extractie masea-infectia a ros din os?!?!?

16-12-2011
xtreamer
Nu este medic/terapeut
xtreamer
Buna seara.

Aveam un colt de masea cariata vai de capu' ei si m-am gandit sa ma duc sa il scot. Treaba buna, am mers la dentist, mi-a facut extractie iar la sfarsit mi-a zis ca treaba nu e prea buna, in sensul ca cica infectia era de prea mult timp si a ajuns sa imi fi mancat din os ?!?!
Acum nu stiu ce sa cred, dar el a zis ca daca in cateva zile ma va durea maseaua foarte tare inclusiv toata partea aia a fetei cu tampla etc, sa vin la el sa imi dea trimitere la chirurg sa ma opereze.

As dori sa stiu daca e grav ceea ce zice el. Mentionez ca iau antibiotice de 7 zile(amoxicilina 500mg) +ketorol pentru ca sa nu ma doara.

Adevarul e ca nici nu prea am inteles ce a vrut el sa spuna si daca m-ati putea ajuta prin a imi explica ce s-a intamplat as fi recunoscator.
Multumesc!
P.S. daca doriti alte detalii in legatura cu maseaua va rog sa mentionati.
2 comentarii
0
16-12-2011, ora 18:39
xtreamer
Nu este medic/terapeut
xtreamer
Actualizare:

Sunt 3 ore jumatate de cand mi-a fost scoasa maseaua, iar acum am scos pansamentul.
Am observat ca aveam sange. Dentistul nu mi-a zis sa nu ma clatesc si toate restrictiile pe care trebuia sa le respect.
Asa ca m-am apucat sa clatesc gura de cateva ori.Logic, am inceput sa sangerez si mai mult. Din fericire m-a batut gandu sa ma mai uit pe internet cum sta treaba cu extractia si am aflat ca nu trebuia sa ma clatesc. M-am oprit din clatit, dar cred ca deja cheagul a disparut si presupun ca tre sa mai astept un timp pana mi se va inchide rana. As dori sa stiu cam cat timp ar trebui sa astept din nou sa se inchida rana. De asemenea simt ceva ca o intepatura in gingie dar nu e o durere ci doar o intepatura. Eu consider ca e de la injectie. Ar putea fi altceva? Ar trebui sa pun acum vata cu spirt ceva acolo ca sa se reformeze cheagul?

Va rog ajutati-ma, e o chestiune de moment!
0
17-12-2011, ora 16:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu pune nimic si in nici un caz spirt.
O sa se inchida, dar asta dureaza destul. Ai grija ce si cum mananci sa nu intre mancare acolo. Mananca si tu ceva mai moale si stai cu capul intr-o parte (cand mananci), ca sa nu prea ajunga mancarea acolo.
Daca simti ca este ceva, intreaba medicul care ti-a facut extractia sau mergi la un somatolog sa vada exact cum este acolo.
Poate iti raspunde si un medic stomatolog, dar cel mai bine este sa te vada.
Oricum, este normal sa te doara cateva zile, doar este faorte traumatizat tesutul acolo.
Urmareste sa nu faci temperatura si nu manca sau bea ceva cald.
Poti tine astazi pe obraz o compresa cu apa rece, dar nu cu gheata, ca poti ingheta obrazul si oricum nu te ajuta mai mult.
Este destul cu apa rece si clatesti batista metreu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul