o sarcina asteptata, mai am un copil mic, in fine. Am vb cu medicul meu ginecolog, m’a chemat la cabinet, mi’a facut control, eco intravaginal, sarcina de 5 sapt. I’am zis ca vreau sa fac intrerupere, m’a consiliat in legatura cu tot, apoi mi’a dat pastilele. Una sa o iau imediat cum ajung acasa, cecelalte 4, peste 36 sau 48 ore. Ok, am luat prima pastila, pe 21 totul a fost ok. Am intrat pe net sa vad in ce consta avortul medicamentos. Cea mai mare prostie care am putut sa o fac. Nu am mai putut dormi noptile, cand am vazut ca ai dureri de nedescri, hemoragie, etc. Pe 22.08, am inceput sa sangerez, si mici cheaguri, doctorul mi’a zis ca e normal. De obicei dupa prima pastila nu se intampla nimic, dar pot fi sangerari. Iar azi, dimineata, cu o frica asa mare si in pragul unui atac de panica, am introdus cele 4 pastile. Deci, dupa o ora au inceput dureri usoare ca la menatruatie. Nu am luat nici un calmant, dar am folosit o perna cu apa calda pe burta in permanenta. Dupa 3 ore, am mers la baie si am eliminat cateva cheaguri mari. De atunci, am sangerare ca la menstruatie, putin mai groasa. Si durerile de burta aceleasi, ca la menstruatie. Vreau sa zic, mai bine sa nu cititi nimic, fiecare corp e diferit, doctorul mi’a zis ca asa va fi, pt ca sarcina era mica. Dar panica pe care mi’am creat’o citind pe forum, a fost groaznica!
6 comentarii
0
23-08-2023, ora 17:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Când femeile însărcinate sunt pe marginea prăpastiei, în criza de sarcină, ele au nevoie de sprijin. Nu au nevoie să fie amăgite că avortul le va rezolva problemele – orice problemă ar putea rezolva, în mod cert își pierd copilul.
De aceea, au nevoie să nu li se închidă ușa unei vieți împreună cu copilul lor. Au nevoie să poată să aleagă să-și nască copilul și să fie sprijinite pe acest drum.

Centrele Roua

Ești însărcinată și ai nevoie de ajutor?
Sună-ne la numărul: *8282. Suntem alături de tine!

Consilierea psihologică te poate ajuta să depășești cu bine provocările apărute în timpul sarcinii, iar centrele oferă și sprijin concret pe parcursul sarcinii și după nașterea copilului.

Sunt multe femei aflate în criză de sarcină care spun că ședințele de consiliere sunt ca o rază de speranță. Ce facem de fapt? Le ascultăm, le ghidăm, le ajutăm să devină mai puternice pentru ele însele şi pentru copiii lor. Să aibă acel moment revelator când virează pe drumul cel bun și văd luminița de la capătul tunelului.
0
13-10-2023, ora 16:01
Filimona
Nu este medic/terapeut
Filimona
Exact în aceiași situație sunt și eu dar încă nu am făcut testul că mi frica sa vad alea 2 liniuțe:( cu un copil mic nu îmi mai doresc alta sarcină momentan, în ce ai scris ma regăsesc pe mine doar ca parca am o reținere sa merg sa vorbesc cu medicul despre intrerupere daca intradevar chear sunt insarcinata din motiv căci nu știu ce reacție o sa aibe si daca o sa fie deacord sa faca intreruperea. Un sfat sau o incurajare mar ajuta foarte mult !
0
27-10-2023, ora 11:00
Adr17
Nu este medic/terapeut
Adr17
Hei, buna. Nu stiu daca ai mai rezolvat ceva, sau daca pana la urma ai facut test. Si mie mi’a fost frica sa imi fac test, te inteleg perfect. Era sa lesin pt ca instant mi’au aparut 2 liniute. Dar daca trece timpul mai mult, tot nu e bine, atata timp cat esti hotarata sa nu pastrezi sarcina. Nu incurajez pe nimeni sa faca asta, dar in viata mai facem si lucruri pe care nu le dorim. Eu am vb cu ginecologul meu care m’a chemat la clinica si mi’a facut eco si apoi mi’a fat pastilele. Sper ca esti ok totusi.
0
26-11-2023, ora 22:47
lixandr.12
Nu este medic/terapeut
lixandr.12
Bună! Eu momentan nu am făcut un test de sarcina, dar sunt sigura ca sunt însărcinată pentru ca astăzi am avut mici sangerari din cauza implementării.Nu pot sa țin aceasta sarcina asa ca vreau sa recurg la avort medicamentos. Din câte am citit este cea mai ușoară metodă.
0
28-11-2023, ora 19:07
Della32
Nu este medic/terapeut
Della32
Mai bine v ati gandi si la sufletul copilului nevinovat. Nicio metoda nu este usoara atat timp cat poate curma o viata, chiar daca potentiala. Va rog, mai ganditi va la decizia pe care vreti s-o luati, mergeti la un eco sa auziti bataile cardiace fetale. Nimic nu vine intamplator in viata noastra, cu atat mai putin o viata de om. Dzeu e mare si se spune corect ca fiecare prunc vine cu painea lui sub brate!
1
28-11-2023, ora 22:24
Adr17
Nu este medic/terapeut
Adr17
Asa este! Doar pare ca e o metoda usoara. La mine a decurs ok, fara dureri prea mari, dar la alte persoane nu e la fel. In schimb, psihic, eu cel putin, am fost foarte rau. Si in continoare cand ma gandesc ca am facut asta, plang si chiar regret ca asa a fost situatia! Nu as mai face’o! Dar, se intampla! Sunt unele situatii la care nu te astepti.. sanatate tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  •